• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

  • Nowy
płynna mieszanka bazowa do lodów i sorbetów owocowych i lodów jogurtowych
  • płynna mieszanka bazowa do lodów i sorbetów owocowych i lodów jogurtowych

op. 3 kg BASE LIQUIDA FRUITGEL 12801 BABBI płynna baza o neutralnym smaku do lodów owocowych i jogurtowych

BABBI230

Płynna mieszanka o neutralnym smaku do sporządzania lodów i sorbetów owocowych oraz lodów jogurtowych z sosem owocowym. Produkt poddany procesowi pasteryzacji, nie zawiera pochodnych mleka, pozwala na produkcję lodów wegańskich.

126,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

BASI FRUTTA (BAZY OWOCOWE) - to seria produktów stworzonych w celu tworzenia lodów owocowych i sorbetów. Łatwe w użyciu półprodukty w postaci proszku, które umożliwiają sporządzanie lodów o kremowej i zarazem zwartej konsystencji oraz doskonałej stabilności. Z zastosowaniem baz owocowych można przygotowywać również doskonałe wegańskie sorbety.

BASE LIQUIDA FRUITGEL - płynna mieszanka bazowa do sporządzania lodów i sorbetów owocowych z wykorzystaniem świeżych owoców lub mrożonych owoców oraz dodatkiem zagęszczonych past. Baza doskonale sprawdza się do produkcji lodów o smaku jogurtowym z sosem owocowym. Produkt poddany procesowi pasteryzacji, nie zawiera mleka oraz jego pochodnych. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa w płynie do produkcji lodów owocowych i sorbetów. Produkowane na bazie lody i sorbety charakteryzują się kremową i zwartą konsystencją oraz doskonałą stabilnością. Pozwala uzyskać lody o intensywnej barwie i smaku. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak dodawanych owoców i past smakowych. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno.

Składniki: syrop cukrowy, glukoza, dekstroza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego (E410), guma guar (E412), substancje żelujące: karagen (E407), pektyna (E440), sól.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 1000 g
BASE LIQUIDA FRUITGEL 500 g
RECEPTURA Z OWOCAMI
WODA 1100 ml 500 ml
PULPA OWOCOWA - 1500 g
SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA 250 g -
BASE LIQUIDA FRUITGEL 1000 g 1000 g
RECEPTURA Z JOGURTEM
ŚWIEŻY JOGURT 2500 g 2000 g
MLEKO PEŁNE - 500 g
BASE LIQUIDA FRUITGEL 1000 g 1000 g
YOGHITO 30 - 50 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1280/310 kJ/kcal
Tłuszcz 0.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.6 g
Węglowodany 74.0 g
w tym cukry 74.0 g
Białko 0.0 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.25 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 72.8 %
TŁUSZCZ 0.0 %
SUCHA MASA 74.8 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI230
8 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.28.01
NAZWA HANDLOWA
BASE LIQUIDA FRUITGEL
MASA NETTO
3.0 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z TWORZYWA + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (4 x 3.0 kg) KARTON
RODZAJ
PŁYNNA BAZA DO LODÓW I SORBETÓW OWOCOWYCH II LODÓ JOGURTOWYCH
SMAK
NEUTRALNY (BEZ AROMATÓW)
FORMA
PŁYNNA
PRZEZNACZENIE
DO SORBETÓW WEGAŃSKICH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO I NA CIEPŁO
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BASI FRUTTA
CERTYFIKATY
AIC
CERTYFIKATY
VEGAN OK
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI318

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.25 kg YOGO MY KONOS 12093395 PERNIGOTTI mieszanka bazowa do lodów o smaku jogurtu greckiego

Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach. 

Cena 96,25 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL02

Marka: COMPRITAL

2.5 kg PERFECTA B022 COMPRITAL baza stabilizująca o niskim dozowaniu - do lodów i sorbetów owocowych

Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). 

Cena 196,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE