• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

innowacyjna baza do produkcji semifreddo w procesie na zimno
  • innowacyjna baza do produkcji semifreddo w procesie na zimno

1 kg BASE PER GELATO CALDO 14303 BABBI neutralna baza do produkcji gelato semifreddo w procesie na zimno

BABBI157

Neutralna baza pozwalająca na szybkie i proste przygotowanie semifreddo (które można przechowywać w tej samej temperaturze co lody tradycyjne). Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
14 73,15 zł Do 53,90 zł
77,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

BASI LATTE - to seria półproduktów w proszku przeznaczonych do produkcji tradycyjnych lodów mlecznych (stanowią podstawę w procesie produkcji). Mieszanki tworzone są z wyselekcjonowanych i starannie dobranych składników - bogate w białka mleka oraz inne składniki pochodzące z mleka. Zapewniają lodom bogatą i zrównoważoną strukturę oraz doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie.

BASE PER GELATO CALDO - to doskonale zbilansowana baza w postaci proszku przeznaczona do sporządzania "Gelato Semifreddo". Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno. Pozwala uzyskać semifreddo o miękkiej i kremowej konsystencji, które można przechowywać w tej samej temperaturze co lody tradycyjne (bez wpływu na konsystencję i smarowność semifreddo). Gelato Semifreddo jest łatwe do nakładania i charakteryzuje się wysoką stabilnością podczas przechowywania w witrynie. Neutralny smak, bez dodatku aromatów doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dekoracyjnymi.

*baza do semifreddo pakowana jest w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 14 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 14.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.

Składniki: dekstroza, fruktoza, suszony syrop glukozowy, olej palmowy, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), białka mleka; może zawierać śladowe ilości jaj i soi oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE 1000 g
BAZA  340 g

RECEPTURA - DOZOWANIE
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE 350 ml 350 ml
BASE PER GELATO CALDO 300 g 300 g
PASTA SMAKOWA/AROMATYCZNA według dozowania -
PASTERYZOWANA MIESZANKA BAZOWA 350 g -
LODY O WYBRANYM SMAKU - 350 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1284/303 kJ/kcal
Tłuszcz 1.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.7 g
Węglowodany 67.0 g
w tym cukry 62.0 g
Białko 1.1 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.0 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 76.0 %
TŁUSZCZ 13.4 %
SUCHA MASA 95.5 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI157

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.43.03
NAZWA HANDLOWA
BASE PER GELATO CALDO
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
14 kg (14 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO GELATO SEMIFREDDO
SMAK
NEUTRALNY | BEZ AROMATÓW
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKCJI STABILNYCH GELATO SEMIFREDDO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO MIĘKKICH I KREMOWYCH GELATO SEMIFREDDO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO
DOZOWANIE
340 g bazy / 1 l świeżego pełnego mleka
APLIKACJE
MIĘKKIE I KREMOWE SEMIFREDDO
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BASI LATTE | MILK BASES | BAZY MLECZNE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI230

Marka: BABBI

op. 3 kg BASE LIQUIDA FRUITGEL 12801 BABBI płynna baza o neutralnym smaku do lodów owocowych i jogurtowych

Płynna mieszanka o neutralnym smaku do sporządzania lodów i sorbetów owocowych oraz lodów jogurtowych z sosem owocowym. Produkt poddany procesowi pasteryzacji, nie zawiera pochodnych mleka, pozwala na produkcję lodów wegańskich.

Cena 126,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: COMPRITAL02

Marka: COMPRITAL

2.5 kg PERFECTA B022 COMPRITAL baza stabilizująca o niskim dozowaniu - do lodów i sorbetów owocowych

Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). 

Cena 196,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE