- Obniżka
Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
14/11/2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Płynna mieszanka o neutralnym smaku do sporządzania lodów i sorbetów owocowych oraz lodów jogurtowych z sosem owocowym. Produkt poddany procesowi pasteryzacji, nie zawiera pochodnych mleka, pozwala na produkcję lodów wegańskich.
Opis produktu
BASI FRUTTA (BAZY OWOCOWE) - to seria produktów stworzonych w celu tworzenia lodów owocowych i sorbetów. Łatwe w użyciu półprodukty w postaci proszku, które umożliwiają sporządzanie lodów o kremowej i zarazem zwartej konsystencji oraz doskonałej stabilności. Z zastosowaniem baz owocowych można przygotowywać również doskonałe wegańskie sorbety.
BASE LIQUIDA FRUITGEL - płynna mieszanka bazowa do sporządzania lodów i sorbetów owocowych z wykorzystaniem świeżych owoców lub mrożonych owoców oraz dodatkiem zagęszczonych past. Baza doskonale sprawdza się do produkcji lodów o smaku jogurtowym z sosem owocowym. Produkt poddany procesowi pasteryzacji, nie zawiera mleka oraz jego pochodnych. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa w płynie do produkcji lodów owocowych i sorbetów. Produkowane na bazie lody i sorbety charakteryzują się kremową i zwartą konsystencją oraz doskonałą stabilnością. Pozwala uzyskać lody o intensywnej barwie i smaku. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak dodawanych owoców i past smakowych. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno.
![]()
Składniki: syrop cukrowy, glukoza, dekstroza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego (E410), guma guar (E412), substancje żelujące: karagen (E407), pektyna (E440), sól.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
![]()
![]()
| RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | ||
| CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 1000 g | |
| BASE LIQUIDA FRUITGEL | 500 g | |
| RECEPTURA Z OWOCAMI | ||
| WODA | 1100 ml | 500 ml |
| PULPA OWOCOWA | - | 1500 g |
| SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA | 250 g | - |
| BASE LIQUIDA FRUITGEL | 1000 g | 1000 g |
| RECEPTURA Z JOGURTEM | ||
| ŚWIEŻY JOGURT | 2500 g | 2000 g |
| MLEKO PEŁNE | - | 500 g |
| BASE LIQUIDA FRUITGEL | 1000 g | 1000 g |
| YOGHITO 30 | - | 50 g |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1280/310 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 0.6 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
| Węglowodany | 74.0 g |
| w tym cukry | 74.0 g |
| Białko | 0.0 g |
| Błonnik | 0.0 g |
| Sól | 0.25 g |
![]()
![]()
| DANE ANALITYCZNE | |
| CUKRY | 72.8 % |
| TŁUSZCZ | 0.0 % |
| SUCHA MASA | 74.8 % |
![]()
![]()
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu