• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

skoncentrowana pasta brzoskwiniowa z kawałkami owoców do lodów, sorbetów i cukiernictwa
  • skoncentrowana pasta brzoskwiniowa z kawałkami owoców do lodów, sorbetów i cukiernictwa
  • skoncentrowana pasta brzoskwiniowa z kawałkami owoców do lodów, sorbetów i cukiernictwa

op. 3.5 kg PASTA PESCA GIALLA 12094781 PERNIGOTTI skoncentrowana pasta brzoskwiniowa z kawałkami owoców

PERNIGOTTI44

Skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie owoców i skoncentrowanego soku owocowego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Dodatek uzupełniający do sorbetów wytwarzanych na bazie świeżych owoców.

304,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

PASTE ALLA FRUTTA - to seria dopracowanych smaków past wytwarzanych na bazie owoców (świeżych / mrożonych / przecieru). Zależnie od rodzaju pasty produkowane są z dodatkiem kawałków owoców (świeżych / mrożonych / suszonych / kandyzowanych). Skoncentrowany smak pozwala na niskie dozowanie, a tym samym ekonomiczne wykorzystanie produktu. Pasty owocowe doskonale sprawdzają się jako baza smakowa do produkcji lodów owocowych na bazie mlecznej. Stanowią idealne uzupełnienie sorbetów wytwarzanych na bazie świeżych owoców - podkreślają smak i poprawiają konsystencję. Przeznaczone są również do produkcji kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Stosowanie past zapewnia powtarzalność i najwyższą jakość smaku lodów owocowych niezależnie od sezonu. - profesjonalne pasty do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie.

Zastosowanie:

- pasta smakowa do lodów owocowych na bazie mlecznej,

- dodatek uzupełniający - podkreślający smak i teksturę sorbetów owocowych,

- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,

- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.

PASTA PESCA GIALLA - to skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie mrożonych owoców z dodatkiem skoncentrowanego soku owocowego. Pasta brzoskwiniowa z kawałkami owoców o soczystej, żółtej barwie - idealna do produkcji sorbetów na bazie świeżych owoców, owocowych lodów mlecznych, kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo.

Ważne informacje: półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty owocowej na bazie owoców i soku owocowego (z koncentratu) - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych, dodatek uzupełniający do sorbetów owocowych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.

Składniki: cukier, mrożone brzoskwinie (30.7%), syrop glukozowy, sok brzoskwiniowy z koncentratu (14.6%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas jabłkowy (E296), aromaty, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: pektyna (E440), barwnik: ekstrakt z papryki; produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy włoskie, orzechy pistacjowe.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA SMAKOWA 70g / 1kg mieszanki bazowej
DODATEK DO LODÓW ZE ŚWIEŻYCH OWOCÓW 40-50g / 1 kg bazy owocowej

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1379/325 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 80.0 g
w tym cukry 66.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.01 g

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
OPAKOWANIE WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
MASA NETTO 3.5 KG
NAZWA HANDLOWA PASTA PESCA GIALLA
NUMER KATALOGOWY 12094781
OPAKOWANIE ZBIORCZE 7.0 KG = 2 X 3.5 KG - KARTON
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
RODZAJ PRODUKTU OWOCOWA PASTA SMAKOWA DO LODÓW I SORBETÓW
SMAK BRZOSKWINIA
BARWA CIEMNO-ŻÓŁTA
KONSYSTENCJA PÓŁPŁYNNA Z KAWAŁKAMI OWOCÓW
SERIA PRODUKTOWA PASTE ALLA FRUTTA
CERTYFIKATY PRODUKT BEZGLUTENOWY
WYPRODUKOWANO WE WŁOSZECH
PRZEZNACZENIE DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE PASTA SMAKOWA DO LODÓW, SORBETÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI44
39 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SEMPRE420

Marka: SEMPRE

3.5 kg PASTA KOKOSOWA SEMPRE pasta do lodów i cukiernictwa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa

Pasta kokosowa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa (17%) - przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.

Cena 164,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU