Color Spray Perlato - to seria błyszczących barwników umieszczonych w pojemnikach pod ciśnieniem, które pozwalają na precyzyjne pokrywanie perłowymi kolorami powierzchni wyrobów cukierniczych. Barwniki spożywcze w sprayu doskonale sprawdzą się podczas dekorowania powierzchni czekolady, produktów na bazie cukru oraz wyrobów piekarniczych (również tych pokrytych kremem śmietanowym). Forma barwników pozwala na precyzyjne pokrywanie dekorowanych wyrobów równomierną warstwą koloru. Ponadto barwniki są proste w użyciu, należy jedynie pamiętać o ich dokładnym wstrząśnięciu przed nałożeniem oraz spryskiwaniu powierzchni z odpowiedniej odległości (minimum 20 cm). Barwniki są całkowicie bezpieczne do spożycia - należy jednak przestrzegać wytycznych co do ich dozowania.
Składniki: etanol (alkohol etylowy), barwniki: węglan wapnia (E170), błękit brylantowy FCF (E133), tlenki i wodorotlenki żelaza (E172), gaz nośny: butan (E943a), izobutan (E943b), propan (E944); może zawierać śladowe ilości mleka, soi i siarczynów.
Zastosowanie: produkt przeznaczony do dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych w ilości potrzebnej do uzyskania zadowalającego efektu końcowego.
Sposób użycia:
-
przed użyciem butelkę z barwnikiem należy dobrze wstrząsnąć
-
rozprowadzić jednolitą warstwę produktu na dekorowaną powierzchnię
-
barwnik rozprowadzać z odległości minimum 20 cm od dekorowanej powierzchni
-
barwników w sprayu należy używać tylko w dobrze wentylowanych pomieszczeniach
-
nie rozpylać w pobliżu otwartego ognia - pojemnik pod ciśnieniem
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła oraz innych źródeł ciepła.
(butelka pod ciśnieniem - maksymalna temperatura przechowywania i użycia to 50°C)
Środki ostrożności:
-
nie wdychać bezpośrednio oparów
-
unikać kontaktu z oczami
-
nie użytkować w nadmiernych ilościach
-
nie palić nawet po zużyciu
-
przechowywać z dala od dzieci
-
pojemnik można wyrzucić jedynie w przypadku gdy jest całkowicie pusty
-
w pomieszczeniu niewystarczająco wentylowanym możliwe jest powstanie mieszanin wybuchowych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1929/461 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
0.0 g |
w tym cukry |
0.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.03 g |