• Obniżka
  • Nowy
kompletna baza w proszku do lodów mlecznych - do łączenia z tłustymi pastami orzechowymi
  • kompletna baza w proszku do lodów mlecznych - do łączenia z tłustymi pastami orzechowymi

op. 1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE 11496 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami orzechowymi

P%BABBI179

 16.10.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).

57,50 zł
20,13 zł Zniżka 65%
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 57,50 zł

20,13 zł / 1 kg

Stawka VAT: 8.00%

W magazynie: 7

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LATTELATTE oraz lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LATTELATTE lub wodą - FRUTTAFRUTTA. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.

Produkty z serii LATTELATTE mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącej wody o temperaturze około 60°C.

LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past). Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanki neutralne przeznaczone są do sporządzania bazowej mieszanki mlecznej i łączenia z pastami smakowymi. Do mieszanki doskonale sprawdzę się pasty orzechowe (pistacja/orzech laskowy/migdał/kokos/orzech włoski itp.). Dodatkowo lody można dowolnie urozmaicać stosując pasty variegato do przekładania oraz różnego rodzaju posypki i dodatki.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancja zagęszczająca: karagen (E407), substancje emulgujące: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), hydroksypropylofosforan diskrobiowy (E1442); może zawierać śladowe ilości jaj i soi.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO)
MLEKO PEŁNE  3.0 kg
LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE 1.0 kg
PASTA SMAKOWA 0.4 kg

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1698/400 kJ/kcal
Tłuszcz 3.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2.5 g
Węglowodany 91.0 g
w tym cukry 83.0 g
Białko 2.9 g
Sól 0.1 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 86.2 %
TŁUSZCZ 2.7 %
SUCHA MASA 89.6 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (13).png

Szczegóły produktu
P%BABBI179
7 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.14.96
NAZWA HANDLOWA
LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA BAZOWA DO LODÓW MLECZNYCH
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW Z DODATKIEM PAST TŁUSTYCH - ORZECHOWYCH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA SMAKOWYCH LODÓW MLECZNYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA GORĄCO
DOZOWANIE
1 kg bazy + 3 kg mleko + 0.4 kg pasty smakowej
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE ALLE CREME
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI11

Marka: BABBI

op. 3 kg Noce Suprema Babbi - pasta smakowa z orzechów włoskich - nr. kat. 12369

favorite_border favorite

Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku orzechów włoskich. Wytwarzana z prażonych orzechów włoskich i laskowych z subtelnym dodatkiem cukru. Intensywny smak i aromat. Produkt do użytku profesjonalnego.

Cena 538,50 zł

179,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI75

Marka: BABBI

op. 3 kg Arachide Suprema Babbi - pasta z orzechów ziemnych z dodatkiem oleju arachidowego - nr. kat. 12327

favorite_border favorite

Pasta arachidowa wytwarzana w 99% z orzechów ziemnych z niewielkim dodatkiem oleju arachidowego. Kremowa konsystencja i naturalny smak orzechów arachidowych. Produkt bez dodatku cukru.

Cena 277,50 zł

92,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI84

Marka: BABBI

op. 3 kg Cocco Babbi - kokosowa pasta cukiernicza z mleczkiem kokosowym - nr. kat. 12602

favorite_border favorite

Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych i mleczka kokosowego w proszku oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.

Cena 339,00 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 64,00 zł

64,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE