• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

łatwy w użyciu środek zagęszczający do zimnych i gorących sosów
  • łatwy w użyciu środek zagęszczający do zimnych i gorących sosów

500 g GELESPESSA ESPESANTE 37874 SOSA INGREDIENTS środek zagęszczający do stosowania na zimno lub na gorąco

SOSA338

Przeznaczony do bezpośredniego użycia środek zagęszczający do zimnych i gorących sosów. Dodatek wystarczy dokładnie wymieszać (za pomocą trzepaczki lub miksera) z zagęszczanym sosem.

87,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

GELESPESSA - to środek zagęszczający na bazie maltodekstryny i gumy ksantanowej. Przeznaczony do zagęszczania zimnych lub gorących sosów. W celu optymalnego zastosowania produkt należy wymieszać (za pomocą trzepaczki lub miksera) z zagęszczanym produktem, aż do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. Zalecane dozowanie to od 6 gramów do 15 gramów na 1 kilogram produktu. 

Ksantan - jest polisacharydem, który powstaje w wyniku fermentacji cukru (który wcześniej otrzymano ze skrobi pszennej). Właściwości i cechy substancji:

  • rozpuszczalna zarówno na zimno, jak i na gorąco

  • lepkość nie zależna od temperatury ani kwasowości 

  • wykazuje stabilność w szerokim zakresie kwasowości

  • może być stosowana w produktach o wysokiej zawartości soli

  • wykazuje odporność na proces mrożenia i rozmrażania

Orientacyjne dozowanie produktu:

  • od około 6 g/kg - uzyskanie konsystencji sosu 

  • od około 9 g/kg - stabilizowanie ciał stałych w płynie

  • od około 15 g/kg - uzyskanie bardzo lepkiej konsystencji

Składniki: maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (E415).

Warunki przechowywania/składowania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych narzędzi; produkt zapakowany jest w nieprzezroczysty (czarny) słoik z tworzywa z nakrętką, który zapewnia ochronę przed działaniem czynników zewnętrznych; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C.

Szczegóły produktu
SOSA338

Opis

NAZWA HANDLOWA
GELESPESSA ESPESANTE EN POLVO
MASA NETTO
0.5 kg | 500 g
OPAKOWANIE
CZARNY SŁOIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
ŚRODEK ZAGĘSZCZAJĄCY
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
NA CIEPŁO I NA ZIMNO
PRZEZNACZENIE
DODATEK ZAGĘSZCZAJĄCY DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
DO ZAGĘSZCZANIA ZIMNYCH I GORĄCYCH PRODUKTÓW
DOZOWANIE
6-15 g/kg
KOD PRODUKTU
37874
APLIKACJE
ZIMNE SOSY | GORĄCE SOSY
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-20°C
SERIA PRODUKTOWA
SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE