spożywczy barwnik w sprayu o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni wyrobów cukierniczych
  • spożywczy barwnik w sprayu o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni wyrobów cukierniczych
  • spożywczy barwnik w sprayu o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni wyrobów cukierniczych

op. 250 ml VELVET SPRAY BLUE V30 FOOD COLOURS zamsz spożywczy w sprayu - niebieski

FOODCOLOURS332

Barwnik w sprayu o strukturze zamszu z dwiema kocówkami do dekoracji, które zapewniają różnorodny efekt wykończenia. Barwnik na bazie masła kakaowego, białej czekolady i oleju roślinnego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).

74,10 zł
Brutto

29,64 zł / 100 ml

Stawka VAT: 8.00%

W magazynie: 15

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

VELVET SPRAY PROFESSIONAL - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu z dwiema wymiennymi końcówkami, które pozwalają na uzyskanie zróżnicowanego efektu końcowego (w opakowaniu zamszu pod nakrętką znajduje się dodatkowa końcówka do dekoracji). Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt. Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie masła kakaowego, białej czekolady oraz oleju roślinnego; nie zawierają w składzie bieli tytanowej (E171).

Sposób użycia: 

  • zagrzać w kąpieli wodnej o temperaturze maksymalnie do 50℃ przez około 10-15 minut,

  • energicznie wstrząsnąć do momentu swobodnego przemieszczania się kulki (znajdującej się wewnątrz opakowania),

  • równomiernie nanosić na mocno schłodzoną powierzchnię dekorowanego produktu z odległości około 15-20 cm,

  • po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy,

  • wskazówka - rozpylać pod wyciągiem lub kartonową osłonką,

  • w przypadku niedrożności dyszy - umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 50℃.

Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b), masło kakaowe, biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromat waniliowy), olej roślinny, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik: błękit brylantowy (E133), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392); dozowanie barwnika: zgodnie z 05.4 dekoracje, powłoki - 166 g/kg produktu końcowego.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej; ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.

Zastosowanie:

  • do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,

  • do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,

  • do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),

  • do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej,

  • do dekoracji schłodzonych powłok: kremów maślanych, mas cukrowych, marcepanu, tortów, tortów musowych, ciast, monoporcji, czekolady, czekoladek, pralin itp.

Szczegóły produktu
FOODCOLOURS332
15 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
V30
OFERTA DOTYCZY
1 SZTUKI (ZESTAW Z KOŃCÓWKAMI)
NAZWA HANDLOWA
VELVET SPRAY BLUE
OPAKOWANIE
METALOWA PUSZKA Z DOZOWNIKIEM
POJEMNOŚĆ
250 ml
RODZAJ
BARWNIK W SPRAYU O STRUKTURZE ZAMSZU
ZESTAW
DWIE KOŃCÓWKI WYMIENNE
KOLOR
NIEBIESKI
FORMA
SPRAY | STRUKTURA ZAMSZU
PRZEZNACZENIE
DO BARWIENIA ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
DO DEKORACJI SCHŁODZONYCH POWIERZCHNI WYROBÓW
DOZOWANIE
166 g/kg produktu końcowego (05.4 dekoracje, powłoki)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM, CHŁODNYM I ZACIENIONYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
VELVET SPRAY PROFESSIONAL
CERTYFIKATY
NIE ZAWIERA BIELI TYTANOWEJ
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: PERNIGOTTI338

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.5 kg Pasta Mandarino - 12094595 Pernigotti - skoncentrowana pasta cukiernicza - mandarynka

favorite_border favorite

Skoncentrowana pasta mandarynkowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta mandarynka pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z...

Cena 211,50 zł

141,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE567

Marka: SEMPRE

op. 500 g Kataifi - prażone ciasto do dubajskiej czekolady - drobno pokruszone nitki gotowe do użycia

favorite_border favorite

Niezbędny składnik do bogato nadzianej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Gotowe do użycia pokruszone nitki prażonego ciasta Kataifi. Produkt do tabliczek czekolady i deserów inspirowanych dubajską czekoladą z pistacjami.

Cena 52,00 zł

104,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SILIKOMART595

Marka: SILIKOMART

KYOTO 800 TPLUS 53.005.20.0165 SILIKOMART forma do wypieku ciasta z nadzieniem

favorite_border favorite

Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. Dzięki cylindrycznej wkładce daje możliwość wypieku ciast z otworem, który po wypełnieniu wkładem żelowym lub kremem daje zaskakujący efekt końcowy.

Cena 128,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE