
Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
139,00 zł / 1 kg
Alkalizowane kakao w proszku - pozwala na uzyskanie naturalnej czarnej barwy i wyjątkowego aromatu. Doskonałe jako dodatek do wyrobów piekarniczych, cukierniczych i dekoracji.
Noir Intense to alkalizowane kakao w postaci bardzo drobnego proszku o obniżonej zawartości tłuszczu. Charakteryzuje się intensywną czarną barwą i mocnym gorzkim smakiem. Aromat kakao uzupełniają nuty ciasteczka oraz nuty kwiatowe i sezamowe. Doskonałe jako dodatek barwiący i aromatyczny do wyrobów cukierniczych i piekarniczych.
Zastosowanie:
malowanie natryskowe (aerograf)
glazurowanie
lukrowanie
dodatek do polew
dekorowanie
dodatek do wypieków
barwienie
aromatyzowanie
Główne cechy produktu:
alkalizowane
o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)
intensywna czarna barwa
mocny gorzki smak
ciasteczkowe nuty aromatyczne
Składniki: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: wodorotlenek sodu (E524), węglan potasu (E501i).
Warunki przechowywania: kakao należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu (produkt został zapakowany w worek z zamknięciem wielorazowego użytku); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania produktu to 12-20°C; optymalna wilgotność względna powietrza (otoczenia) - poniżej 70%; do nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
Ważne informacje: kakao alkalizowane to produkt o niskiej wilgotności (max. 5%) w postaci bardzo drobnego proszku (99.5% < 75 μm) - wykazuje silne właściwości pylące; podczas użytkowania produktu należy zachować ostrożność i delikatnie porcjować, dodawać produkt.
Przykładowe przepisy:
Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczu, co pozwala na tworzenie kolorowych pralin i dekoracji czekoladowych.
Indeks: BABBI14
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BRAND4CAKE05
Marka: BRAND 4CAKE
Gruby podkład pod Tort Angielski wykonany z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Foliowany podkład ze styroduru do tortu piętrowego. Stabilny podkład cukierniczy pod ciężkie torty i ciasta. Elegancka i praktyczna podkładka ze wzmocnionym brzegiem.
Indeks: SWEETDECOR243
Marka: SWEET DECOR
Dekoracyjny mix posypek cukrowych - idealny do ozdabiania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Alkalizowane kakao w proszku - pozwala na uzyskanie naturalnej czarnej barwy i wyjątkowego aromatu. Doskonałe jako dodatek do wyrobów piekarniczych, cukierniczych i dekoracji.