Kremowa pasta o smaku gianduia - połączenie najwyższej jakości orzechów laskowych (z certyfikatem pochodzenia) z niskotłuszczowym kakao. Intensywny smak stworzony z wyselekcjonowanych składników najwyższej jakości. Pozwala na tworzenie lodów rzemieślniczych o kremowej i (odpowiednio) gęstej konsystencji. Pasta doskonale sprawdzi się również do produkcji lodów wegańskich, ponieważ nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Przeznaczona jest również do stosowania w różnego rodzaju wyrobach cukierniczych (na przykład kremach, masach czy nadzieniach - również tych do pralin). Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz wyrobu kremów to 100-150 g pasty na 1 kg mieszanki bazowej.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: pasta z orzechów laskowych z Piemontu CHOG (53,3%, cukier, odtłuszczone kakao w proszku (16,5%), substancja emulgująca: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy, sól; może zawierać mleko, jaja, migdały, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pistacje, orzechy arachidowe, ziarna sezamu; produkt przyjazny dla wegan; produkt bezglutenowy; produkt bez dodatku oleju palmowego.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA CREMA GIANDUIOTTO |
100-150 g |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2219/534 kJ/kcal |
Tłuszcz |
36.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
3.4 g |
Węglowodany |
35.0 g |
w tym cukry |
32.0 g |
Białko |
0.0 g |
Błonnik |
12.0 g |
Sól |
0.03 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.