
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Kremowa pasta do lodów o klasycznym smaku łączącym orzechy laskowe i kakao w idealnych proporcjach. Przeznaczona to produkcji lodów metodą tradycyjną. Sprawdzi się również podczas produkcji lodów wegańskich oraz różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Kremowa pasta o smaku gianduia - połączenie najwyższej jakości orzechów laskowych (z certyfikatem pochodzenia) z niskotłuszczowym kakao. Intensywny smak stworzony z wyselekcjonowanych składników najwyższej jakości. Pozwala na tworzenie lodów rzemieślniczych o kremowej i (odpowiednio) gęstej konsystencji. Pasta doskonale sprawdzi się również do produkcji lodów wegańskich, ponieważ nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Przeznaczona jest również do stosowania w różnego rodzaju wyrobach cukierniczych (na przykład kremach, masach czy nadzieniach - również tych do pralin). Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz wyrobu kremów to 100-150 g pasty na 1 kg mieszanki bazowej.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: pasta z orzechów laskowych z Piemontu CHOG (53,3%, cukier, odtłuszczone kakao w proszku (16,5%), substancja emulgująca: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy, sól; może zawierać mleko, jaja, migdały, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pistacje, orzechy arachidowe, ziarna sezamu; produkt przyjazny dla wegan; produkt bezglutenowy; produkt bez dodatku oleju palmowego.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
PASTA CREMA GIANDUIOTTO | 100-150 g |
MIESZANKA BAZOWA | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2219/534 kJ/kcal |
Tłuszcz | 36.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
Węglowodany | 35.0 g |
w tym cukry | 32.0 g |
Białko | 0.0 g |
Błonnik | 12.0 g |
Sól | 0.03 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Indeks: PERNIGOTTI174
Marka: PERNIGOTTI
Mieszanka do przygotowywania nowoczesnych lodów wegańskich metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się w połączeniu z dodatkami smakowymi na bazie gorzkiego kakao oraz różnego rodzaju orzechów.
Indeks: PERNIGOTTI256
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: COMPRITAL355
Marka: COMPRITAL
Indeks: BABBI153
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL353
Marka: COMPRITAL
Indeks: BABBI183
Marka: BABBI
Indeks: BABBI163
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: BABBI129
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI171
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: DREIDOPPEL21
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: PERNIGOTTI195
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: COMPRITAL354
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI194
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: SOSA160
Marka: Sosa Ingredients
Kremowa pasta do lodów o klasycznym smaku łączącym orzechy laskowe i kakao w idealnych proporcjach. Przeznaczona to produkcji lodów metodą tradycyjną. Sprawdzi się również podczas produkcji lodów wegańskich oraz różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.