Indeks: PERNIGOTTI30
Marka: PERNIGOTTI
3,5kg PASTA ANANAS skoncentrowana pasta ananasowa 12094561 Pernigotti
Skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie owoców i skoncentrowanego soku owocowego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Dodatek uzupełniający do sorbetów wytwarzanych na bazie świeżych owoców.
PASTY OWOCOWE - to seria dopracowanych smaków past wytwarzanych na bazie owoców (świeżych / mrożonych / przecieru). Zależnie od rodzaju pasty produkowane są z dodatkiem kawałków owoców (świeżych / mrożonych / suszonych / kandyzowanych). Skoncentrowany smak pozwala na niskie dozowanie, a tym samym ekonomiczne wykorzystanie produktu. Pasty owocowe doskonale sprawdzają się jako baza smakowa do produkcji lodów owocowych na bazie mlecznej. Stanowią idealne uzupełnienie sorbetów wytwarzanych na bazie świeżych owoców - podkreślają smak i poprawiają konsystencję. Przeznaczone są również do produkcji kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Stosowanie past zapewnia powtarzalność i najwyższą jakość smaku lodów owocowych niezależnie od sezonu. - profesjonalne pasty do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie.
Zastosowanie:
- pasta smakowa do lodów owocowych na bazie mlecznej,
- dodatek uzupełniający - podkreślający smak i teksturę sorbetów owocowych,
- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,
- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.
PASTA ANANAS - to skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie mrożonych owoców z dodatkiem skoncentrowanego soku owocowego. Pasta ananasowa z kawałkami owoców o soczystej, żółtej barwie - idealna do produkcji sorbetów na bazie świeżych owoców, owocowych lodów mlecznych, kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo.
Ważne informacje: półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty owocowej na bazie owoców i skoncentrowanego soku owocowego - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych, dodatek uzupełniający do sorbetów owocowych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.
Składniki: cukier, ananas mrożony (30%), syrop glukozowy, skoncentrowany sok ananasowy, regulator kwasowości: kwas jabłkowy (E296), kwas cytrynowy (E330), aromaty, substancja zagęszczająca: pektyna (E440), barwniki: kapsaicyna (ekstrakt z papryki) (E160c), kurkumina (E100), karoteny (E160a), ekstrakt z krokosza barwierskiego.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
PASTA SMAKOWA | 70-100g / 1kg mieszanki bazowej |
DODATEK DO LODÓW ZE ŚWIEŻYCH OWOCÓW | 40-50g / 1 kg bazy owocowej |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1163/274 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 68.0 g |
w tym cukry | 64.0 g |
Białko | 0.19 g |
Sól | 0.005 g |
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
OPAKOWANIE | WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
MASA NETTO | 3.5 KG |
NAZWA HANDLOWA | PASTA ANANASOWA |
NUMER KATALOGOWY | 210002 |
OPAKOWANIE ZBIORCZE | 7.0 KG = 2 X 3.5 KG - KARTON |
BRIX | 68-72 |
pH | 2.4-2.8 |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA | 18 MIESIECY OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
RODZAJ PRODUKTU | SMAKOWA PASTA OWOCOWA DO LODÓW / SORBETÓW / CUKIERNICTWA |
SMAK | ANANAS |
BARWA | ŻÓŁTA |
KONSYSTENCJA | PÓŁPŁYNNA Z KAWAŁKAMI OWOCÓW |
PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE | PASTA SMAKOWA DO LODÓW, SORBETÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH |
Indeks: PERNIGOTTI30
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: SILIKOMART128
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych deserów w kształcie owoców. W zestawie znajduje się wspornik z tworzywa, który stabilizuje formę i zapewnia odpowiednie odwzorowanie kształtu.
Indeks: COMPRITAL192
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta kokosowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE420
Marka: SEMPRE
Pasta kokosowa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa (17%) - przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.
Indeks: PERNIGOTTI97
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: DREIDOPPEL33
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: COMPRITAL359
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI32/2
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI162
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: DREIDOPPEL07
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: COMPRITAL367
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI316
Marka: PERNIGOTTI
Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.
Indeks: COMPRITAL366
Marka: COMPRITAL
Indeks: SEMPRE420
Marka: SEMPRE
Pasta kokosowa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa (17%) - przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.
Indeks: DREIDOPPEL31
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: COMPRITAL364
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI98
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI99
Marka: PERNIGOTTI