• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

alkalizowane kakao w proszku o naturalnej czarnej barwie i intensywnym smaku
  • alkalizowane kakao w proszku o naturalnej czarnej barwie i intensywnym smaku

1 kg NOIR INTENSE DCP-10BLACK-89B CACAO BARRY alkalizowane kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%

CACAOBARRY38

Alkalizowane kakao w proszku - pozwala na uzyskanie naturalnej czarnej barwy i wyjątkowego aromatu. Doskonałe jako dodatek do wyrobów piekarniczych, cukierniczych i dekoracji.

80,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Noir Intense to alkalizowane kakao w postaci bardzo drobnego proszku o obniżonej zawartości tłuszczu. Charakteryzuje się intensywną czarną barwą i mocnym gorzkim smakiem. Aromat kakao uzupełniają nuty ciasteczka oraz nuty kwiatowe i sezamowe. Doskonałe jako dodatek barwiący i aromatyczny do wyrobów cukierniczych i piekarniczych.

Zastosowanie:

  • malowanie natryskowe (aerograf)

  • glazurowanie

  • lukrowanie

  • dodatek do polew

  • dekorowanie

  • dodatek do wypieków

  • barwienie

  • aromatyzowanie

Główne cechy produktu:

  • alkalizowane

  • o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)

  • intensywna czarna barwa

  • mocny gorzki smak

  • ciasteczkowe nuty aromatyczne

Składniki: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: wodorotlenek sodu (E524), węglan potasu (E501i).

Warunki przechowywania: kakao należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu (produkt został zapakowany w worek z zamknięciem wielorazowego użytku); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania produktu to 12-20°C; optymalna wilgotność względna powietrza (otoczenia) - poniżej 70%; do nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

Ważne informacje: kakao alkalizowane to produkt o niskiej wilgotności (max. 5%) w postaci bardzo drobnego proszku (99.5% < 75 μm) - wykazuje silne właściwości pylące; podczas użytkowania produktu należy zachować ostrożność i delikatnie porcjować, dodawać produkt.

Przykładowe przepisy:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

DONUT

BISZKOPT MIGDAŁOWY

Szczegóły produktu
CACAOBARRY38
30 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
DCP-10BLACK-89B
NAZWA HANDLOWA
CACAO POWDER NOIR INTENSE EXTRA FINE
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
ALKALIZOWANE KAKAO W PROSZKU O OBNIZONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU
AROMAT
NUTY CIASTECZKOWE | KWIATOWE | SEZAMU
SMAK
MOCNY | GORZKI
BARWA
INTENSYWNA | GŁĘBOKA
KOLOR
CZARNY
FORMA
DROBNY PROSZEK
PRZEZNACZENIE
GOTOWY DO UŻYCIA PROSZEK KAKAOWY 100 %
ZASTOSOWANIE
DEKOROWANIE | PIECZENIE | GLAZUROWANIE
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
ZAWARTOŚĆ KAKAO
100 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
10-12 %
APLIKACJE
WYPIEKI | DESERY | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
12-20 °C
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
8 innych produktów w tej samej kategorii: