Seria profesjonalnych aromatów spożywczych w postaci proszku, które nadają wyrobom smak oraz zapach. Aromaty w proszku, to dodatki spożywcze na bazie glukozy z dodatkiem substancji zagęszczających i aromatycznych. Doskonale rozpuszczają się w wodzie, a także produktach białkowych oraz tłuszczowych (z uwagi na zastosowany nośnik - glukozę). Przeznaczone są do aromatyzowania różnego rodzaju wyrobów cukierniczych, zarówno w profesjonalnych zakładach jak i w domowym zaciszu. Doskonale sprawdzą się do różnego rodzaju kremów, ciast, lukru, masy cukrowej, lodów, deserów, jogurtów oraz wielu innych. Aromaty pakowane są w plastikowe buteleczki z zamknięciem, co znacznie ułatwia ich przechowywanie i dozowanie.
Warunki przechowywania: aromaty należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci.
Uniwersalny tłuszcz roślinny w sprayu. Doskonale sprawdzi się do zabezpieczania różnego rodzaju powierzchni teflonowych podczas smażenia i pieczenia. Wygodna forma zabezpieczania metalowych form do pieczenia przed przywieraniem wypieków.
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Klasyczna forma silikonowa do tortów musowych i deserów lodowych. Okrągła forma o wymiarach śr. 200 mm x wys. 50 mm i pojemności 1563 ml. Forma cukiernicza o wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do nowoczesnych ciast i mrożonych deserów.