Barwnik cukierniczy w żelu:

Barwniki o żelowej konsystencji pozwalającej na łatwe dozowanie oraz rozprowadzanie barwnika w masie.
Opakowanie barwników (tubka) wyposażone jest w wygodny zakraplacz, umożliwiający precyzyjne dozowanie.
Barwniki pozwalają uzyskać pastelowe lub intensywne kolory w zależności od użytej ilości.
Przeznaczony do celów spożywczych, nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Barwnik rozpuszczalny w wodzie.
Produkt bezglutenowy.

Barwnik do tortu, żel do barwienia biszkoptów i kremów na bazie bitej śmietany!

Zastosowanie żelowych barwników spożywczych:
Colorgel Modecor przeznaczone są do barwienia:
- masy cukrowej, luku królewskiego, marcepanu, produktów na bazie cukru,
- polew, bitej śmietany, kremów cukierniczych o niskiej zawartości tłuszczu,
- ciast (biszkoptów, ciasta kruchego, ciasta drożdżowego itp.).

Składniki: syrop glukozowy, woda, sacharoza, barwnik: błękit brylantowy FCF (E133), tartrazyna (E102), substancja żelująca: agar (E406), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); produkt może zawierać śladowe ilości mleka, soi i orzechów laskowych.

| SZCZEGÓŁY PRODUKTU |
| Nazwa handlowa |
Azzurro 1837 |
| Kolor |
błękitny, jasny niebieski |
| Opakowanie |
tubka z zakraplaczem |
| Masa netto |
20 g |
| Numer katalogowy |
23281 |
| Seria produktowa |
Colorgel |
| Producent |
Modecor |
| Rodzaj |
barwnik spożywczy w żelu |
| Maksymalne dozowanie |
47.0 g/kg produktu końcowego |
| Konsystencja |
żelowa |
| Rozpuszczalność |
w wodzie |
| Przeznaczenie |
do barwienia produktów spożywczych |
| Zastosowanie |
barwienie masy cukrowej, lukru, polew, ciast, bitej śmietany |
| Sposób użycia |
stopniowe dozowanie, zakraplanie barwnika i mieszanie z masą |

Barwnik spożywczy do masy cukrowej!

Warunki przechowywania: barwniki spożywcze należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie.

Dozowanie: opakowanie barwnika posiada wygodną końcówkę do zakraplania, która ułatwia dozowanie. Dozowanie barwnika należy zaczynać od jak najmniejszej ilości (np. jedna kropla), rozrobić w masie i stopniowo dodawać po kropli barwnika, aż do osiągnięcia satysfakcjonującego odcienia wybranego koloru.

Uwaga! kolory na zdjęciach mogą nieznacznie różnić się od rzeczywistych kolorów barwników spożywczych!


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU: |
| Wartość energetyczna |
962/230 kJ/kcal |
| Tłuszcz |
0.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
| Węglowodany |
56.6 g |
| w tym cukry |
49.2 g |
| Białko |
0.0 g |
| Sól |
1.75 g |


Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).


