Forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych deserów w kształcie owoców. W zestawie znajduje się wspornik z tworzywa, który stabilizuje formę i zapewnia odpowiednie odwzorowanie kształtu.
op. 3.5 kg PASTA BRZOSKWINIA 210001 SEMPRE skoncentrowana pasta brzoskwiniowa z kawałkami owoców
Skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie owoców i przecieru owocowego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Dodatek uzupełniający do sorbetów wytwarzanych na bazie świeżych owoców.
Opis produktu
PASTY OWOCOWE - to seria dopracowanych smaków past wytwarzanych na bazie owoców (świeżych / mrożonych / przecieru). Zależnie od rodzaju pasty produkowane są z dodatkiem kawałków owoców (świeżych / mrożonych / suszonych / kandyzowanych). Skoncentrowany smak pozwala na niskie dozowanie, a tym samym ekonomiczne wykorzystanie produktu. Pasty owocowe doskonale sprawdzają się jako baza smakowa do produkcji lodów owocowych na bazie mlecznej. Stanowią idealne uzupełnienie sorbetów wytwarzanych na bazie świeżych owoców - podkreślają smak i poprawiają konsystencję. Przeznaczone są również do produkcji kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Stosowanie past zapewnia powtarzalność i najwyższą jakość smaku lodów owocowych niezależnie od sezonu. - profesjonalne pasty do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie.
![]()
Zastosowanie:
- pasta smakowa do lodów owocowych na bazie mlecznej,
- dodatek uzupełniający - podkreślający smak i teksturę sorbetów owocowych,
- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,
- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.
![]()
PASTA BRZOSKWINIA - to skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie mrożonych owoców z dodatkiem skoncentrowanego puree owocowego. Pasta brzoskwiniowa z kawałkami owoców o soczystej, żółtej barwie - idealna do produkcji sorbetów na bazie świeżych owoców, owocowych lodów mlecznych, kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo.
![]()
![]()
Ważne informacje: półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty owocowej na bazie owoców i puree owocowego - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych, dodatek uzupełniający do sorbetów owocowych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.
![]()
![]()
Składniki: cukier, brzoskwinie mrożone (30%), syrop glukozowy, skoncentrowane puree brzoskwiniowe (5%), aromaty, regulator kwasowości: kwas jabłkowy (E296), kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: pektyna (E440), barwniki: kapsaicyna (ekstrakt z papryki) (E160c), kurkumina (E100).
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
![]()
![]()
| RECEPTURA - DOZOWANIE | |
| PASTA SMAKOWA | 70-100g / 1kg mieszanki bazowej |
| DODATEK DO LODÓW ZE ŚWIEŻYCH OWOCÓW | 40-50g / 1 kg bazy owocowej |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1149/270 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 0.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
| Węglowodany | 67.0 g |
| w tym cukry | 62.0 g |
| Białko | 0.35 g |
| Sól | 0.018 g |
![]()
![]()
| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
| OPAKOWANIE | WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
| MASA NETTO | 3.5 KG |
| NAZWA HANDLOWA | PASTA BRZOSKWINIA |
| NUMER KATALOGOWY | 210001 |
| OPAKOWANIE ZBIORCZE | 7.0 KG = 2 X 3.5 KG - KARTON |
| BRIX | 66-70 |
| pH | 2.4-2.8 |
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA | 18 MIESIECY OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
| RODZAJ PRODUKTU | SMAKOWA PASTA OWOCOWA DO LODÓW / SORBETÓW / CUKIERNICTWA |
| SMAK | BRZOSKWINIA |
| BARWA | CIEMNO-ŻÓŁTA |
| KONSYSTENCJA | PÓŁPŁYNNA Z KAWAŁKAMI OWOCÓW |
| PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
| ZASTOSOWANIE | PASTA SMAKOWA DO LODÓW, SORBETÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH |
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu