BASI FRUTTA (BAZY OWOCOWE) - to seria produktów stworzonych w celu tworzenia lodów owocowych i sorbetów. Łatwe w użyciu półprodukty w postaci proszku, które umożliwiają sporządzanie lodów o kremowej i zarazem zwartej konsystencji oraz doskonałej stabilności. Z zastosowaniem baz owocowych można przygotowywać również doskonałe wegańskie sorbety.
BASE FRUTTA 150 NE - to doskonale zbilansowana baza w postaci proszku przeznaczona do sporządzania sorbetów oraz "Gelato Semifreddo". Przeznaczona do stosowania w procesie na ciepło (zalecana temperatura to 40°C). Pozwala uzyskać sorbety o kremowej konsystencji oraz semifreddo o miękkiej i kremowej konsystencji. Lody są łatwe do nakładania i charakteryzują się wysoką stabilnością podczas przechowywania w witrynie. Neutralny smak (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak dodawanych owoców i past smakowych.
*baza do semifreddo pakowana jest w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.
Składniki: cukier, dekstroza, suszony syrop glukozowy, włókna roślinne (błonnik roślinny), substancja zagęszczająca: pektyna (E440), substancja stabilizująca: mączka chleba świętojańskiego (E410), fruktoza krystaliczna, białka sojowe; może zawierać śladowe ilości mleka i jaj oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
WODA
1000 g
BASE FRUTTA 150 NE
100 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1530/361 kJ/kcal
Tłuszcz
0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.0 g
Węglowodany
87.0 g
w tym cukry
86.0 g
Białko
0.0 g
Błonnik
6.4 g
Sól
0.01 g
DANE ANALITYCZNE
CUKRY
85.9 %
TŁUSZCZ
0.0 %
SUCHA MASA
95.7 %
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
BABBI106
560 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
1.47.01.57
NAZWA HANDLOWA
BASE FRUTTA 150 NE
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO SORBETÓW I SEMIFREDDO
SMAK
NEUTRALNY (BEZ AROMATÓW)
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W CIEPŁEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO
DOZOWANIE
100 g bazy / 1 l wody
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych lodów owocowych i wegańskich sorbetów. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie zimnym jak i ciepłym. Łatwy w użyciu półprodukt o wysokiej wydajności.
Neutralna baza pozwalająca na szybkie i proste przygotowanie semifreddo (które można przechowywać w tej samej temperaturze co lody tradycyjne). Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno.
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Mieszanka do przygotowywania nowoczesnych lodów wegańskich metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się w połączeniu z dodatkami smakowymi na bazie gorzkiego kakao oraz różnego rodzaju orzechów.
Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku słonego karmelu. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie karmelowych lodów z automatu.
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, bez dodatku aromatów i tłuszczów roślinnych.
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą strukturę i smarowność. Mieszanka bez dodatku emulgatorów o wysokiej zawartości błonnika roślinnego.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
Doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów wegańskich. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą oraz dodatkami smakowymi przyjaznymi dla wegan.
Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.
Wysokowydajna baza do stabilizowania lodów owocowych, nie zawiera emulgatorów. Możliwa do stosowania w procesie na ciepło i na zimno. Pozwala na produkcję wegańskich lodów owocowych.
Neutralna baza pozwalająca na szybkie i proste przygotowanie semifreddo (które można przechowywać w tej samej temperaturze co lody tradycyjne). Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno.
Baza do lodów mlecznych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Doskonale zbilansowana, kompletna mieszanka bazowa do produkcji plastycznych lodów mlecznych. Pozwala uzyskać lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Baza o średnim dozowaniu.
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.