• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

neutralny stabilizator do bitej śmietany, kremów i musów na bazie żelatyny
  • neutralny stabilizator do bitej śmietany, kremów i musów na bazie żelatyny

2.5 kg SANETT 33066 DREIDOPPEL neutralny stabilizator do bitej śmietany na bazie żelatyny do stosowania na gorąco

BARIMA157

Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.

195,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

SANETT - to produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku, przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany (a także kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych). Przed dodaniem produktu do stabilizowanej masy należy go dokładnie wymieszać z gorącą wodą (o temperaturze około 80°C) we właściwych proporcjach (40 g stabilizatora + 80 g gorącej wody + 1000 g słodzonej bitej śmietany). Stabilizator przeznaczony jest zarówno do użytku bezpośredniego jak i odroczonego użycia. W celu przygotowania mieszanki do późniejszego zastosowania należy połączyć 500 g stabilizatora z 1000 g gorącej wody (o temperaturze około 80°C). Mieszankę należy przechowywać w chłodnym miejscu. Podczas stosowania stabilizatora z wcześniej przygotowanej mieszanki należy przed użyciem podgrzać mieszankę do temperatury około 40°C (w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej). Stabilizator może być stosowany łącznie z dodatkiem past smakowych. Podczas stosowania past smakowych mieszankę stabilizatora z wodą należy najpierw połączyć z pastą smakową i dokładnie wymieszać. Następnie do mieszanki z pastą smakową dodać niewielką ilość bitej śmietany (lub kremu) i delikatnie wymieszać. Na koniec należy dodać pozostałą ilość bitej śmietany ( lub kremu) i dokładnie wymieszać. Mieszanka doskonale sprawdzi się również do nadawania odpowiedniej struktury i stabilizowania kremów cukierniczych, a także tortów i deserów musowych.

Składniki: cukier, żelatyna; może zawierać śladowe ilości mleka, soi, selera i pszenicy oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; do dozowania i nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; optymalna temperatura przechowywania do od 15°C do 20°C.

DOZOWANIE - PRZEPIS PODSTAWOWY (BEZPOŚREDNIE UŻYCIE)
SANETT 40.0 g
WODA O TEMPERATURZE OKOŁO 80°C 80.0 g
SŁODZONA BITA ŚMIETANA 1000 g
PRZY STOSOWANIU PAST SMAKOWYCH NALEŻY NAJPIERW WYMIESZAĆ ROZTWÓR STABILIZATORA Z PASTĄ SMAKOWĄ, NASTĘPNIE Z NIEWIELKĄ ILOSCIĄ BITEJ ŚMIETANY, A NA KONIEC DODAĆ POZOSTAŁĄ BITĄ ŚMIETANĘ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.

DOZOWANIE - PZYGOTOWANIE WIĘKSZEJ ILOŚCI ROZTWORU STABILIZATORA DO PÓŹNIEJSZEGO UŻYCIA
SANETT 500 g
WODA O TEMPERATURZE OKOŁO 80°C 1000 g
STOSOWAĆ 120 GRAMÓW PRZYGOTOWANEGO ROZTWORU NA 1000 GRAMÓW SŁODZONEJ BITEJ ŚMIETANY (120 GRAMÓW ROZTWORU ODPOWIADA 8 LISTKOM ŻELATYNY)
ROZTWÓR PRZECHOWYWAĆ W CHŁODNYM MIESJCU
PRZED PONOWNYM UŻYCIEM NALEŻY PODGRZAĆ ROZTWÓR DO TEMPERATURY OKOŁO 40°C (W KĄPIELI WODNEJ LUB KUCHENCE MIKROFALOWEJ)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1629/383 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 71.0 g
w tym cukry 71.0 g
Białko 24.8 g
Sól 0.0 g

- (3).png

Szczegóły produktu
BARIMA157
3 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
33066
NAZWA HANDLOWA
SANETT (CREAM STABILIZER NEUTRAL FOR HOT USE)
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA ALUMINIOWA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
5.0 kg - 2 x 2.5 kg - KARTON
RODZAJ
STABILIZATOR DO ŚMIETANY
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W GORĄCEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA GORĄCO (80°C)
ZASTOSOWANIE
DO STABILIZOWANIA ŚMIETANY
DOZOWANIE
40.0 g stabilizatora : 80.0 g wody : 1000 g śmietany (80°C)
APLIKACJE
BITA ŚMIETANA | KREMY | MUSY
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ZAMKNIĘTYM ORYGINALNYM OPAKOWANIU)
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
18 innych produktów w tej samej kategorii: