- Nowy

Air Mat, to seria perforowanych mat cukierniczych o wszechstronnym zastosowaniu. Wykonane z odpornego włókna szklanego pokrytego warstwą silikonu. Zapewniają równomierny stopień wypieczenia. Wykazują właściwości antypoślizgowe i zapobiegające przywieraniu. Nadają się do mrożenia i mycia w zmywarce.
Air Mat, to seria perforowanych mat cukierniczych o wszechstronnym zastosowaniu. Maty posiadają odporny rdzeń z włókna szklanego pokrytego warstwą silikonu. Dzięki powłoce silikonowej maty wykazują właściwości antypoślizgowe i zapobiegające przywieraniu. Perforacja zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła po całej powierzchni maty. Zapewnia to optymalny stopień wypieczenia, ponieważ gorące powietrze dociera do produktu ze wszystkich stron, także od spodu. Maty perforowane przeznaczone są przede wszystkim do wypieków z ciasta kruchego. Doskonale sprawdzają się także do wypieków z ciasta parzonego oraz wyrobów piekarskich. Maty mogą być również stosowane do mrożenia oraz jako podkładki antypoślizgowe i zapobiegające przywieraniu produktów. To doskonała alternatywa dla papieru do pieczenia. Maty perforowane to produkty wielorazowego użytku. Wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Nazwa handlowa | Air Mat 520 x 315 mm |
Numer katalogowy | 40.110.99.0000 |
Wymiary | dł. 520 x szer. 315 mm |
Kształt | prostokąt |
Wzór | perforowany |
Ilość | 1 sztuka |
Rodzaj | mata perforowana |
Seria produktowa | Air Mat |
Materiał | rdzeń z włókna szklanego pokryty silikonem |
Kolor | czarny i czerwony |
Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością |
Zastosowanie | do wypieków |
Odporność na temperatury | od (-) 60°C do (+) 230°C |
Pieczenie | tak |
Mrożenie | tak |
Mycie w zmywarce | tak |
Kuchenka mikrofalowa | tak |
Produkt | do użytku profesjonalnego |
Producent | Silikomart |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowano we Włoszech |
Wykonane z nietoksycznego, bezwonnego materiału, który nie wpływa na smak wyrobów.
Elastyczny materiał zapewnia łatwość użytkowania i przechowywania.
Formy są trwałe i odporne na uszkodzenia mechaniczne.
Uniwersalne zastosowanie w gastronomii i cukiernictwie.
Szeroki zakres odporności na temperatury od (-) 60°C do (+) 230°C.
Materiał jest odporny na zmiany temperatury.
Możliwość korzystania ze schładzarki szokowej.
Możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej.
Formy są łatwe do utrzymania w czystości.
Formy można bezpiecznie myć w zmywarce.
Nie używaj ostrych narzędzi podczas pracy z formą.
Formy można bezpiecznie myć w zmywarce. Nie stosuj do mycia agresywnych detergentów.
Nie umieszczaj form na bezpośrednich źródłach ciepła (ogniu, grillu, szkle ceramicznym lub płycie elektrycznej).
Zastosowanie odpowiednich środków ostrożności gwarantuje długoletnie i komfortowe korzystanie z form!
Dokładnie umyć przed pierwszym użyciem.
Wykonane z materiałów całkowicie bezpiecznych w kontakcie z żywnością.
Możliwość chłodzenia, mrożenia oraz sokowego zamrażania do temperatury (-) 60°C.
Możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturach do (+) 230°C.
Możliwość wielokrotnego i bezpiecznego mycia w zmywarce.
Możliwość stosowania w kuchence mikrofalowej.
Nie używać ostrych narzędzi i przyborów podczas pracy z formą.
Trzymać z dala od otwartego ognia oraz innych źródeł zapłonu.
Produkt do użytku profesjonalnego.
Air Mat, to seria perforowanych mat cukierniczych o wszechstronnym zastosowaniu. Wykonane z odpornego włókna szklanego pokrytego warstwą silikonu. Zapewniają równomierny stopień wypieczenia. Wykazują właściwości antypoślizgowe i zapobiegające przywieraniu. Nadają się do mrożenia i mycia w zmywarce.