
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą. Mieszanki można również stosować z dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie i usprawnienie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody charakteryzują się jednolitą i delikatną konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato i dodatkami dekoracyjnymi. Mieszanki do lodów owocowych można stosować w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie ciepłej wody o temperaturze około 40°C. Kompletne mieszanki pozwalają na produkcję doskonałych sorbetów i lodów owocowych (metodą tradycyjną), a także miękkich lodów owocowych z automatu.
Gotowe mieszanki pakowane są w aluminiowe torby o masie 1.25 kg - opakowanie zbiorcze zawiera 8 opakowań po 1.25 kg i pakowane jest w karton - przy zakupie opakowania zbiorczego w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.
FRUTTAFRUTTA ARANCIA ROSSA - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów i lodów o smaku czerwonej pomarańczy. Produkt zawiera odwodniony sok owocowy, który zachowuje większość wartości odżywczych świeżego produktu. Lody przygotowane na bazie mieszanki mają wyjątkowo kremową konsystencję i odznaczają się wysoką stabilnością po umieszczeniu w witrynie.
Składniki: cukier, suszony syrop glukozowy, dekstroza, olej kokosowy, suszony sok pomarańczowy, substancje stabilizujące: sorbitol (E420), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), alginian glikolu propylenowego (E405), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), barwniki: antocyjany (E163), kapsaicyna (E160c), annato (E160b), emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), białko sojowe, aromaty, hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442); produkt zawiera soję; może zawierać śladowe ilości jaj, mleka i orzechów laskowych oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta). Do nakładania i dozowania produktu należy używać czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie (zabezpieczyć produkt przed działaniem czynników zewnętrznych).
RECEPTURA BAZOWA - DOZOWANIE | |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 2500 g |
FRUTTAFRUTTA | 1250 g |
RECEPTURA Z DODATKIEM OWOCÓW - DOZOWANIE | |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 2000 g |
ŚWIEŻE LUB MROŻONE OWOCE | 500 g |
FRUTTAFRUTTA | 1250 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1672/395 kJ/kcal |
Tłuszcz | 6.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.4 g |
Węglowodany | 86.0 g |
w tym cukry | 80.0 g |
w tym poliole | 2.5 g |
Białko | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.02 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 83.2 % |
TŁUSZCZ | 6.0 % |
CAŁKOWITA SUCHA MASA | 98.6 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
MIESZANKI FRUTTAFRUTTA PRZEZNACZONE SĄ DO PRODUKCJI SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH METODĄ TRADYCYJNĄ ORAZ MIĘKKICH LODÓW Z AUTOMATU, MOGĄ BYĆ RÓWNIEŻ STOSOWANE DO SPORZĄDZANIA NAPOJÓW I KOKTAJLI OWOCOWYCH.
Indeks: BABBI127
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI124
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI220
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI130
Marka: BABBI
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych lodów wytrawnych (słonych) o kremowej konsystencji. Doskonała alternatywa dla klasycznych smaków.
Indeks: SEMPRE02
Marka: SEMPRE
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: COMPRITAL72
Marka: COMPRITAL
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku truskawkowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: BABBI01
Marka: BABBI
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych lodów owocowych i wegańskich sorbetów. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie zimnym jak i ciepłym. Łatwy w użyciu półprodukt o wysokiej wydajności.
Indeks: COMPRITAL152
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Indeks: BABBI180
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".
Indeks: BABBI179
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
Indeks: BABBI128
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: PERNIGOTTI253
Marka: PERNIGOTTI
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Indeks: BABBI127
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: COMPRITAL83
Marka: COMPRITAL
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Indeks: CALLEBAUT54
Marka: CALLEBAUT
Baza do lodów czekoladowych.
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: PERNIGOTTI191
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna baza do produkcji aromatycznych lodów karmelowych o kremowej konsystencji. Przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do produkcji lodów włoskich w automatach.
Indeks: BABBI222
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów o smaku zielonej herbaty (Matcha) bez dodatku cukru.
Indeks: COMPRITAL203
Marka: COMPRITAL
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI110
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: COMPRITAL19
Marka: COMPRITAL
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI111
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI216
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.
Indeks: PERNIGOTTI216
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI178
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).
Indeks: COMPRITAL42
Marka: COMPRITAL
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: CALLEBAUT58
Marka: CALLEBAUT
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).