
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.
BAZY MLECZNE - wyselekcjonowane surowce przekształcają się w wysokiej jakości bazy do lodów o kremowych smakach, od tradycyjnych, po najbardziej innowacyjne.
BAZY 100 G - to bazy z tłuszczami roślinnymi i/lub tłuszczami mlecznymi, do których należy dodać mleko.
BAZA STABILVAN 100 P - najwyższej jakości baza do produkcji kremowych i stabilnych lodów mlecznych - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i pozwala uzyskać wyjątkowo kremowe lody o doskonałej strukturze. Łatwa w użyciu - bazę wystarczy połączyć z mlekiem oraz cukrem (w procesie na zimno lub na gorąco). Skład oparty jest na tłuszczu roślinnym oraz białka mleka z dodatkiem substancji stabilizujących i emulgujących. "Baza o intensywnym zapachu śmietankowym. Dzięki wysokiej zawartości tłuszczu zwiększa zdatność przechowywania produktu w pojemniku. Można ją łączyć z Forzapiu i Strutturapiu; 41% tłuszczów".
Składniki: rafinowany tłuszcz roślinny (kokosowy), dekstroza, laktoza, maltodekstryna, kazeinian sodu (E469), substancje stabilizujące: mączka chleba świętojańskiego (E410), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), aromaty; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO LUB NA ZIMNO) | |
MLEKO | 1000 ml |
CUKIER | 250 g |
BAZA STABILVAN 100 P | 50 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2476/595 kJ/kcal |
Tłuszcz | 41.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 36.0 g |
Węglowodany | 48.0 g |
w tym cukry | 48.0 g |
Białko | 7.3 g |
Sól | 0.17 g |
DANE ANALITYCZNE | |
WILGOTNOŚĆ | max. 3.0 % |
CUKRY | 30 +/- 2.0 % |
TŁUSZCZ | 40 +/- 2.0 % |
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA | 17.5 +/- 1.0 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA | 9.5 +/- 0.5 % |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK | max 5000 cfu/g |
PLESNIE I DROŻDŻE | max 100 cfu/g |
E. COLI | nieobecne w 1 g |
SALMONELLA | nieobecne w 25 g |
GRONKOWCE | nieobecne w 1 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".
Produkt bezglutenowy
Półprodukt w proszku do lodów i cukiernictwa.
Przeznaczony tylko dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych.
Nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Stabilvan 100 - baza do lodów mlecznych o intensywnym smaku śmietankowym. Zawiera tłuszcze roślinne,
dzięki którym są bardzie stabilne podczas przechowywania oraz odporne na wahania temperatur.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: rafinowany olej roślinny (kokosowy), dekstroza, laktoza, maltodekstryny, białka mleka, stabilizator: guma karobowa, guma guar,
karboksymetyloceluloza, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromat mleka, wanilina.
Kod produktu: 12091261
Opakowanie: 2kg
Karton zbiorczy: 12kg (6x2kg)
Dozowanie: 100g bazy/250g cukru/1l mleka
Producent: Pernigotti
Wyprodukowano we Włoszech.
Indeks: PERNIGOTTI102
Marka: PERNIGOTTI
Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: PERNIGOTTI178
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.
Indeks: PERNIGOTTI50
Marka: PERNIGOTTI
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: PERNIGOTTI75
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: EUROVANILLE13
Marka: EUROVANILLE
Organiczne laski wanilii zapakowane w wygodną szklaną tubkę z korkiem - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru.
Indeks: BABBI183
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI12/2
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: COMPRITAL152
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Indeks: COMPRITAL147
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Indeks: PERNIGOTTI253
Marka: PERNIGOTTI
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Indeks: PERNIGOTTI174
Marka: PERNIGOTTI
Mieszanka do przygotowywania nowoczesnych lodów wegańskich metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się w połączeniu z dodatkami smakowymi na bazie gorzkiego kakao oraz różnego rodzaju orzechów.
Indeks: COMPRITAL242
Marka: COMPRITAL
Mieszanka do przygotowywania wegańskich lodów jogurtowych oraz wegańskiego jogurtu mrożonego. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą.
Indeks: BABBI118
Marka: BABBI
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą strukturę i smarowność. Mieszanka bez dodatku emulgatorów o wysokiej zawartości błonnika roślinnego.
Indeks: PERNIGOTTI258
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji wegańskich lodów metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - wystarczy połączyć z wodą w odpowiednich proporcjach. Pozwala uzyskać wysokiej jakości lody bez produktów pochodzenia zwierzęcego.
Indeks: BABBI64
Marka: BABBI
Baza w proszku do produkcji lodów mlecznych z "czystą etykietą". Prosty skład bogaty w białka mleka, bez dodatku emulgatorów i aromatów.
Indeks: BABBI130
Marka: BABBI
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych lodów wytrawnych (słonych) o kremowej konsystencji. Doskonała alternatywa dla klasycznych smaków.
Indeks: COMPRITAL45
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych przeznaczona do stosowania na gorąco - niskie dozowanie. Wzbogacona w białka roślinne (sojowe).
Indeks: P%PERNIGOTTI246(1)
Marka: PERNIGOTTI
PRODUKT Z TERMINEM 23/09/23 PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: BABBI01
Marka: BABBI
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych lodów owocowych i wegańskich sorbetów. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie zimnym jak i ciepłym. Łatwy w użyciu półprodukt o wysokiej wydajności.
Indeks: COMPRITAL271
Marka: COMPRITAL
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa o śmietankowym smaku - do produkcji lodów mlecznych. Pozwala uzyskać delikatne lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze.
Indeks: BABBI207
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku słonego karmelu. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie karmelowych lodów z automatu.
Indeks: BABBI160
Marka: BABBI
Baza do produkcji lodów mlecznych bez laktozy. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, nie zawiera laktozy oraz glutenu. Przeznaczona do łączenia z wodą i stosowania w procesie zimnym lub gorącym.
Indeks: COMPRITAL209
Marka: COMPRITAL
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa do produkcji delikatnych lodów mlecznych. Pozwala uzyskać lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Baza o niskim dozowaniu.
Indeks: BABBI66
Marka: BABBI
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).
Indeks: COMPRITAL95
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Baza do lodów mlecznych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Indeks: COMPRITAL125
Marka: COMPRITAL
Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania najwyższej jakości sorbetów owocowych - bez użycia wody. Przeznaczona do łączenia z miąższem owoców (przecierem owocowym) w procesie na ciepło.
Indeks: PERNIGOTTI178
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.