Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
Alkalizowane kakao w proszku - pozwala na uzyskanie naturalnej czarnej barwy i wyjątkowego aromatu. Doskonałe jako dodatek do wyrobów piekarniczych, cukierniczych i dekoracji.
Noir Intense to alkalizowane kakao w postaci bardzo drobnego proszku o obniżonej zawartości tłuszczu. Charakteryzuje się intensywną czarną barwą i mocnym gorzkim smakiem. Aromat kakao uzupełniają nuty ciasteczka oraz nuty kwiatowe i sezamowe. Doskonałe jako dodatek barwiący i aromatyczny do wyrobów cukierniczych i piekarniczych.
Zastosowanie:
malowanie natryskowe (aerograf)
glazurowanie
lukrowanie
dodatek do polew
dekorowanie
dodatek do wypieków
barwienie
aromatyzowanie
Główne cechy produktu:
alkalizowane
o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)
intensywna czarna barwa
mocny gorzki smak
ciasteczkowe nuty aromatyczne
Składniki: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: wodorotlenek sodu (E524), węglan potasu (E501i).
Warunki przechowywania: kakao należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu (produkt został zapakowany w worek z zamknięciem wielorazowego użytku); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania produktu to 12-20°C; optymalna wilgotność względna powietrza (otoczenia) - poniżej 70%; do nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
Ważne informacje: kakao alkalizowane to produkt o niskiej wilgotności (max. 5%) w postaci bardzo drobnego proszku (99.5% < 75 μm) - wykazuje silne właściwości pylące; podczas użytkowania produktu należy zachować ostrożność i delikatnie porcjować, dodawać produkt.
Przykładowe przepisy:
Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
Indeks: CHOCOVIC03
Marka: CHOCOVIC
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: SZKOLENIEONLINE705
Marka: SEMPRE
Nagranie ze szkolenia on-line
Indeks: LOVENATURE16
Marka: LOVE NATURE
Seria suszonych kwiatów jadalnych o wyjątkowym smaku i aromacie. Idealne do dekoracji cukierniczych oraz jako dodatek do potraw czy napojów. Naturalny sposób na efektowną prezentację Twoich wyrobów.
Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI01
Marka: PERNIGOTTI
Włoskie Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)
Indeks: PERNIGOTTI182
Marka: PERNIGOTTI
Włoskie kakao o standardowej zawartości tłuszczu 20-22%
Indeks: CALLEBAUT66
Marka: CALLEBAUT
Prażone i kruszone ziarno kakao o intensywnym smaku i wyjątkowo chrupiącej konsystencji. Doskonale sprawdzi się do dekorowania, wzbogacania smaku, nadawania tekstury oraz zapiekania.
Indeks: BABBI158
Marka: BABBI
Odtłuszczone kakao doskonałe do lodów i wyrobów cukierniczych.