Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

  • Deser wegański na talerzu

gotowy do użycia krem o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • gotowy do użycia krem o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • produkt bezglutenowy

3 kg GOLOSA KROK GIANDUIA 12387 BABBI gładki krem o uniwersalnym zastosowaniu z kawałkami orzechów laskowych i kakao

BABBI144

Gotowy do użycia krem o uniwersalnym zastosowaniu z kawałkami prażonych orzechów laskowych. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.

309,60 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

GOLOSA - to seria gotowych do użycia kremów o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Kremy charakteryzują się gładką i aksamitną konsystencją, a ich stosowanie jest proste i szybkie. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych (np. lody) oraz do podgrzewania (np. fontanny czekoladowe). Kremy doskonale sprawdzą się do dekorowania lodów (tworzenie lodów warstwowych i dekoracja kuwet z lodami - cremino) oraz deserów. Stosowane są jako baza do kremów i musów oraz jako polewa do ciast i monoporcji. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość. Jeden produkt - wiele zastosowań.

Ważne informacje: golosa - to półprodukt w postaci gładkiego kremu o uniwersalnym zastosowaniu; przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Krem do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych (lody warstwowe, dekoracja lodów w kuwetach, dekoracja top) oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Produkt przed użyciem należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji (rozwarstwienie może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu). Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). 

MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA
przed użyciem zaleca się dokładnie wymieszać produkt - lekkie rozwarstwienie świadczy o wysokiej jakości produktu - brak substancji stabilizujących i/lub konserwujących
BEZPOŚREDNIE UŻYCIE

do tworzenia dekoracji kuwet z lodami przy użyciu form silikonowych - wlać krem (3.0 kg) do stalowej formy i umieścić ją w zamrażarce szokowej w temperaturze (-) 40°C na 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej tekstury; produkt przechowywać w temperaturze (-) 13°C

MUSY I LODY SMAKOWE krem należy wymieszać z ciepłym mlekiem (około 60°C) w proporcji 40:60; mieszankę należy ubić i schłodzić w zamrażarce szokowej
VARIEGATO dozowanie według uznania; do przekładania, wzbogacania i dekorowania lodów; wystarczy lekko zmieszać z lodami
POLEWY produkt można użyć jak glazury do dekoracji ciast lodowych i semifreddo; ciasto po udekorowaniu należy umieścić w zamrażarce szokowej
FONTANNA CZEKOLADOWA produkt można stosować w fontannach czekoladowych; krem o temperaturze 25°C należy wlać do fontanny czekoladowej; zaleca się utrzymywanie temperatury poniżej 40°C (najlepiej 30°C)

GOLOSA KROK GIANDUIA - to półprodukt w postaci gładkiego kremu przygotowany na orzechów laskowych i kakao, z kawałkami chrupiących orzechów laskowych - idealny do produkcji kremowych lodów rzemieślniczych, dekorowania i urozmaicania; receptura zapewnia, że produkt pozostaje kremowy i łatwy do nabierania/nakładania w temperaturze do (-) 13°C.

Składniki: oleje roślinne (słonecznikowy, arachidowy, kokosowy), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, prażone orzechy laskowe, dekstroza, kawałki prażonych orzechów laskowych, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mleczna czekolada (zawartość kakao min. 33%) (cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt z wanilii), maltodekstryna, emulgator: lecytyna sojowa (E322), esencja z lasek wanilii Bourbon, aromaty, substancja przeciwutleniająca: alfa-tokoferol (E307); może zawierać orzechy arachidowe, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA - DOZOWANIE
GOLOSA QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2459/592 kJ/kcal
Tłuszcz 43.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8.6 g
Węglowodany 42.0 g
w tym cukry 39.0 g
Białko 7.2 g
Sól 0.09 g

PRZEZNACZENIE I ZASTOSOWANIE PRODUKTU

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

.

Dozowanie i zastosowanie: 

- Golosa jako krem: wlać krem (3 kg) do stalowej formy i umieścić ją w zamrażarce szokowej w temperaturze (-) 40°C na 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej tekstury;

- Golosa jako mus: krem należy wymieszać z ciepłym mlekiem (około 60°C) w proporcji 40:60 (np. 1,5 kg Golosa i 1,5 kg mleko); mieszankę należy ubić i schłodzić w zamrażarce szokowej;

- Golosa jako variegato: dozowanie według uznania; do przekładania, wzbogacania i dekorowania lodów; wystarczy lekko zmieszać z lodami;

- Golosa do dekorowania: produkt można użyć jak glazury do dekoracji ciast lodowych i semofreddo; ciasto po udekorowaniu należy umieścić w zamrażarce szokowej;

- Golosa do fontanny czekoladowej: produkt można stosować w fontannach czekoladowych; krem o temperaturze  25°C należy wlać do fontanny czekoladowej zaleca się utrzymywanie temperatury poniżej 40°C.

Opakowanie: 3 kg

Opakowanie zbiorcze: 4 x 3 kg

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu;

chronić przed działaniem obcych zapachów i bezpośrednim działaniem światła.

Kod produktu: 12387

Producent: BABBI 

Szczegóły produktu
BABBI144
12 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.23.87
NAZWA HANDLOWA
GOLOSA KROK GIANDUIA
MASA NETTO
3.0 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
4 x 3.0 kg - 12 kg
RODZAJ
UNIWERSALNY KREM CUKIERNICZY
SMAK
GIANDUIA | KAKAO | PRAŻONY ORZECH LASKOWY
KONSYSTENCJA
KREMOWA Z KAWAŁKAMI ORZECHÓW
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW I CUKIERNICTWA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
UNIWERSLANE
DOZOWANIE
QUANTUM SATIS | WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
LODY | DESERY | KREMY | WYPIEKI | POLEWY | FONTANNA CZEKOLADOWA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GOLOSA
CERTYFIKATY
WE WŁOSZECH
WYPRODUKOWANO
PRODUKT BEZGLUTENOWY
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI91

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA BIANCA 12093034 PERNIGOTTI gładki krem z białej czekolady do przekładania i dekorowania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 537,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Indeks: PERNIGOTTI210

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA NOCCIOLA 12093044 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych do przekładania i dekorowania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 595,80 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie