• IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

guma ksantanowa w małym opakowaniu do użytku domowego
  • guma ksantanowa w małym opakowaniu do użytku domowego

25g GUMA KSANTANOWA (E415) guma pochodzenia mikrobiologicznego K-160 Food Colours

FOODCOLOURS86
18,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

25g GUMA KSANTANOWA (E415) guma pochodzenia mikrobiologicznego K-160 Food Colours:

Opis: produkt pochodzenia mikrobiologicznego w postaci proszku. Stosowany jako substancja zagęszczająca

i stabilizująca w produktach o niskim pH, takich jak lody, galaretki, dżemy, marmolady, sosy, dressingi oraz polewy owocowe. 

Zwiększa lepkość produktu oraz jego odporność na zmiany temperatury. W wypiekach zastępuje częściowo

rolę glutenu - nadaje sprężystość, ciągliwość oraz wspomaga wyrastanie ciasta.

Opakowanie: 25 g

Dozowanie: 1-10 g/kg

Kod produktu: K-160

Oznaczenie: E415

Szczegóły produktu
FOODCOLOURS86
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE