1kg Czekolada 41% MLECZNA ALUNGA CHM-Q41ALUN-E4-U72 Cacao Barry:
Opis: lekko słodka mleczna czekolada, w której dominuje smak kakao oraz mleka;
czekolada charakteryzuje się naturalnym smakiem dzięki nowej metodzie fermentacji Q.
Zawartość kakao minimum 41,3%.
Pochodzenie ziarna kakaowego: ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej, głównie odmiana Forastero
Składniki: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku,
emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Skład:
- kakao: 41%
- mleko: 24%
- tłuszcz: 35%
Płynność: 3/5
Opakowanie: 1 kg (produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 5 kg)
Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,
produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny;
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,
chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.
Kod produktu: CHM-Q41ALUN-E4-U72
Wskazówki dotyczące parowania: mango, marakuja, malina, whisky, karmel, orzechy laskowe, kawa
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 554/2319 kcal/kJ
tłuszcz: 37,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,0 g
węglowodany: 43,0 g
- w tym cukry: 41,0 g
białko: 10,0 g
sól: 0,24 g
POBIERZ NASZE E-booki
- "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
- "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).