alkalizowane kakao w proszku o naturalnej czarnej barwie i intensywnym smaku
  • alkalizowane kakao w proszku o naturalnej czarnej barwie i intensywnym smaku

1 kg NOIR INTENSE DCP-10BLACK-89B CACAO BARRY alkalizowane kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%

CACAOBARRY38

Alkalizowane kakao w proszku - pozwala na uzyskanie naturalnej czarnej barwy i wyjątkowego aromatu. Doskonałe jako dodatek do wyrobów piekarniczych, cukierniczych i dekoracji.

127,50 zł
Brutto

127,50 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 95

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Noir Intense to alkalizowane kakao w postaci bardzo drobnego proszku o obniżonej zawartości tłuszczu. Charakteryzuje się intensywną czarną barwą i mocnym gorzkim smakiem. Aromat kakao uzupełniają nuty ciasteczka oraz nuty kwiatowe i sezamowe. Doskonałe jako dodatek barwiący i aromatyczny do wyrobów cukierniczych i piekarniczych.

Zastosowanie:

  • malowanie natryskowe (aerograf)

  • glazurowanie

  • lukrowanie

  • dodatek do polew

  • dekorowanie

  • dodatek do wypieków

  • barwienie

  • aromatyzowanie

Główne cechy produktu:

  • alkalizowane

  • o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)

  • intensywna czarna barwa

  • mocny gorzki smak

  • ciasteczkowe nuty aromatyczne

Składniki: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: wodorotlenek sodu (E524), węglan potasu (E501i).

Warunki przechowywania: kakao należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu (produkt został zapakowany w worek z zamknięciem wielorazowego użytku); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania produktu to 12-20°C; optymalna wilgotność względna powietrza (otoczenia) - poniżej 70%; do nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

Ważne informacje: kakao alkalizowane to produkt o niskiej wilgotności (max. 5%) w postaci bardzo drobnego proszku (99.5% < 75 μm) - wykazuje silne właściwości pylące; podczas użytkowania produktu należy zachować ostrożność i delikatnie porcjować, dodawać produkt.

Przykładowe przepisy:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

DONUT

BISZKOPT MIGDAŁOWY

Szczegóły produktu
CACAOBARRY38
95 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
DCP-10BLACK-89B
NAZWA HANDLOWA
CACAO POWDER NOIR INTENSE EXTRA FINE
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
ALKALIZOWANE KAKAO W PROSZKU O OBNIZONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU
AROMAT
NUTY CIASTECZKOWE | KWIATOWE | SEZAMU
SMAK
MOCNY | GORZKI
BARWA
INTENSYWNA | GŁĘBOKA
KOLOR
CZARNY
FORMA
DROBNY PROSZEK
PRZEZNACZENIE
GOTOWY DO UŻYCIA PROSZEK KAKAOWY 100 %
ZASTOSOWANIE
DEKOROWANIE | PIECZENIE | GLAZUROWANIE
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
ZAWARTOŚĆ KAKAO
100 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
10-12 %
APLIKACJE
WYPIEKI | DESERY | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
12-20 °C
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CACAOBARRY16

Marka: CACAO BARRY

1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry

favorite_border favorite

Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.

Cena 139,00 zł

139,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: MODECOR555

Marka: MODECOR

1kg SUGAR PASTE POP WHITE 25472 MODECOR biała masa cukrowa bezglutenowa

favorite_border favorite

Seria uniwersalnych w zastosowaniu mas cukrowych w pięknych kolorach, które pozwolą na tworzenie wyjątkowych dekoracji Twoich tortów oraz innych wypieków.

Cena 35,00 zł

35,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LCTRADE14

Folia Rantowa 50mmx100m PRZEZROCZYSTA bez nadruku

favorite_border favorite

Folia rantowa bez nadruku 50 mm szerokości.

Cena 18,00 zł

0,18 zł / 1 m

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT76

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg STRAWBERRY CALLETS™ STRAWBERRY-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem truskawkowym

favorite_border favorite

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem truskawkowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 242,00 zł

96,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BALDINI14

Marka: BALDINI

5 ml POMARAŃCZA AROMAT BIO BALDINI BY TAOASIS naturalny aromat z czystego olejku eterycznego

favorite_border favorite

Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.

Cena 22,00 zł

440,00 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE