• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

neutralna baza o średnim dozowaniu do lodów mlecznych
  • neutralna baza o średnim dozowaniu do lodów mlecznych

2.5 kg NIRVANA R B202 COMPRITAL neutralna baza o średnim dozowaniu do lodów mlecznych

COMPRITAL78

Baza do lodów mlecznych o neutralnym smaku. Możliwa do stosowania w procesie ciepłym i zimnym. Pozwala uzyskać kremowe lody o doskonałej strukturze.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
4 222,06 zł Do 46,75 zł
233,75 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

NIRVANA R - to oparta na białkach mleka doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów mlecznych. Przeznaczona do sporządzania lodów mlecznych o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Neutralny smak doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dodatkami. Baza doskonale rozpuszcza się zarówno w na zimno jak i procesie ciepłym. Zalecane dozowanie produktu - 100 gramów na 1 litr mieszanki bazowej. Receptura z zastosowaniem bazy: 100 gramów bazy NIRVANA R + 250 gramów cukru + 1000 mililitrów mleka.

Składniki: białka mleka, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny (palmowy), dekstroza, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417), karagen (E407), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), aromaty; może zawierać soję; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
NIRVANA R 100 g
CUKIER 250 g
MLEKO 1000 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2042/488 kJ/kcal
Tłuszcz 24.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 20.9 g
Węglowodany 55.9 g
w tym cukry 35.4 g
w tym poliole 0.0 g
Błonnik 2.6 g
Białko 10.9 g
Sól 0.54 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu
COMPRITAL78
1 Przedmiot

Opis

NUMER KATALOGOWY
B202
NAZWA HANDLOWA
NIRVANA R
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.0 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA MLECZNA O ŚRENDIM DOZOWANIU
SMAK
MLECZNY | CHARAKTERYSTYCZNY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO
DOZOWANIE
100 g/l
DOZOWANIE
100 g nirvana r + 250 g cukier + 1000 ml mleko
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BAZY MLECZNE O ŚREDNIM DOZOWANIU
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
HALAL
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL02

Marka: COMPRITAL

2.5 kg PERFECTA B022 COMPRITAL baza stabilizująca o niskim dozowaniu - do lodów i sorbetów owocowych

Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). 

Cena 196,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU