alkalizowane kakao w proszku o naturalnej czarnej barwie i intensywnym smaku
  • alkalizowane kakao w proszku o naturalnej czarnej barwie i intensywnym smaku

1 kg NOIR INTENSE DCP-10BLACK-89B CACAO BARRY alkalizowane kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%

CACAOBARRY38

Alkalizowane kakao w proszku - pozwala na uzyskanie naturalnej czarnej barwy i wyjątkowego aromatu. Doskonałe jako dodatek do wyrobów piekarniczych, cukierniczych i dekoracji.

127,50 zł
Brutto

127,50 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 66

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Noir Intense to alkalizowane kakao w postaci bardzo drobnego proszku o obniżonej zawartości tłuszczu. Charakteryzuje się intensywną czarną barwą i mocnym gorzkim smakiem. Aromat kakao uzupełniają nuty ciasteczka oraz nuty kwiatowe i sezamowe. Doskonałe jako dodatek barwiący i aromatyczny do wyrobów cukierniczych i piekarniczych.

Zastosowanie:

  • malowanie natryskowe (aerograf)

  • glazurowanie

  • lukrowanie

  • dodatek do polew

  • dekorowanie

  • dodatek do wypieków

  • barwienie

  • aromatyzowanie

Główne cechy produktu:

  • alkalizowane

  • o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)

  • intensywna czarna barwa

  • mocny gorzki smak

  • ciasteczkowe nuty aromatyczne

Składniki: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: wodorotlenek sodu (E524), węglan potasu (E501i).

Warunki przechowywania: kakao należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu (produkt został zapakowany w worek z zamknięciem wielorazowego użytku); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania produktu to 12-20°C; optymalna wilgotność względna powietrza (otoczenia) - poniżej 70%; do nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

Ważne informacje: kakao alkalizowane to produkt o niskiej wilgotności (max. 5%) w postaci bardzo drobnego proszku (99.5% < 75 μm) - wykazuje silne właściwości pylące; podczas użytkowania produktu należy zachować ostrożność i delikatnie porcjować, dodawać produkt.

Przykładowe przepisy:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

DONUT

BISZKOPT MIGDAŁOWY

Szczegóły produktu
CACAOBARRY38
66 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
DCP-10BLACK-89B
NAZWA HANDLOWA
CACAO POWDER NOIR INTENSE EXTRA FINE
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
ALKALIZOWANE KAKAO W PROSZKU O OBNIZONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU
AROMAT
NUTY CIASTECZKOWE | KWIATOWE | SEZAMU
SMAK
MOCNY | GORZKI
BARWA
INTENSYWNA | GŁĘBOKA
KOLOR
CZARNY
FORMA
DROBNY PROSZEK
PRZEZNACZENIE
GOTOWY DO UŻYCIA PROSZEK KAKAOWY 100 %
ZASTOSOWANIE
DEKOROWANIE | PIECZENIE | GLAZUROWANIE
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
ZAWARTOŚĆ KAKAO
100 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
10-12 %
APLIKACJE
WYPIEKI | DESERY | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
12-20 °C
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CACAOBARRY16

Marka: CACAO BARRY

1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry

favorite_border favorite

Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.

Cena 139,00 zł

139,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: LUBECA57

Marka: LUBECA

op. 1 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - czekolada cukiernicza w kaletkach - nr. kat. 776

favorite_border favorite

Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczu, co pozwala na tworzenie kolorowych pralin i dekoracji czekoladowych.

Cena 108,00 zł

108,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI14

Marka: BABBI

3 kg GOLOSA TOFFEE MOU 1280101 BABBI gładki krem o uniwersalnym zastosowaniu - cukierek karmelowy

favorite_border favorite

Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.

Cena 249,00 zł

83,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BRAND4CAKE05

Marka: BRAND 4CAKE

śr. 28 cm x wys. 2 cm - biały podkład pod tort - okrągła podkładka ze styroduru - foliowany brzeg

favorite_border favorite

Gruby podkład pod Tort Angielski wykonany z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Foliowany podkład ze styroduru do tortu piętrowego. Stabilny podkład cukierniczy pod ciężkie torty i ciasta. Elegancka i praktyczna podkładka ze wzmocnionym brzegiem.

Cena 17,00 zł

17,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SWEETDECOR243

Marka: SWEET DECOR

op. 70 g PEARLS MIDNIGHT IN PARIS SWEET DECOR mieszanka kolorowych posypek cukrowych

favorite_border favorite

Dekoracyjny mix posypek cukrowych - idealny do ozdabiania różnego rodzaju wypieków i deserów. 

Cena 13,50 zł

19,29 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE