1 kg BASE FRUTTA 150 NE 1470157 BABBI baza do sorbetów i owocowych gelato semifreddo
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych sorbetów i owocowych semifreddo. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie ciepłym.
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych lodów owocowych i wegańskich sorbetów. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie zimnym jak i ciepłym. Łatwy w użyciu półprodukt o wysokiej wydajności.
Opis produktu
BASI FRUTTA (BAZY OWOCOWE) - to seria produktów stworzonych w celu tworzenia lodów owocowych i sorbetów. Łatwe w użyciu półprodukty w postaci proszku, które umożliwiają sporządzanie lodów o kremowej i zarazem zwartej konsystencji oraz doskonałej stabilności. Z zastosowaniem baz owocowych można przygotowywać również doskonałe wegańskie sorbety.
BASE FRUTTA SPECIAL 50 - to doskonale zbilansowana mieszanka bazowa do produkcji lodów owocowych i sorbetów. Produkowane na bazie lody i sorbety charakteryzują się kremową i zwartą konsystencją oraz doskonałą stabilnością. Pozwala uzyskać lody o intensywnej barwie i smaku. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak dodawanych owoców i past smakowych. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno.
*baza do semifreddo pakowana jest w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.
Składniki: suszony syrop glukozowy, włókna roślinne (błonnik roślinny), dekstroza, substancje stabilizujące: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), substancje emulgujące: estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), mąka sojowa; może zawierać śladowe ilości jaj, mleka oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 1000 g |
BASE FRUTTA SPECIAL 50 | 50 g |
RECEPTURA Z OWOCAMI | |
WODA | 1000 g |
ŚWIEŻE LUB MROŻONE OWOCE | 1000 g |
CUKIER | 570 g |
DEKSTROZA | 60 g |
BASE FRUTTA SPECIAL 50 | 100 g |
RECEPTURA Z PASTAMI AROMATYCZNYMI | |
WODA | 1000 g |
CUKIER | 330 g |
SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA | 120 g |
BASE FRUTTA SPECIAL 50 | 50 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1326/316 kJ/kcal |
Tłuszcz | 3.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.5 g |
Węglowodany | 58.0 g |
w tym cukry | 58.0 g |
Białko | 0.9 g |
Błonnik | 24.0 g |
Sól | 0.07 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 58.2 % |
TŁUSZCZ | 0.0 % |
SUCHA MASA | 94.5 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu