Indeks: MONALISA51
Marka: MONA LISA
504 szt. KORPUSY TRUFLOWE Z CIEMNEJ CZEKOLADY CHD-TS-19950E0-999 Monalisa
0,79 zł / 1 szt.
Czekolada mleczna bez dodatku cukru.
5 kg BLOK Czekolada 33,9% MLECZNA z MALTITOLEM MALCHOC-M-123 Barry Callebaut:
Czekolada mleczna - kuwertura - z substancja intensywnie słodzącą - maltitolem.
BEZ DODATKU CUKRU, SŁODZONA MALTITOLEM.
- czekolada słodzona maltitolem,
- ta sama łatwość w obróbce i możliwość użycia w różnych aplikacjach,
- takie same właściwości techniczne i zastosowanie jak tradycyjnej czekolady,
- możliwość umieszczenia na produkcie informacji "bez dodatku cukru",
- tworzona z wysokiej jakości ziaren kakaowych, 100% masła kakaowego i naturalnej wanilii bourbon;
Składniki: substancja intensywnie słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający (z uwagi na zawartość maltitolu - alkohol wielowodorotlenowy).
Skład: kakao - minimum 33,9%; masło kakaowe - 30,5%; mleko - minimum 20,5%; tłuszcz mleczny - 6,2%; wolny tłuszcz mleczny - 15.3%; tłuszcz - 36,6%; masło kakaowe - 30,5%.
Warunki przechowywania: rekomendowana temperatura przechowywania 12-20 stopni Celsjusza,
produkt należy przechowywać w czystych i suchych pomieszczeniach (wilgotność względna max. 70%), wolnych od obcych zapachów.
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 497 kcal
- cukry (mono i disacharydy): 7,8 g
- węglowodany przyswajalne: 50,4 g
- tłuszcz: 36,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,0 g
- błonnik: 2,1 g
- białko: 6,8 g
- sól: 0,20 g
Płynność: 3/5
Pochodzenie ziarna: głównie ziarna z zachodniej Afryki, przeważnie odmiana Forastero.
Masa netto: 5 kg
Forma/opakowanie: blok
Do użytku profesjonalnego.
Opis: mleczna czekolada harmonijnie łącząca kakao, mleko i słodycz – jednak bez dodatku cukru.
Wykorzystaj tę mleczną czekoladę bez dodatku cukru, aby rozpieścić klientów poszukujących przyjemności bez cukru.
Cudownie harmonijny smak czekolady z pełnym smakiem kakao i bogactwem mleka. Nie zawiera dodatku cukru, a jej
przyjemna słodycz to skutek zastosowania substytutu cukru, maltitolu, dopełnionego przez naturalną wanilię Bourbon.
Jej smak i konsystencja zbliżone są do smaku naszych tradycyjnych czekolad, takich jak 823.
To samo wrażenie przy przełamaniu, ta sama konsystencja w ustach, ten sam kolor i wspaniały połysk.
MALCHOC-M pozwala ponadto na tę samą nieskrępowaną wolność twórczą, co nasza czekolada Finest Belgian Chocolate:
od wyrobów cukierniczych, przez musy do ciast i crémeux, po desery i napoje. Rozpuszczanie, temperowanie, chłodzenie
i formowanie odbywa się dokładnie tak samo. Jej właściwości techniczne i zachowanie są identyczne.
Gotowy produkt wykonany z tej czekolady może być sprzedawany jako produkt „bez dodatku cukru”,
jeśli gotowa receptura nie zawiera żadnego dodatkowego cukru, czyli np. praliny, czekoladowe batony lub tabliczki,
których nadzienie nie zawiera dodatkowego cukru lub w których sacharozę zastąpiono słodzikiem.
Referencje: MALCHOC-M-123Blok | 5kg opakowanie | 5 bloków/paczka
Przydatność: 18 miesięcy
Certyfikaty: KD-Halal
Aplikacje:
Cukiernictwo: grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, trufle.
Ciastka i desery: krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, mus, sosy, biszkopty i ciasta.
Wypieki piekarskie: chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).
- średnie oblewanie,
- formowanie małych i średnich pustych figurek (5-15 i 15-30 cm),
- formowanie pralin,
- mieszanie,
- szprycowanie dekoracji,
- natryskiwanie (aerograf),
- nadawanie smaku,
- oblewanie/lukier
Indeks: MONALISA51
Marka: MONA LISA
Indeks: CHOCOWORLD78
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: CALLEBAUT109
Marka: CALLEBAUT
Czekolada biała bez dodatku cukru.
Indeks: CALLEBAUT15
Marka: CALLEBAUT
Gotowy do użycia ganache z białej czekolady.
Indeks: LUBECA80(1)
Marka: LUBECA
Czekolada BIO bez lecytyny sojowej. Z ziaren pochodzących z Peru.
Indeks: CALLEBAUT85
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: CALLEBAUT89
Marka: CALLEBAUT
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu. (produkt konfekcjonowany)
Indeks: CALLEBAUT25
Marka: CALLEBAUT
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu.
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CACAOBARRY10(1)
Marka: CACAO BARRY
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
Indeks: SICAO06
Marka: CALLEBAUT
Czekolada z linii SICAO o 3 kroplach płynności. Ekonomiczna, polecana do ganache i musów.
Indeks: BARRYCALLEBAUT154
Marka: CACAO BARRY
Indeks: BARRYCALLEBAUT50
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: CACAOBARRY11(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CALLEBAUT127
Marka: CALLEBAUT
Mleczna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z bez dodatku cukru - wyprodukowana przy użyciu maltitolu (słodzika) zamiast cukru. ulotka do pobrania
Indeks: BARRYCALLEBAUT154(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: MASTERMARTINI180
Marka: Master Martini
Mleczna czekolada w dyskach do profesjonalnego zastosowania! Idealna do produkcji pralin i tabliczek czekolady oraz pokrywania i oblewania wypieków.
Indeks: MASTERMARTINI07
Marka: Master Martini
Indeks: CACAOBARRY11
Marka: CACAO BARRY
Indeks: MASTERMARTINI180(1)
Marka: Master Martini
Mleczna czekolada w dyskach do profesjonalnego zastosowania! Idealna do produkcji pralin i tabliczek czekolady oraz pokrywania i oblewania wypieków.
Indeks: CALLEBAUT115
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.