1 kg RINFORZA GUSTO PANNA P265 COMPRITAL koncentrat smaku śmietankowego w proszku
Produkt w proszku o intensywnym smaku śmietankowym - przeznaczony do nadawania smaku (do lodów i cukiernictwa). Rozpuszczalny zarówno na zimno jak i na ciepło.
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa o śmietankowym smaku - do produkcji lodów mlecznych. Pozwala uzyskać delikatne lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze.
Opis produktu
TECHNICA GUSTO PANNA - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) o smaku śmietankowym - do produkcji lodów mlecznych. Przeznaczona do sporządzania delikatnych lodów o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Śmietankowy smak doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dodatkami. Zalecane dozowanie produktu to 3% na całość mieszanki bazowej.
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, syrop glukozowy, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), laktoza (z mleka), substancje stabilizujące: guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), guma celulozowa (karboksymetyloceluloza) (E466), białka mleka, aromaty, cukier, śmietanka w proszku; może zawierać soję.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
TECHNICA GUSTO PANNA | 30 g |
MIESZANKA PODSTAWOWA | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1740/416 kJ/kcal |
Tłuszcz | 12.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.7 g |
Węglowodany | 62.0 g |
w tym cukry | 49.0 g |
w tym poliole | 0.0 g |
Błonnik | 5.5 g |
Białko | 11.0 g |
Sól | 0.8 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu