op. 3 kg Gianduja Noisette Noir 34% Valrhona - ciemna czekolada z orzechami laskowymi - Blok czekoladowy

Indeks: VALRHONA36
Marka:
378,00 zł (23% VAT)
126,00 zł / 1 kg

307,32 zł netto

Produkt na zamówienie

help_outline Zapytaj o produkt

Opis produktu

Blok Gianduja, ciemna czekolada z orzechami laskowymi!

Gianduja Noisette Noir, to ciemna czekolada z orzechami laskowymi. Wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości ciemnej czekolady z wyselekcjonowanymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Ciemny blok czekoladowy z orzechami laskowymi pozwala na tworzenie wyjątkowych deserów, lodów oraz nadzień cukierniczych. Doskonale sprawdza się jako baza do klasycznych kremów, musów i ganache. Gianduia idealnie sprawdza się do nadziewania pralin, batonów oraz tabliczek czekolady. Idealnie dobrane proporcje składników i doskonale zrównoważony smak bloku pozwala na uzyskanie zawsze doskonałego efektu. Stosowanie gianduia pozwala również na zachowanie powtarzalności przepisów oraz stałej jakości wyrobów. Można ją również spożywać samodzielnie, jak najlepszą czekoladę z orzechami. Ciemna czekolada Gianduia charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem kakao i orzechów laskowych.

Gianduja wytwarzana jest z ziaren kakaowych oraz orzechów laskowych, które prażone są oddzielenie w określonych temperaturach. Następnie składniki są mieszane, mielone i konszowane w celu rozwinięcia pełni smaku i aromatu. Mielone orzechy laskowe pozwalają uzyskać charakterystyczną, wyjątkowo kremową konsystencję bloku czekoladowego. Gianduja składa się przynajmniej w jednej trzeciej z orzechów laskowych, cukru oraz masła kakaowego i ziaren kakao. W Unii Europejskiej produkty, które określane są terminem Gianduja muszą składać się z co najmniej 32% stałych składników kakao oraz zawierać 20-40% drobno zmielonych orzechów laskowych. Procentowa zawartość składników w bloku Gianduja definiuje jej bardziej czekoladowy, słodki lub orzechowy smak.

Blok czekoladowy Gianduja od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Gianduja Noisette Noir 34%
Numer katalogowy 2264
Rodzaj ciemna czekolada z orzechami laskowymi (blok Gianduja)
Zawartość kakao 20%
Zawartość orzechów 34%
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak zrównoważony, intensywnie czekoladowy, mocne nuty prażonych orzechów laskowych
Aromat intensywny, czekolada i prażone orzechy laskowe
Barwa intensywna, ciemna, brązowa
Płynność średnia (3/5)
Przeznaczenie do cukiernictwa
Zastosowanie kremy, ganache, desery, musy, nadzienia cukiernicze, lody
Forma blok
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład ciemnej czekolady z orzechami laskowymi:

Składniki i alergeny: cukier, orzechy laskowe (34%), ziarna kakao, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, naturalny ekstrakt waniliowy; produkt zawiera mleko oraz orzechy laskowe, może zawierać śladowe ilości soi.

Produkt na bazie orzechów laskowych i kakao (minimalna zawartość orzechów laskowych 34%, minimalna zawartość kakao 20%).

Jak przechowywać blok Gianduja?

Warunki przechowywania: czekoladę z orzechami laskowymi należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności bloku w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 9 miesięcy od daty produkcji). Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza bloku czekoladowego Gianduja:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW GIANDUJA
SKŁADNIK GŁÓWNY ZAWARTOŚĆ PROCENTOWA
Cukier 33.8 %
Orzechy laskowe 34.0 %
Ziarna kakao 20.4 %
Tłuszcz kakaowy 8.5 %
Pełne mleko w proszku 3.1 %
Naturalny ekstrakt waniliowy 0.2 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2381 kJ/573 kcal
Tłuszcz 41.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 14.0 g
Węglowodany 39.0 g
w tym cukry 37.0 g
Białko  8.7 g
Błonnik 7.6 g
Sól 0.03 g

Możliwości zastosowania bloku Gianduja:

Główne zastosowania ciemnej czekolady z orzechami laskowymi, to kremy, ganache, musy oraz nadzienia cukiernicze. Aromatyczne połączenie kakao i prażonych orzechów laskowych doskonale sprawdzi się do produkcji kremowych lodów rzemieślniczych.

ZASTOSOWANIE BLOKU GIANDUJA
CUKIERNICTWO
nadziewanie, mieszanie, szprycowanie, nadawanie smaku karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle, nadzienia do pralin i pozostałych wyrobów formowanych
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku kremy, ganache, musy
LODY
nadawanie smaku lody rzemieślnicze

Szczegóły produktu