• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

23-karatowe złoto jadalne w postaci nieregularnych płatków - do dekoracji deserów i czekolady
  • 23-karatowe złoto jadalne w postaci nieregularnych płatków - do dekoracji deserów i czekolady
  • 23-karatowe złoto jadalne w postaci nieregularnych płatków - do dekoracji deserów i czekolady
  • 23-karatowe złoto jadalne w postaci nieregularnych płatków - do dekoracji deserów i czekolady
  • 23-karatowe złoto jadalne w postaci nieregularnych płatków - do dekoracji deserów i czekolady
  • 23-karatowe złoto jadalne w postaci nieregularnych płatków - do dekoracji deserów i czekolady

op. 1000 mg ZŁOTO JADALNE W PŁATKACH GOLD CHEF GIUSTO MANETTI wykonane z 23-karatowego złota

GIUSTO05

Złoto jadalne w postaci nieregularnych płatków to wysokiej jakości produkt wykonany z 23-karatowego złota. Idealne do ozdabiania likierów i alkoholi, a także potraw i deserów (tuż przed podaniem).

994,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Złoto jadalne Gold Chef to wysokiej jakości produkt (wytwarzany we Włoszech), wykonany z 23-karatowego złota (pochodzącego z odpowiedzialnych źródeł). Złoto jadalne to produkt obojętny biologicznie, nie posiada smaku, a jego struktura nie jest wyczuwalna dla podniebienia. Produkowane jest w fabryce Giusto Manetti Battiloro zlokalizowanej we Florencji (Włochy).

Listki złota idealnie sprawdzają się do dekorowania większych powierzchni o jednakowej wysokości (ciasta, risotto). Przeznaczone do nakładania w całości lub do krojenia na kawałki. Doskonale pasują do delikatnych wypieków i uzupełniają kreacje wielkich szefów kuchni (dania główne, przystawki, dodatki, ciasta, napoje i desery).

Produkty Gold Chef to bezpieczny dodatek spożywczy zgodny ze wszystkimi przepisami prawa i przepisami sanitarnymi. Wytwarzane z kontrolowanych, certyfikowanych i odpowiedzialnych surowców - cały proces podlega 10 odrębnym etapom kontroli i przebiega w pełnej zgodności z Rozporządzeniami Unii Europejskiej 1333/2008 i 231/2012. Złoto produkowane jest bez zastosowania miedzi - co gwarantuje doskonałą jakość produktu.

Jadalne wyroby ze złota służą do kreatywnego ozdabiania żywności. Tradycyjnie wykorzystywano je do ciast, czekoladek, deserów, galaretek i lodów. Stosowane są również przez szefów kuchni do rozświetlania przystawek, przekąsek, dań rybnych i mięsnych, a także sushi. Coraz większą popularnością cieszy się również przygotowywanie wyjątkowych koktajli z dodatkiem złota, a także stosowanie go do dekoracji kieliszków szampana i szlachetnych alkoholi.

Podczas dekorowania wyrobów złotem jadalnym ważna jest uważność, kreatywność i chęć eksperymentowania - wynik jest niezawodnie zaskakujący. Wystarczy odrobina proszku, szczypta okruchów lub jeden listek, aby wzbogacić każde danie (złota można używać do wszystkich rodzajów wyrobów - od przystawek po desery i piękne kieliszki szampana).

Dozowanie złota zależy od rodzaju potrawy, rodzaju zastosowania i liczby osób, dla których przygotowywane są produkty - orientacyjnie - 70 mg złota wystarczy do udekorowania 5-7 porcji, 125 mg na 8-10 porcji, 1 g na 70-90 porcji. Wybór rodzaju jadalnego słota lub srebra do łączenia z potrawą zależy od przepisu, inspiracji szefa kuchni i przygotowywanej receptury. Okruchy nadają się szczególnie do ozdabiania likierów i alkoholi, złoty spray przeznaczony jest do dekorowania dań i deserów tuż przed podaniem. Jadalne płatki złota nadają się do pokrywania jednorodnych powierzchni. 

FIOCCHI ORO 1 GR - ZŁOTO JADALNE W POSTACI PŁATKÓW (KAWAŁKÓW) O NIEREGULARNYM KSZTAŁCIE - 1000 MILIGRAMÓW W ELEGANCKIM OPAKOWANIU (1000 MG = 1.0 G)

Opakowanie: płatki złota umieszczone są w szklanym słoiczku ze złotą nakrętką, który zapakowano w elegancki kartonik. Płatki złota (w 1-gramowym opakowaniu) pozwalają na udekorowanie od 100 do 120 porcji. Kawałki złota przeznaczone są do dekoracji pralin, monoporcji, deserów, potraw, a także drinków, likierów i alkoholi. Dekorowanie płatkami złota należy wykonywać tuż przed podaniem! Zaleca się ozdabianie wyrobów płatkami złota przy użyciu pęsety lub przy użyciu drewnianych lub metalowych szczypiec (pozwala to na precyzyjne ułożenie dekoracji).

Składniki: barwnik: złoto jadalne (E175) - wykonane z odpowiedzialnie pozyskiwanego 23-karatowego złota; nie zawiera alergenów (brak dodatku substancji pomocniczych i/lub materiałów pochodzenia zwierzęcego); certyfikowany do gotowania koszernego; wyprodukowano zgodnie ze standardami żywności GMP (Good Manufacturing Practice).

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła i wilgoci.

GOLD CHEF (22).png

Szczegóły produktu
GIUSTO05
9 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
FIOCCHI ORO 1 GR
MASA NETTO
1000 mg - 1.0 g
OPAKOWANIE
ELEGANCKA BUTELECZKA Z DOZOWNIKIEM | KARTONIK
RODZAJ
ZŁOTO JADALNE W PROSZKU
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
METALICZNA | BŁYSZCZĄCA
KOLOR
ZŁOTY
FORMA
PŁATKI | KAWAŁKI
KONSYSTENCJA
DELIKATNA
MATERIAŁ
23 KARATOWE ZŁOTO
PRZEZNACZENIE
SPOŻYWCZY DODATEK DEKORACYJNY
ZASTOSOWANIE
DO DEKORACJI POTRAW I DESERÓW
DOZOWANIE
QUANTUM SATIS | WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
DRINKI | DESERY | LODY | CZEKOLADA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
10 LAT OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GOLD CHEF
TEMATYKA
ELEGANCKIE UROCZYSTOŚCI
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
11 innych produktów w tej samej kategorii: