- Obniżka
- Nowy

16.10.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LATTELATTE oraz lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LATTELATTE lub wodą - FRUTTAFRUTTA. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.
Produkty z serii LATTELATTE mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącej wody o temperaturze około 60°C.
LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past). Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanki neutralne przeznaczone są do sporządzania bazowej mieszanki mlecznej i łączenia z pastami smakowymi. Do mieszanki doskonale sprawdzę się pasty orzechowe (pistacja/orzech laskowy/migdał/kokos/orzech włoski itp.). Dodatkowo lody można dowolnie urozmaicać stosując pasty variegato do przekładania oraz różnego rodzaju posypki i dodatki.
Składniki: cukier, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancja zagęszczająca: karagen (E407), substancje emulgujące: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), hydroksypropylofosforan diskrobiowy (E1442); może zawierać śladowe ilości jaj i soi.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO) | |
MLEKO PEŁNE | 3.0 kg |
LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE | 1.0 kg |
PASTA SMAKOWA | 0.4 kg |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1698/400 kJ/kcal |
Tłuszcz | 3.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.5 g |
Węglowodany | 91.0 g |
w tym cukry | 83.0 g |
Białko | 2.9 g |
Sól | 0.1 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 86.2 % |
TŁUSZCZ | 2.7 % |
SUCHA MASA | 89.6 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Indeks: BABBI11
Marka: BABBI
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku orzechów włoskich. Wytwarzana z prażonych orzechów włoskich i laskowych z subtelnym dodatkiem cukru. Intensywny smak i aromat. Produkt do użytku profesjonalnego.
Indeks: BABBI75
Marka: BABBI
Pasta arachidowa wytwarzana w 99% z orzechów ziemnych z niewielkim dodatkiem oleju arachidowego. Kremowa konsystencja i naturalny smak orzechów arachidowych. Produkt bez dodatku cukru.
Indeks: BABBI84
Marka: BABBI
Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych i mleczka kokosowego w proszku oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.
Indeks: BABBI178
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).
16.10.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).