BAZA VEGAN - bazy do lodów stworzone z myślą o zachowaniu doskonałej równowagi między smakiem a stanem ducha. To Twój sekret produkcji lodów rzemieślniczych, pysznych, kremowych, zdrowych, doskonałych dla każdego.
Baza wegańska, to mieszanka do produkcji lodów metodą tradycyjną zawierająca wyłącznie składniki pochodzenia roślinnego (bez dodatku oleju palmowego). Mieszanka (przed umieszczeniem w maszynie do lodów) wymaga jedynie połączenia z gorącą wodą oraz wybranym dodatkiem smakowym. Idealnie sprawdzi się do przygotowywania lodów z pastami tłustymi (pastami na bazie orzechów) oraz gorzkim kakao czy czekoladą.
Pasty orzechowe, które będą doskonale komponować się z lodami wegańskimi to pasta z orzechów arachidowych, pasta z orzechów pistacjowych, pasta z wyselekcjonowanych orzechów laskowych, pasta z migdałów. Lody można również dekorować różnego rodzaju pastami (variegato) do przekładania, na przykład gładkim kremem czekoladowym lub chrupiącymi kawałkami orzechów.
Składniki: fruktoza, błonnik, masło kakaowe w proszku, substancja stabilizująca: guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), naturalne aromaty; może zawierać śladowe ilości mleka oraz jego pochodnych; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE |
GORĄCA WODA |
2200 ml |
PASTA ORZECHOWA |
350 g |
BAZA |
1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1701/404 kJ/kcal |
Tłuszcz |
6.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
3.7 g |
Węglowodany |
81.0 g |
w tym cukry |
79.0 g |
Białko |
0.0 g |
Błonnik |
12.0 g |
Sól |
0.0 g |
DANE ANALITYCZNE |
WILGOTNOŚĆ |
max. 3.0 % |
CUKRY |
79.0 +/- 2.0 % |
TŁUSZCZE |
6.0 +/- 0.5 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA |
15.0 +/- 7.5 % |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".