BAZY MLECZNE - wyselekcjonowane surowce przekształcają się w wysokiej jakości bazy do lodów o kremowych smakach, od tradycyjnych, po najbardziej innowacyjne.
BAZY 100 G - to bazy z tłuszczami roślinnymi i/lub tłuszczami mlecznymi, do których należy dodać mleko.
BAZA STABILVAN 100 P - najwyższej jakości baza do produkcji kremowych i stabilnych lodów mlecznych - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i pozwala uzyskać wyjątkowo kremowe lody o doskonałej strukturze. Łatwa w użyciu - bazę wystarczy połączyć z mlekiem oraz cukrem (w procesie na zimno lub na gorąco). Skład oparty jest na tłuszczu roślinnym oraz białka mleka z dodatkiem substancji stabilizujących i emulgujących. "Baza o intensywnym zapachu śmietankowym. Dzięki wysokiej zawartości tłuszczu zwiększa zdatność przechowywania produktu w pojemniku. Można ją łączyć z Forzapiu i Strutturapiu; 41% tłuszczów".
Składniki: rafinowany tłuszcz roślinny (kokosowy), dekstroza, laktoza, maltodekstryna, kazeinian sodu (E469), substancje stabilizujące: mączka chleba świętojańskiego (E410), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), aromaty; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO LUB NA ZIMNO) |
MLEKO |
1000 ml |
CUKIER |
250 g |
BAZA STABILVAN 100 P |
50 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2476/595 kJ/kcal |
Tłuszcz |
41.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
36.0 g |
Węglowodany |
48.0 g |
w tym cukry |
48.0 g |
Białko |
7.3 g |
Sól |
0.17 g |
DANE ANALITYCZNE |
WILGOTNOŚĆ |
max. 3.0 % |
CUKRY |
30 +/- 2.0 % |
TŁUSZCZ |
40 +/- 2.0 % |
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA |
17.5 +/- 1.0 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA |
9.5 +/- 0.5 % |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA |
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK |
max 5000 cfu/g |
PLESNIE I DROŻDŻE |
max 100 cfu/g |
E. COLI |
nieobecne w 1 g |
SALMONELLA |
nieobecne w 25 g |
GRONKOWCE |
nieobecne w 1 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".
Produkt bezglutenowy
Półprodukt w proszku do lodów i cukiernictwa.
Przeznaczony tylko dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych.
Nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Stabilvan 100 - baza do lodów mlecznych o intensywnym smaku śmietankowym. Zawiera tłuszcze roślinne,
dzięki którym są bardzie stabilne podczas przechowywania oraz odporne na wahania temperatur.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: rafinowany olej roślinny (kokosowy), dekstroza, laktoza, maltodekstryny, białka mleka, stabilizator: guma karobowa, guma guar,
karboksymetyloceluloza, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromat mleka, wanilina.
Kod produktu: 12091261
Opakowanie: 2kg
Karton zbiorczy: 12kg (6x2kg)
Dozowanie: 100g bazy/250g cukru/1l mleka
Producent: Pernigotti
Wyprodukowano we Włoszech.