Morettina Peppita, to krem powlekający o wyjątkowo smarownej konsystencji z dodatkiem całych, prażonych orzechów laskowych - pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych (do przekładania, smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania. Produkt zawiera 20% wyselekcjonowanych i prażonych orzechów laskowych.
MORETTINA PEPITA D'ORO - "to złoty krem powlekający o smaku mlecznej czekolady z karmelową nutą, zawierający 20% prażonych orzechów laskowych dodanych na gorąco, nadających mu niezwykłej chrupkości"

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty o smaku białej czekolady z całymi orzechami laskowymi - do produkcji i urozmaicania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).

Składniki: olej roślinny (słonecznikowy), cukier, orzechy laskowe (20%), odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, pełne mleko w proszku, cukier karmelizowany, zagęszczona śmietanka, laktoza, maltodekstryna, śmietanka w proszku, białka mleka, emulgator: lecytyna słonecznikowa i lecytyna sojowa (E322), aromatyczny karmel (cukier, syrop glukozowy, masło, śmietanka), aromaty, naturalne aromaty, barwniki: kurkuma, karoteny; produkt może zawierać jaja, migdały, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy arachidowe, nasiona sezamu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE |
MORETTINA PEPPITA |
QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA |

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2547/613 kJ/kcal |
Tłuszcz |
46.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
6.7 g |
Węglowodany |
42.0 g |
w tym cukry |
36.0 g |
Białko |
6.7 g |
Sól |
0.17 g |

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. MORETTINE W LODZIARSTWIE - krem powlekający do lodów rzemieślniczych - marka przekształciła swoją wielką pasję do cukierniczych znakomitości w prawdziwą misję. Mistrzostwo osiągnięte w tworzeniu produktów na bazie kakao i niestrudzone poszukiwanie ciągle nowych rozwiązań, aby zaspokoić inspiracje twórców lodów, doprowadziły do stworzenia linii MORETTINE. Kremy powlekające wkraczają do lodziarni zastępując tradycyjną variegaturę i rewolucjonizują standardy smakowe lodów rzemieślniczych. Wraz z pojawieniem się MORETTINE powstaje świat, w którym dominują kontrasty w doznaniach sensorycznych.
.png)