NOWA SERIA PRODUKTÓW OD ZNANEJ WŁOSKIEJ MARKI SILIKOMART - I78 - INGREDIENTS BY SILIKOMART, KTÓRE ZOSTAŁY OPRACOWANE W INNOWACYJNYM LABORATORIUM BADAWCZYM HANGAR78 - linia innowacyjnych i specyficznych produktów stworzonych ze starannie dobranych składników, które powstały w wyniku połączenia wieloletniego doświadczenia marki z potrzebami rynku. W skład linii wchodzą produkty przeznaczone zarówno dla profesjonalistów jak i amatorów oraz pasjonatów cukiernictwa (produkty do dekoracji, barwniki syntetyczne i naturalne, dodatki oraz surowce przeznaczone do produkcji cukierniczej).
VELVET SPRAY I78 BY SILIKOMART to aksamitny spray spożywczy o strukturze zamszu przeznaczony do dekoracji powierzchni mrożonych deserów. Spray został opracowany na bazie masła kakaowego z dodatkiem całkowicie bezpiecznych substancji barwiących (barwników spożywczych), przeznaczony jest przede wszystkim do stosowania przez profesjonalistów.
Aksamitne barwniki w sprayu o fakturze zamszu przeznaczone są do dekoracji mrożonych kreacji (musów, deserów oraz innych wyrobów). Barwników należy używać w temperaturze poniżej 35°C (puszka zawiera gazy nośne, których nie należy użytkować w zbyt wysokiej temperaturze - grozi to niebezpieczeństwem - puszka pod ciśnieniem). Przed użyciem puszkę należy dobrze wstrząsnąć - czynność tą powtarzać przed każdym użyciem. Dekorowaną powierzchnię (zmrożoną) należy spryskać równomiernie cienką, jednorodną warstwą z odległości około 50 centymetrów (zależnie od zastosowania odległość od dekorowanej powierzchni można zmniejszyć do około 25 centymetrów). Podczas dekorowania delikatnie naciskać atomizer, aby uniknąć nierównomiernego pokrycia. Podczas dekorowania spray należy trzymać pionowo, po każdym użyciu dyszę atomizera należy wyczyścić (aby zapobiec zatkaniu dyszy). Udekorowane mrożone desery należy pozostawić do wyschnięcia na około 1 godzinę przed podaniem, w razie potrzeby desery można udekorować dwoma warstwami aksamitu dla osiągnięcia bardziej wyrazistej faktury.
Aby uzyskać optymalną wydajność produktu przed użyciem zaleca się podgrzanie opakowania z zamszem w łaźni wodnej w temperaturze nie wyższej niż 35°C.
Składniki: masło kakaowe, barwniki: węglan wapnia (E170), koszenila (E120), gazy nośne: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b); może zawierać śladowe ilości mleka oraz soi.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
KOLOR |
RÓŻOWY / FUKSJA |
POJEMNOŚĆ |
400 ML |
RODZAJ |
BARWNIK SPOŻYWCZY O STRUKTURZE ZAMSZU |
OPAKOWANIE |
PUSZKA Z ATOMIZEREM / SPRAY |
NAZWA HANDLOWA |
VELVET SPRAY FUCSIA |
NUMER KATALOGOWY |
99.534.14.0001 |
POSTAĆ |
AEROZOL / SPRAY |
STUKTURA |
ZAMSZ / AKSAMIT / WELUR |
ZAPACH |
NEUTRALNY |
OSTRZEŻENIA |
PRODUKT ŁATWOPALNY |
POJEMNIK POD CIŚNIENIEM |
4.5 BAR W 20°C |
DOZOWANIE |
MAX. 40 G/KG PRODUKTU KOŃCOWEGO |
ZASTOSOWANIE |
DEKORACJA POWIERZCHNI WYROBÓW |
PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
SERIA PRODUKTOWA |
VELVET SPRAY I78 INGREDIENTS BY SILIKOMART |
WARUNKI / SPOSÓB UŻYCIA:
-
wstrząśnij przed każdym użyciem,
-
podczas dekorowania butelkę trzymaj pionowo,
-
dekoruj w temperaturze otoczenia poniżej 35°C,
-
spray nakładaj jedynie na zmrożoną powierzchnię deseru,
-
spryskuj desery cienką równomierną warstwą,
-
delikatnie naciskaj dyszę atomizera,
-
w razie potrzeby zastosuj dwie cienkie warstwy aksamitu dla uzyskania wyraźniejszej faktury,
-
dekoruj z odległości około 50 cm od powierzchni deseru,
-
w razie potrzeby odległość można zmniejszyć do około 25-30 cm,
-
po każdym użyciu wyczyść dyszę atomizera,
-
udekorowane mrożone kreacje pozostaw do wyschnięcia (na około 1 godzinę),
-
podawaj najwcześniej po godzinie od zakończenia dekoracji.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz trzymać z daleka od źródeł ciepła; optymalna temperatura przechowywania to 18-20°C; maksymalna temperatura przechowywania to 25°C; produkt łatwopalny; pojemnik pod ciśnieniem (4.5 bar w 20°C).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2896.54/704.48 kJ/kcal |
Tłuszcz |
78.0 g |
w tym kasy tłuszczowe nasycone |
47.1 g |
Węglowodany |
0.2 g |
w tym cukry |
0.0 g |
Błonnik |
0.0 g |
Białko |
0.4 g |
Sól |
0.0 g |
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).