op. 1.25 kg SOLUZIONE FRUTTA GIUBILEO PC670 COMPRITAL naturalna baza w postaci syropu do sorbetów i deserów mrożonych

Indeks: COMPRITAL196(1)

Naturalna baza w postaci syropu (o płynnej konsystencji) do produkcji sorbetów i deserów mrożonych. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do stosowania na zimno.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
10 42,45 zł Do 22,34 zł
44,69 zł (8% VAT)
35,75 zł / 1 kg

41,38 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 37 szt.

Opis produktu

"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."

SOLUZIONE FRUTTA GIUBILEO - to oparta na naturalnych składnikach doskonale zbilansowana baza w postaci syropu (o płynnej konsystencji). Przeznaczona do sporządzania sorbetów i deserów mrożonych o gładkiej i kremowej konsystencji. Neutralna baza doskonale podkreśla smak stosowanych owoców i dodatków. Oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego - pozwala na produkcję lodów wegańskich. Produkt na bazie cukru trzcinowego oraz cukru gronowego bez dodatku emulgatorów. Lody z dodatkiem bazy charakteryzują się doskonałą stabilnością i odpornością na topnienie. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na zimno. Zalecane dozowanie produktu - 31%.

Składniki: cukier trzcinowy, woda, fruktoza, cukier gronowy, błonnik roślinny, substancja stabilizująca: pektyna (E440); może zawierać śladowe ilości mleka i pochodnych; obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
SOLUZIONE FRUTTA GIUBILEO 310 g
ZIMNA WODA 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1164/278 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 69.0 g
w tym cukry 69.0 g
w tym poliole 0.0 g
Błonnik 1.9 g
Białko 0.0 g
Sól 0.04 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
PC670
NAZWA HANDLOWA
SOLUZIONE FRUTTA GIUBILEO
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
KARTON (PAPIER | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12.5 kg (10 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
PŁYNNA BAZA DO SORBETÓW I DESERÓW MROŻÓNYCH W POSTACI SYROPU
SMAK
NEUTRALNY
FORMA
PŁYNNA | SYROP
PRZEZNACZENIE
DO NATURALNYCH LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO
ZASTOSOWANIE
DO SORBETÓW I DESERÓW MROŻONYCH
DOZOWANIE
310 g/l
DOZOWANIE
31%
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
GIUBILEO EXPERIENCE
CERTYFIKATY
LACTOSE FREE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK