2.5 kg SANETT 33066 DREIDOPPEL neutralny stabilizator do bitej śmietany na bazie żelatyny do stosowania na gorąco
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
Opis produktu
SANETT - to produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku, przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany (a także kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych). Przed dodaniem produktu do stabilizowanej masy należy go dokładnie wymieszać z gorącą wodą (o temperaturze około 80°C) we właściwych proporcjach (40 g stabilizatora + 80 g gorącej wody + 1000 g słodzonej bitej śmietany). Stabilizator przeznaczony jest zarówno do użytku bezpośredniego jak i odroczonego użycia. W celu przygotowania mieszanki do późniejszego zastosowania należy połączyć 500 g stabilizatora z 1000 g gorącej wody (o temperaturze około 80°C). Mieszankę należy przechowywać w chłodnym miejscu. Podczas stosowania stabilizatora z wcześniej przygotowanej mieszanki należy przed użyciem podgrzać mieszankę do temperatury około 40°C (w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej). Stabilizator może być stosowany łącznie z dodatkiem past smakowych. Podczas stosowania past smakowych mieszankę stabilizatora z wodą należy najpierw połączyć z pastą smakową i dokładnie wymieszać. Następnie do mieszanki z pastą smakową dodać niewielką ilość bitej śmietany (lub kremu) i delikatnie wymieszać. Na koniec należy dodać pozostałą ilość bitej śmietany ( lub kremu) i dokładnie wymieszać. Mieszanka doskonale sprawdzi się również do nadawania odpowiedniej struktury i stabilizowania kremów cukierniczych, a także tortów i deserów musowych.
Składniki: cukier, żelatyna; może zawierać śladowe ilości mleka, soi, selera i pszenicy oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; do dozowania i nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; optymalna temperatura przechowywania do od 15°C do 20°C.
DOZOWANIE - PRZEPIS PODSTAWOWY (BEZPOŚREDNIE UŻYCIE) | |
SANETT | 40.0 g |
WODA O TEMPERATURZE OKOŁO 80°C | 80.0 g |
SŁODZONA BITA ŚMIETANA | 1000 g |
PRZY STOSOWANIU PAST SMAKOWYCH NALEŻY NAJPIERW WYMIESZAĆ ROZTWÓR STABILIZATORA Z PASTĄ SMAKOWĄ, NASTĘPNIE Z NIEWIELKĄ ILOSCIĄ BITEJ ŚMIETANY, A NA KONIEC DODAĆ POZOSTAŁĄ BITĄ ŚMIETANĘ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ. |
DOZOWANIE - PZYGOTOWANIE WIĘKSZEJ ILOŚCI ROZTWORU STABILIZATORA DO PÓŹNIEJSZEGO UŻYCIA | |
SANETT | 500 g |
WODA O TEMPERATURZE OKOŁO 80°C | 1000 g |
STOSOWAĆ 120 GRAMÓW PRZYGOTOWANEGO ROZTWORU NA 1000 GRAMÓW SŁODZONEJ BITEJ ŚMIETANY (120 GRAMÓW ROZTWORU ODPOWIADA 8 LISTKOM ŻELATYNY) | |
ROZTWÓR PRZECHOWYWAĆ W CHŁODNYM MIESJCU | |
PRZED PONOWNYM UŻYCIEM NALEŻY PODGRZAĆ ROZTWÓR DO TEMPERATURY OKOŁO 40°C (W KĄPIELI WODNEJ LUB KUCHENCE MIKROFALOWEJ) |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1629/383 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 71.0 g |
w tym cukry | 71.0 g |
Białko | 24.8 g |
Sól | 0.0 g |
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 33066
- NAZWA HANDLOWA
- SANETT (CREAM STABILIZER NEUTRAL FOR HOT USE)
- MASA NETTO
- 2.5 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA ALUMINIOWA
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 5.0 kg - 2 x 2.5 kg - KARTON
- RODZAJ
- STABILIZATOR DO ŚMIETANY
- AROMAT
- NEUTRALNY
- SMAK
- NEUTRALNY
- BARWA
- BIAŁA
- FORMA
- PROSZEK
- KONSYSTENCJA
- SYPKA
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- W GORĄCEJ WODZIE
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO STABILIZOWANIA ŚMIETANY
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA GORĄCO (80°C)
- DOZOWANIE
- 40.0 g stabilizatora : 80.0 g wody : 1000 g śmietany (80°C)
- APLIKACJE
- BITA ŚMIETANA | KREMY | MUSY
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 15-20°C
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ZAMKNIĘTYM ORYGINALNYM OPAKOWANIU)