Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
600g GOMA KONJAC substancja zagęszczająca i stabilizująca 58050060 Sosa
Przeznaczony do bezpośredniego użycia środek zagęszczający do zimnych i gorących sosów. Dodatek wystarczy dokładnie wymieszać (za pomocą trzepaczki lub miksera) z zagęszczanym sosem.
GELESPESSA - to środek zagęszczający na bazie maltodekstryny i gumy ksantanowej. Przeznaczony do zagęszczania zimnych lub gorących sosów. W celu optymalnego zastosowania produkt należy wymieszać (za pomocą trzepaczki lub miksera) z zagęszczanym produktem, aż do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. Zalecane dozowanie to od 6 gramów do 15 gramów na 1 kilogram produktu.
Ksantan - jest polisacharydem, który powstaje w wyniku fermentacji cukru (który wcześniej otrzymano ze skrobi pszennej). Właściwości i cechy substancji:
rozpuszczalna zarówno na zimno, jak i na gorąco
lepkość nie zależna od temperatury ani kwasowości
wykazuje stabilność w szerokim zakresie kwasowości
może być stosowana w produktach o wysokiej zawartości soli
wykazuje odporność na proces mrożenia i rozmrażania
Orientacyjne dozowanie produktu:
od około 6 g/kg - uzyskanie konsystencji sosu
od około 9 g/kg - stabilizowanie ciał stałych w płynie
od około 15 g/kg - uzyskanie bardzo lepkiej konsystencji
Składniki: maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (E415).
Warunki przechowywania/składowania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych narzędzi; produkt zapakowany jest w nieprzezroczysty (czarny) słoik z tworzywa z nakrętką, który zapewnia ochronę przed działaniem czynników zewnętrznych; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C.
Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA86
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty
Indeks: LOUISFRANCOIS31
Marka: LOUIS FRANCOIS
Skrobia kukurydziana - stosowana jako dodatek o właściwościach zagęszczających.
Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: SOSA310
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: SOSA86
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients