
63,10 zł / 1l
Naturalny aromat kokosowy o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Płynna formuła koncentratu na bazie gliceryny, która doskonale łączy się z produktami. Idealny do aromatyzowania napojów, kremów, lodów i deserów.
Seria naturalnych aromatów spożywczych w postaci koncentratów na bazie gliceryny. Aromaty wytwarzane na bazie gliceryny doskonale rozpuszczają się w wodzie. Specjalna formuła aromatów pozwala również na ich skuteczną integrację z produktami o wysokiej zawartości tłuszczu, nawet do 95%. Skoncentrowane aromaty spożywcze przeznaczone są przede wszystkim do aromatyzowania napojów, koktajli i drinków, sorbetów, lodów, musów, kremów, nadzień i ganache. Pozwalają na tworzenie niepowtarzalnych połączeń smakowych w polewach, sosach i deserach. Aromaty znajdują zastosowanie przede wszystkim w cukiernictwie, jednak doskonale sprawdzą się także do wzbogacania wytrawnych produktów i potraw. Forma aromatów pozwala na ich skuteczną integrację z produktami na bazie wody oraz produktami z wysoką zawartością tłuszczu. Naturalne aromaty cechuje wszechstronność i uniwersalność w zastosowaniu. Aromaty to dodatki spożywcze w postaci płynu o średniej gęstości i półtransparentnej barwie oraz silnie skoncentrowanym zapachu.
Opakowanie aromatów pozwala na ich zabezpieczenie przed negatywnymi skutkami działania czynników zewnętrznych, takich jak światło słoneczne czy obce zapachy. Naturalne aromaty spożywcze rozlewane są do metalowych butelek z nakrętką. Do opakowania dodatkowo dołączona jest plastikowa pipeta oraz rozpylacz, które pozwalają na wygodne i precyzyjne dozowanie. Załączona do opakowania pipeta pozwala na precyzyjne dozowanie aromatu po przez zakraplanie. Jedna kropla odpowiada ilości 0.03 grama aromatu. Załączony do opakowania dozownik w postaci spryskiwacza pozwala na precyzyjne dozowanie aromatu w formie sprayu. Jedno psiknięcie odpowiada ilości 0.16 g aromatu.
Skoncentrowane aromaty spożywcze przeznaczone są przede wszystkim do aromatyzowania napojów, koktajli i drinków, sorbetów, lodów, musów, kremów, nadzień i ganache. Pozwalają na tworzenie niepowtarzalnych połączeń smakowych w polewach, sosach i deserach. Aromaty znajdują zastosowanie przede wszystkim w cukiernictwie, jednak doskonale sprawdzą się także do wzbogacania wytrawnych produktów i potraw. Forma aromatów pozwala na ich skuteczną integrację z produktami na bazie wody oraz produktami z wysoką zawartością tłuszczu. Naturalne aromaty cechuje wszechstronność i uniwersalność w zastosowaniu.
Główne zastosowanie naturalnych aromatów spożywczych: napoje, drinki, koktajle, nadzienia, kremy, ganache, desery, musy, lody, sorbety, polewy, sosy.
Składniki: naturalny aromat kokosowy, cukier inwertowany, emulgator: gliceryna (E422).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, orzechów arachidowych, mleka, orzechów laskowych, nasion sezamu, selera, gorczycy i siarczynów.
Aromaty spożywcze należy zawsze stosować zgodnie z zaleceniami producenta. Przestrzegać zalecanego oraz maksymalnego dozowania. Do dozowania aromatów spożywczych należy używać wyłącznie załączonych do opakowania akcesoriów, to znaczy pipety lub dozownika w formie sprayu. Akcesoria przeznaczone są do bezpiecznego i precyzyjnego dozowania i nakładania aromatów spożywczych. Podczas stosowania aromatów najlepiej używać jednorazowych rękawiczek ochronnych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie i zabezpieczyć przed działaniem czynników zewnętrznych.
Przed użyciem należy dokładnie wstrząsnąć buteleczkę z aromatem w celu wymieszania produktu. Aromaty należy dodawać w małych porcjach, najlepiej po kropli bezpośrednio do aromatyzowanego produktu lub masy. Następnie dokładnie wymieszać aromat z produktem. Aromaty nie są przeznaczone do bezpośredniego spożycia z uwagi na wysoką koncentrację składników. Zalecane dozowanie można modyfikować w zależności od przepisu i zamierzonego efektu końcowego. Nie należy jednak przekraczać maksymalnego dozowania.
Załączona do opakowania pipeta pozwala na precyzyjne dozowanie aromatu po przez zakraplanie.
Jedna kropla odpowiada ilości 0.03 grama aromatu.
Załączony do opakowania dozownik w postaci spryskiwacza pozwala na precyzyjne dozowanie aromatu w formie sprayu.
Jedno psiknięcie odpowiada ilości 0.16 g aromatu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci. Do dozowania używać dołączonej do opakowania pipety lub spryskiwacza. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Termin przydatności aromatu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Rodzaj | naturalny aromat spożywczy rozpuszczalny w wodzie |
Nazwa handlowa | naturalny aromat kokosowy |
Numer katalogowy | 38252 / 50055 |
Aromat | kokos |
Przeznaczenie | dodatek spożywczy do żywności |
Zastosowanie | aromatyzowanie |
Zalecane dozowanie | 0.2 g = 6 kropli na 1 kg produktu |
Przelicznik | 1 kropla = 0.03 g |
Przelicznik | 1 psiknięcie = 0.16 g |
Opakowanie | metalowa butelka z nakrętką |
Masa netto | 50.0 g |
Konsystencja | ciecz o średniej lepkości |
Barwa | od półtransparentnej do bladożółtej |
Wartość energetyczna | 1417 kJ / 334 kcal |
Tłuszcz | 0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 37.0 g |
w tym cukry | 25.0 g |
Białko | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.01 g |
Aromat spożywczy.
Dodatek spożywczy, nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Unikać kontaktu ze skórą, błonami śluzowymi i oczami.
W razie bezpośredniego kontaktu z aromatem niezwłocznie przemyć miejsca kontaktu zimną wodą.
W przypadku silnej reakcji organizmu skontaktować się z lekarzem.
Producent: Sosa Ingredients
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: Wyprodukowano w Hiszpanii
Indeks: MONIN01
Marka: MONIN
Indeks: MONIN55
Marka: MONIN
Indeks: PERNIGOTTI31
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: SWEETDECOR45/14
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: COMPRITAL55
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL192
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta kokosowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE344
Marka: SEMPRE
Kremowa pasta z białej czekolady z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych i wiórkami kokosowymi. Do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: SEMPRE345
Marka: SEMPRE
Kremowa pasta z białej czekolady z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych i wiórkami kokosowymi. Do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI138
Marka: BABBI
Kremowa pasta kokosowa z chrupiącymi wafelkami i wiórkami kokosowymi - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: SEMPRE420
Marka: SEMPRE
Pasta kokosowa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa (17%) - przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.
Indeks: PERNIGOTTI319
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta o smaku mlecznej czekolady z chrupiącymi wiórkami kokosowymi. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL04
Marka: COMPRITAL
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Indeks: CALLEBAUT31
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: MODECOR791
Marka: MODECOR
Indeks: FOODCOLOURS265
Marka: FOOD COLOURS
Naturalny aromat kokosowy o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Płynna formuła koncentratu na bazie gliceryny, która doskonale łączy się z produktami. Idealny do aromatyzowania napojów, kremów, lodów i deserów.