• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

skoncentrowana pasta ananasowa z kawałkami owoców do lodów, sorbetów i cukiernictwa
  • skoncentrowana pasta ananasowa z kawałkami owoców do lodów, sorbetów i cukiernictwa

op. 3.5 kg PASTA ANANAS 210002 SEMPRE skoncentrowana pasta ananasowa z kawałkami owoców

SEMPRE324

Skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie owoców i skoncentrowanego soku owocowego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Dodatek uzupełniający do sorbetów wytwarzanych na bazie świeżych owoców.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
2 178,05 zł Do 18,74 zł
187,43 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

PASTY OWOCOWE - to seria dopracowanych smaków past wytwarzanych na bazie owoców (świeżych / mrożonych / przecieru). Zależnie od rodzaju pasty produkowane są z dodatkiem kawałków owoców (świeżych / mrożonych / suszonych / kandyzowanych). Skoncentrowany smak pozwala na niskie dozowanie, a tym samym ekonomiczne wykorzystanie produktu. Pasty owocowe doskonale sprawdzają się jako baza smakowa do produkcji lodów owocowych na bazie mlecznej. Stanowią idealne uzupełnienie sorbetów wytwarzanych na bazie świeżych owoców - podkreślają smak i poprawiają konsystencję. Przeznaczone są również do produkcji kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Stosowanie past zapewnia powtarzalność i najwyższą jakość smaku lodów owocowych niezależnie od sezonu. - profesjonalne pasty do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie.

Zastosowanie:

- pasta smakowa do lodów owocowych na bazie mlecznej,

- dodatek uzupełniający - podkreślający smak i teksturę sorbetów owocowych,

- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,

- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.

PASTA ANANAS - to skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie mrożonych owoców z dodatkiem skoncentrowanego soku owocowego. Pasta ananasowa z kawałkami owoców o soczystej, żółtej barwie - idealna do produkcji sorbetów na bazie świeżych owoców, owocowych lodów mlecznych, kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo.

Ważne informacje: półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty owocowej na bazie owoców i skoncentrowanego soku owocowego - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych, dodatek uzupełniający do sorbetów owocowych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.

Składniki: cukier, ananas mrożony (30%), syrop glukozowy, skoncentrowany sok ananasowy, regulator kwasowości: kwas jabłkowy (E296), kwas cytrynowy (E330), aromaty, substancja zagęszczająca: pektyna (E440), barwniki: kapsaicyna (ekstrakt z papryki) (E160c), kurkumina (E100), karoteny (E160a), ekstrakt z krokosza barwierskiego.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA SMAKOWA 70-100g / 1kg mieszanki bazowej
DODATEK DO LODÓW ZE ŚWIEŻYCH OWOCÓW 40-50g / 1 kg bazy owocowej

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1163/274 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 68.0 g
w tym cukry 64.0 g
Białko 0.19 g
Sól 0.005 g

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
OPAKOWANIE WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
MASA NETTO 3.5 KG
NAZWA HANDLOWA PASTA ANANASOWA
NUMER KATALOGOWY 210002
OPAKOWANIE ZBIORCZE 7.0 KG = 2 X 3.5 KG - KARTON
BRIX 68-72
pH 2.4-2.8
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 18 MIESIECY OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
RODZAJ PRODUKTU SMAKOWA PASTA OWOCOWA DO LODÓW / SORBETÓW / CUKIERNICTWA
SMAK ANANAS
BARWA ŻÓŁTA
KONSYSTENCJA PÓŁPŁYNNA Z KAWAŁKAMI OWOCÓW
PRZEZNACZENIE DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE PASTA SMAKOWA DO LODÓW, SORBETÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH

Szczegóły produktu
SEMPRE324
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SEMPRE420

Marka: SEMPRE

3.5 kg PASTA KOKOSOWA SEMPRE pasta do lodów i cukiernictwa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa

Pasta kokosowa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa (17%) - przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.

Cena 164,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI316

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL TROPICAL PASSION 12091206 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak owoce tropikalne

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 183,15 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE420

Marka: SEMPRE

3.5 kg PASTA KOKOSOWA SEMPRE pasta do lodów i cukiernictwa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa

Pasta kokosowa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa (17%) - przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.

Cena 164,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU