Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 3 kg Gianduja Noisette Noir 34% Valrhona - ciemna czekolada z orzechami laskowymi - Blok czekoladowy
Gianduja Noisette Noir, to wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości ciemnej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Doskonała baza do klasycznych kremów, musów, deserów, ganache, nadzień cukierniczych oraz lodów rzemieślniczych.
Opis produktu
Blok Gianduja, ciemna czekolada z orzechami laskowymi!
![]()
Gianduja Noisette Noir, to ciemna czekolada z orzechami laskowymi. Wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości ciemnej czekolady z wyselekcjonowanymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Ciemny blok czekoladowy z orzechami laskowymi pozwala na tworzenie wyjątkowych deserów, lodów oraz nadzień cukierniczych. Doskonale sprawdza się jako baza do klasycznych kremów, musów i ganache. Gianduia idealnie sprawdza się do nadziewania pralin, batonów oraz tabliczek czekolady. Idealnie dobrane proporcje składników i doskonale zrównoważony smak bloku pozwala na uzyskanie zawsze doskonałego efektu. Stosowanie gianduia pozwala również na zachowanie powtarzalności przepisów oraz stałej jakości wyrobów. Można ją również spożywać samodzielnie, jak najlepszą czekoladę z orzechami. Ciemna czekolada Gianduia charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem kakao i orzechów laskowych.
![]()
Gianduja wytwarzana jest z ziaren kakaowych oraz orzechów laskowych, które prażone są oddzielenie w określonych temperaturach. Następnie składniki są mieszane, mielone i konszowane w celu rozwinięcia pełni smaku i aromatu. Mielone orzechy laskowe pozwalają uzyskać charakterystyczną, wyjątkowo kremową konsystencję bloku czekoladowego. Gianduja składa się przynajmniej w jednej trzeciej z orzechów laskowych, cukru oraz masła kakaowego i ziaren kakao. W Unii Europejskiej produkty, które określane są terminem Gianduja muszą składać się z co najmniej 32% stałych składników kakao oraz zawierać 20-40% drobno zmielonych orzechów laskowych. Procentowa zawartość składników w bloku Gianduja definiuje jej bardziej czekoladowy, słodki lub orzechowy smak.
![]()
Blok czekoladowy Gianduja od Valrhona, szczegóły produktu:
![]()
| SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE | |
| Nazwa handlowa | Gianduja Noisette Noir 34% |
| Numer katalogowy | 2264 |
| Rodzaj | ciemna czekolada z orzechami laskowymi (blok Gianduja) |
| Zawartość kakao | 20% |
| Zawartość orzechów | 34% |
| Opakowanie | torba |
| Masa netto | 3.0 kg |
| Smak | zrównoważony, intensywnie czekoladowy, mocne nuty prażonych orzechów laskowych |
| Aromat | intensywny, czekolada i prażone orzechy laskowe |
| Barwa | intensywna, ciemna, brązowa |
| Płynność | średnia (3/5) |
| Przeznaczenie | do cukiernictwa |
| Zastosowanie | kremy, ganache, desery, musy, nadzienia cukiernicze, lody |
| Forma | blok |
| Producent | Valrhona |
| Dystrybutor | Sempre Group |
![]()
![]()
Wyjątkowy skład ciemnej czekolady z orzechami laskowymi:
![]()
Składniki i alergeny: cukier, orzechy laskowe (34%), ziarna kakao, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, naturalny ekstrakt waniliowy; produkt zawiera mleko oraz orzechy laskowe, może zawierać śladowe ilości soi.
Produkt na bazie orzechów laskowych i kakao (minimalna zawartość orzechów laskowych 34%, minimalna zawartość kakao 20%).
![]()
Jak przechowywać blok Gianduja?
![]()
Warunki przechowywania: czekoladę z orzechami laskowymi należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności bloku w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 9 miesięcy od daty produkcji). Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.
![]()
Kompozycja i wartość odżywcza bloku czekoladowego Gianduja:
![]()
| KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW GIANDUJA | |
| SKŁADNIK GŁÓWNY | ZAWARTOŚĆ PROCENTOWA |
| Cukier | 33.8 % |
| Orzechy laskowe | 34.0 % |
| Ziarna kakao | 20.4 % |
| Tłuszcz kakaowy | 8.5 % |
| Pełne mleko w proszku | 3.1 % |
| Naturalny ekstrakt waniliowy | 0.2 % |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2381 kJ/573 kcal |
| Tłuszcz | 41.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14.0 g |
| Węglowodany | 39.0 g |
| w tym cukry | 37.0 g |
| Białko | 8.7 g |
| Błonnik | 7.6 g |
| Sól | 0.03 g |
![]()
![]()
Możliwości zastosowania bloku Gianduja:
![]()
Główne zastosowania ciemnej czekolady z orzechami laskowymi, to kremy, ganache, musy oraz nadzienia cukiernicze. Aromatyczne połączenie kakao i prażonych orzechów laskowych doskonale sprawdzi się do produkcji kremowych lodów rzemieślniczych.
![]()
| ZASTOSOWANIE BLOKU GIANDUJA | |
| CUKIERNICTWO | |
| nadziewanie, mieszanie, szprycowanie, nadawanie smaku | karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle, nadzienia do pralin i pozostałych wyrobów formowanych |
| WYPIEKI I DESERY | |
| nadawanie smaku | kremy, ganache, musy |
| LODY | |
| nadawanie smaku | lody rzemieślnicze |
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu