• CIASTO NA GOFRY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

stalowy rant z mikroperforacją do viennoiserie
  • stalowy rant z mikroperforacją do viennoiserie
  • stalowy rant z mikroperforacją do viennoiserie
  • stalowy rant z mikroperforacją do viennoiserie
  • stalowy rant z mikroperforacją do viennoiserie
  • stalowy rant z mikroperforacją do viennoiserie

RANT KONICZYNA XF54F PAVONI 102 x 98 x h 45 mm stalowy rant z mikroperforacją do viennoiserie

PAVONI402

Seria stalowych rantów z mikroperforacją do viennoiserie - stworzona we współpracy z Johanem Martinem. Twórz prawdziwe dzieła sztuki z ciasta drożdżowego i francuskiego.

111,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

KOLEKCJA RANTÓW PERFOROWANYCH "XF" OD PAVONI ITALIA ZOSTAŁA WZBOGACONA O FORMY PRZEZNACZONE DO VIENNOISERIE - SERIA STWORZONA WE WSPÓŁPRACY Z JOHANEM MARTINEM.

Viennoiserie - to specjalny rodzaj francuskich wypieków, wyrabianych z ciasta drożdżowego lub ciasta francuskiego z dodatkami, które wzbogacają i urozmaicają klasyczne francuskie wyroby. Kolekcja rantów perforowanych do Viennoiserie to połączenie wiedzy Pavoni Italia z talentem francuskiego cukiernika - prawdziwa sztuka pieczenia. Ranty perforowane są wykonywane ręcznie przez włoskich rzemieślników z wysokiej jakości materiałów (stal nierdzewna).

Przeznaczone są do wypieku: brioches (bułeczek), croissant (rogalików), pain au chocolat (wypieków z czekoladą), pane al latte (mlecznych bułeczek), sfoglie (chrupiących ciasteczek) oraz creazioni salate (wytrawnych wypieków).

Ranty zostały wykonane z perforowanej taśmy ze stali nierdzewnej z gładkim łączeniem elementów metalu. Taśma o wysokości 45 milimetrów ułatwia formowanie wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego. Stal nierdzewna wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas pieczenia. Jest również odporna na działanie niskich temperatur podczas chłodzenia, mrożenia i szokowego zamrażania. 

Perforacja zastosowana w rantach zapewnia doskonałą cyrkulację powietrza, a tym samym równomierne rozprowadzanie ciepła. Wyroby charakteryzują się równomiernym stopniem wypieczenia oraz zarumienienia. Dodatkowo perforacja przyspiesza proces studzenia wypieków, co pozwala na uzyskanie wyjątkowej kruchości i chrupkości. Przed pieczeniem ranty można zabezpieczyć tłuszczem (najlepiej prawdziwym masłem), aby zapobiec przywieraniu wypieków. Zastosowanie rantów z perforacją zapewnia uzyskanie perfekcyjnego efektu wizualnego oraz doskonałego smaku.

Warunki użytkowania rantów:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

  • dokładnie umyć przed pierwszym użyciem

  • pieczenie w piekarniku elektrycznym, gazowym, konwekcyjnym

  • chłodzenie w lodówce

  • mrożenie w zamrażarce oraz możliwość szokowego zamrażania

  • możliwość mycia w zmywarce

  • nie stosować w kuchence mikrofalowej

Szczegóły produktu
PAVONI402
2 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
XF54F
OFERTA DOTYCZY
1 SZTUKI
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
WYMIARY
102 mm x 98 mm x h 45 mm
WYSOKOŚĆ
45 mm
RODZAJ
RANT PERFOROWANY
KSZTAŁT
KONICZYNA
KOLOR
SREBRNY
FORMA
MIKROPERFORACJA
MATERIAŁ
STAL NIERDZEWNA
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO WYPIEKU CIASTA FRANCUSKIEGO I CIASTA DROŻDŻOWEGO
APLIKACJE
VIENNOISERIE - WYPIEKI Z CIASTA DRŻDŻOWEGO I FRANCUSKIEGO DODATKAMI
SERIA PRODUKTOWA
VIENNOISERIE
TEMATYKA
UNIWERSALNA
UŻYTKOWANIE W KUCHENCE MIKROFALOWEJ
NIE
MOŻLIWOŚĆ MYCIA W ZMYWARCE
TAK
MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ MROŻENIA
NIE
MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ PIECZENIA
TAK
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii: