BASE FRUTTA 150 NE - to doskonale zbilansowana baza w postaci proszku przeznaczona do sporządzania sorbetów oraz "Gelato Semifreddo". Przeznaczona do stosowania w procesie na ciepło (zalecana temperatura to 40°C). Pozwala uzyskać sorbety o kremowej konsystencji oraz semifreddo o miękkiej i kremowej konsystencji. Lody są łatwe do nakładania i charakteryzują się wysoką stabilnością podczas przechowywania w witrynie. Neutralny smak (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak dodawanych owoców i past smakowych. 

*baza do semifreddo pakowana jest w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.

Składniki: cukier, dekstroza, suszony syrop glukozowy, włókna roślinne (błonnik roślinny), substancja zagęszczająca: pektyna (E440), substancja stabilizująca: mączka chleba świętojańskiego (E410), fruktoza krystaliczna, białka sojowe; może zawierać śladowe ilości mleka i jaj oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).


| RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | 
| WODA | 1000 g | 
| BASE FRUTTA 150 NE | 100 g | 


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | 
| Wartość energetyczna | 1530/361 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 0.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g | 
| Węglowodany | 87.0 g | 
| w tym cukry | 86.0 g | 
| Białko | 0.0 g | 
| Błonnik | 6.4 g | 
| Sól | 0.01 g | 


| DANE ANALITYCZNE | 
| CUKRY | 85.9 % | 
| TŁUSZCZ | 0.0 % | 
| SUCHA MASA | 95.7 % | 


Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.



