PASTY "OWOCOWO-SMAKOWE" OD MARKI DREIDOPPEL - to grupa dodatków cukierniczych (głównie w postaci past) tworzone wyłącznie z naturalnych składników (nie zawierają w swoim składzie konserwantów, sztucznych barwników oraz skrobi modyfikowanych). Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie (dozowanie). Szeroki asortyment past owocowych i smakowych daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w deserach (od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane). Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej - zapewniając wysoką jakość przygotowywanych wyrobów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się podczas produkcji cukierniczej (tortów, deserów, lodów, pralin, czekolady na gorąco) oraz gastronomicznej.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.

Składniki: proszek kawowy - prażony (39%), olej roślinny (sojowy), tłuszcz roślinny (palmowy), substancja emulgująca: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać jaja, mleko oraz orzechy; produkt bezglutenowy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci, obcych zapachów oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji; optymalna temperatura przechowywania w oryginalnie zamkniętym opakowaniu to 15-20°C.

| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | 
| Wartość energetyczna | 
2749/669 kJ/kcal | 
| Białko | 
5.6 g | 
| Węglowodany | 
0.7 g | 
| w tym cukry | 
0.7 g | 
| Tłuszcz | 
66.4 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 
29.8 g | 
| Błonnik | 
23.1 g | 
| Sól | 
0.02 g | 


| DANE ANALITYCZNE | 
| KRYTERIUM | 
WARTOŚĆ | 
METODA | 
| PH WARTOŚĆ W 20°C | 
nieokreślone | 
- | 
| SUCHA MASA W 20°C | 
74.0% +/- 2.5 | 
- | 
| GĘSTOŚĆ W 20°C | 
1.47 g/cm³ +/- 0.01 | 
- | 
| DANE MIKROBIOLOGICZNE | 
| KRYTERIUM | 
MAX WARTOŚĆ | 
METODA | 
| CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | 
10000 | 
cfu/g | 
| DROŻDŻE | 
100 | 
cfu/g | 
| PLEŚNIE | 
100 | 
cfu/g | 
| COLIFORMS | 
neg. | 
cfu/g | 
| E. COLI | 
neg. | 
cfu/g | 
| SALMONELLA | 
neg. | 
cfu/25g | 


