Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
FORMY DO TART
Formy do pieczenia tart

FORMY DO TART

Krucha tarta, to jedno z najbardziej rozpoznawalnych ciast na całym świecie, znane szczególnie w kuchni francuskiej. W zależności od upodobania i ciasta można przygotować ją na słodko lub słono. Aby wyszła jak spod ręki najlepszego cukiernika - należy zabezpieczyć się w odpowiednie formy do tarty. Do pieczenia tart polecane są specjalne formy, najczęściej okrągłe lub prostokątne. Formy do tart mają najczęściej pofalowane brzegi. Ważna w doborze formy jest jakość materiału z jakiej są wykonane. Szczególnie należy zwrócić uwagę na nieprzywieralną powierzchnię podczas pieczenia. Do wyboru mamy formy do tarty tradycyjne metalowe - trwałe i niezawodne, często z wyjmowanym dnem, formy ceramiczne i nowoczesne formy do tarty silikonowe. Prostokątna forma częściej stosowana jest do tart słonych i wytrawnych, a okrągła forma do tart słodkich i z owocami. Niektóre formy metalowe do pieczenia tart mają powierzchnię perforowaną z dziurkami co zapewnia lepszą cyrkulację powietrza, dzięki czemu ciasto nie dostaje „bąbli” . Zaletą wielu form do tart jest wyjmowane dno, co ułatwia wyjęcie ciasta z formy.

Jest 16 produktów.

Pokazano 1-16 z 16 pozycji
Aktywne filtry