op. 3 kg BASE LIQUIDA FRUITGEL 12801 BABBI płynna baza o neutralnym smaku do lodów owocowych i jogurtowych

Indeks: BABBI230
Marka:

 14/11/2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 

Płynna mieszanka o neutralnym smaku do sporządzania lodów i sorbetów owocowych oraz lodów jogurtowych z sosem owocowym. Produkt poddany procesowi pasteryzacji, nie zawiera pochodnych mleka, pozwala na produkcję lodów wegańskich.

130,50 zł -70%
39,15 zł (8% VAT)
13,05 zł / 1 kg
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 130,50 zł

36,25 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 7 szt.

Opis produktu

BASI FRUTTA (BAZY OWOCOWE) - to seria produktów stworzonych w celu tworzenia lodów owocowych i sorbetów. Łatwe w użyciu półprodukty w postaci proszku, które umożliwiają sporządzanie lodów o kremowej i zarazem zwartej konsystencji oraz doskonałej stabilności. Z zastosowaniem baz owocowych można przygotowywać również doskonałe wegańskie sorbety.

BASE LIQUIDA FRUITGEL - płynna mieszanka bazowa do sporządzania lodów i sorbetów owocowych z wykorzystaniem świeżych owoców lub mrożonych owoców oraz dodatkiem zagęszczonych past. Baza doskonale sprawdza się do produkcji lodów o smaku jogurtowym z sosem owocowym. Produkt poddany procesowi pasteryzacji, nie zawiera mleka oraz jego pochodnych. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa w płynie do produkcji lodów owocowych i sorbetów. Produkowane na bazie lody i sorbety charakteryzują się kremową i zwartą konsystencją oraz doskonałą stabilnością. Pozwala uzyskać lody o intensywnej barwie i smaku. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak dodawanych owoców i past smakowych. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno.

Składniki: syrop cukrowy, glukoza, dekstroza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego (E410), guma guar (E412), substancje żelujące: karagen (E407), pektyna (E440), sól.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 1000 g
BASE LIQUIDA FRUITGEL 500 g
RECEPTURA Z OWOCAMI
WODA 1100 ml 500 ml
PULPA OWOCOWA - 1500 g
SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA 250 g -
BASE LIQUIDA FRUITGEL 1000 g 1000 g
RECEPTURA Z JOGURTEM
ŚWIEŻY JOGURT 2500 g 2000 g
MLEKO PEŁNE - 500 g
BASE LIQUIDA FRUITGEL 1000 g 1000 g
YOGHITO 30 - 50 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1280/310 kJ/kcal
Tłuszcz 0.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.6 g
Węglowodany 74.0 g
w tym cukry 74.0 g
Białko 0.0 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.25 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 72.8 %
TŁUSZCZ 0.0 %
SUCHA MASA 74.8 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
1.28.01
NAZWA HANDLOWA
BASE LIQUIDA FRUITGEL
MASA NETTO
3.0 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z TWORZYWA + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (4 x 3.0 kg) KARTON
RODZAJ
PŁYNNA BAZA DO LODÓW I SORBETÓW OWOCOWYCH II LODÓ JOGURTOWYCH
SMAK
NEUTRALNY (BEZ AROMATÓW)
FORMA
PŁYNNA
PRZEZNACZENIE
DO SORBETÓW WEGAŃSKICH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO I NA CIEPŁO
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BASI FRUTTA
CERTYFIKATY
AIC
CERTYFIKATY
VEGAN OK
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH