4 kg CREMA GIANDUIOTTO 12093515 PERNIGOTTI kremowa pasta z orzechów laskowych i kakao
Kremowa pasta do lodów o klasycznym smaku łączącym orzechy laskowe i kakao w idealnych proporcjach. Przeznaczona to produkcji lodów metodą tradycyjną. Sprawdzi się również podczas produkcji lodów wegańskich oraz różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Opis produktu
Kremowa pasta o smaku gianduia - połączenie najwyższej jakości orzechów laskowych (z certyfikatem pochodzenia) z niskotłuszczowym kakao. Intensywny smak stworzony z wyselekcjonowanych składników najwyższej jakości. Pozwala na tworzenie lodów rzemieślniczych o kremowej i (odpowiednio) gęstej konsystencji. Pasta doskonale sprawdzi się również do produkcji lodów wegańskich, ponieważ nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Przeznaczona jest również do stosowania w różnego rodzaju wyrobach cukierniczych (na przykład kremach, masach czy nadzieniach - również tych do pralin). Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz wyrobu kremów to 100-150 g pasty na 1 kg mieszanki bazowej.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).

Składniki: pasta z orzechów laskowych z Piemontu CHOG (53,3%, cukier, odtłuszczone kakao w proszku (16,5%), substancja emulgująca: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy, sól; może zawierać mleko, jaja, migdały, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pistacje, orzechy arachidowe, ziarna sezamu; produkt przyjazny dla wegan; produkt bezglutenowy; produkt bez dodatku oleju palmowego.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

| RECEPTURA - DOZOWANIE | |
| PASTA CREMA GIANDUIOTTO | 100-150 g | 
| MIESZANKA BAZOWA | 1000 g | 

| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2219/534 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 36.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g | 
| Węglowodany | 35.0 g | 
| w tym cukry | 32.0 g | 
| Białko | 0.0 g | 
| Błonnik | 12.0 g | 
| Sól | 0.03 g | 

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
.png)
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 12093515
- NAZWA HANDLOWA
- CREMA GIANDUIOTTO
- MASA NETTO
- 4 kg
- OPAKOWANIE
- METALOWA PUSZKA
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 8 kg (2 x 4 kg) KARTON
- RODZAJ
- KREMOWA PASTA DO LODÓW
- SMAK
- GIANDUIA (ORZECH LASKOWY I KAKAO)
- PRZEZNACZENIE
- DO LODÓW | DO CUKIERNICTWA
- ZASTOSOWANIE
- DO PRODUKCJI LODÓ METODĄ TRADYCYJNĄ
- DOZOWANIE
- 100 - 150 g/kg mieszanki bazowej
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- GUSTI CREME
 
                   
                   
              