- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
2.5 kg SANETT 33066 DREIDOPPEL neutralny stabilizator do bitej śmietany na bazie żelatyny do stosowania na gorąco
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
SANETT - to produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku, przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany (a także kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych). Przed dodaniem produktu do stabilizowanej masy należy go dokładnie wymieszać z gorącą wodą (o temperaturze około 80°C) we właściwych proporcjach (40 g stabilizatora + 80 g gorącej wody + 1000 g słodzonej bitej śmietany). Stabilizator przeznaczony jest zarówno do użytku bezpośredniego jak i odroczonego użycia. W celu przygotowania mieszanki do późniejszego zastosowania należy połączyć 500 g stabilizatora z 1000 g gorącej wody (o temperaturze około 80°C). Mieszankę należy przechowywać w chłodnym miejscu. Podczas stosowania stabilizatora z wcześniej przygotowanej mieszanki należy przed użyciem podgrzać mieszankę do temperatury około 40°C (w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej). Stabilizator może być stosowany łącznie z dodatkiem past smakowych. Podczas stosowania past smakowych mieszankę stabilizatora z wodą należy najpierw połączyć z pastą smakową i dokładnie wymieszać. Następnie do mieszanki z pastą smakową dodać niewielką ilość bitej śmietany (lub kremu) i delikatnie wymieszać. Na koniec należy dodać pozostałą ilość bitej śmietany ( lub kremu) i dokładnie wymieszać. Mieszanka doskonale sprawdzi się również do nadawania odpowiedniej struktury i stabilizowania kremów cukierniczych, a także tortów i deserów musowych.
Składniki: cukier, żelatyna; może zawierać śladowe ilości mleka, soi, selera i pszenicy oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; do dozowania i nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; optymalna temperatura przechowywania do od 15°C do 20°C.
DOZOWANIE - PRZEPIS PODSTAWOWY (BEZPOŚREDNIE UŻYCIE) | |
SANETT | 40.0 g |
WODA O TEMPERATURZE OKOŁO 80°C | 80.0 g |
SŁODZONA BITA ŚMIETANA | 1000 g |
PRZY STOSOWANIU PAST SMAKOWYCH NALEŻY NAJPIERW WYMIESZAĆ ROZTWÓR STABILIZATORA Z PASTĄ SMAKOWĄ, NASTĘPNIE Z NIEWIELKĄ ILOSCIĄ BITEJ ŚMIETANY, A NA KONIEC DODAĆ POZOSTAŁĄ BITĄ ŚMIETANĘ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ. |
DOZOWANIE - PZYGOTOWANIE WIĘKSZEJ ILOŚCI ROZTWORU STABILIZATORA DO PÓŹNIEJSZEGO UŻYCIA | |
SANETT | 500 g |
WODA O TEMPERATURZE OKOŁO 80°C | 1000 g |
STOSOWAĆ 120 GRAMÓW PRZYGOTOWANEGO ROZTWORU NA 1000 GRAMÓW SŁODZONEJ BITEJ ŚMIETANY (120 GRAMÓW ROZTWORU ODPOWIADA 8 LISTKOM ŻELATYNY) | |
ROZTWÓR PRZECHOWYWAĆ W CHŁODNYM MIESJCU | |
PRZED PONOWNYM UŻYCIEM NALEŻY PODGRZAĆ ROZTWÓR DO TEMPERATURY OKOŁO 40°C (W KĄPIELI WODNEJ LUB KUCHENCE MIKROFALOWEJ) |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1629/383 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 71.0 g |
w tym cukry | 71.0 g |
Białko | 24.8 g |
Sól | 0.0 g |
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- 33066
- NAZWA HANDLOWA
- SANETT (CREAM STABILIZER NEUTRAL FOR HOT USE)
- MASA NETTO
- 2.5 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA ALUMINIOWA
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 5.0 kg - 2 x 2.5 kg - KARTON
- RODZAJ
- STABILIZATOR DO ŚMIETANY
- AROMAT
- NEUTRALNY
- SMAK
- NEUTRALNY
- BARWA
- BIAŁA
- FORMA
- PROSZEK
- KONSYSTENCJA
- SYPKA
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- W GORĄCEJ WODZIE
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA GORĄCO (80°C)
- ZASTOSOWANIE
- DO STABILIZOWANIA ŚMIETANY
- DOZOWANIE
- 40.0 g stabilizatora : 80.0 g wody : 1000 g śmietany (80°C)
- APLIKACJE
- BITA ŚMIETANA | KREMY | MUSY
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 15-20°C
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ZAMKNIĘTYM ORYGINALNYM OPAKOWANIU)
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
2.5 kg SANETT VEGGIE 47990 DREIDOPPEL wegański stabilizator do kremów na bazie mielonych wodorostów - neutralny smak
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
1 szt. Pudełko na muffinke białe 9x9x9 z okienkiem
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Indeks: MASTERMARTINI44
Marka: Master Martini
1kg Czekolada 32% MLECZNA Master Martini Arriba AQ37DA
Czekolada w ekonomicznej cenie, polecana głównie do polew na ciasta, ganche i tynków do tortów, do rozpuszczania jako pitna i do fontann z upłynnieniem dodatkowym tłuszczem.
Indeks: CALLEBAUT80
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 CALLEBAUT W2NV-E4-U71
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: DEBIC02
Marka: DEBIC
700 ml DAIRY CREAM WITH SUGAR DEBIC słodzona bita śmietana w sprayu produkt gotowy do użycia
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
Indeks: DAWN93
Marka: Dawn
2,5 kg FOND PEACH & PASSION stabilizator do śmietany smak brzoskwinia-marakuja Dawn
Indeks: DAWN139(1)
Marka: Dawn
2,5 kg FOND WHITE CHOCOLATE stabilizator do śmietany smak biała czekolada Dawn
Indeks: DAWN132
Marka: Dawn
2,5 kg FOND FOREST FRUITS stabilizator do śmietany smak owoce leśne Dawn
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
2.5 kg SANETT VEGGIE 47990 DREIDOPPEL wegański stabilizator do kremów na bazie mielonych wodorostów - neutralny smak
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: DAWN33
Marka: Dawn
2,5 kg FOND RUBY ORANGE stabilizator do śmietany smak czerwona pomarańcza Dawn
Indeks: DAWN96
Marka: Dawn
op. 2.5 kg SANATINE DAWN stabilizator i środek żelujący do śmietany, deserów i przetworów owocowych
Sanatine - łatwy w użyciu stabilizator do śmietany o neutralnym smaku - połączenie żelatyny i skrobi. Stabilizator do świeżej śmietany i środek żelujący do deserów i przetworów owocowych.
Indeks: DAWN207(1)
Marka: Dawn
2,5 kg FOND TIRAMISU stabilizator do śmietany smak deser tiramisu Dawn
Indeks: DAWN81
Marka: Dawn
2,5 kg FOND CAPPUCCINO stabilizator do śmietany o smaku kawy z mlekiem Dawn