
63,14 zł / 1l
Jogurtowa baza w proszku do przygotowywania różnego rodzaju mrożonych napojów.
pozwala na szybkie i proste przygotowanie koktajli owocowych, kaw, mrożonych drinków, napojów.
Zawiera w swoim składzie roślinne substancje żelujące, która zapewniają idealną konsystencję napojów.
Baza ma lekki, kremowy jogurtowy smak, idealnie łączy się z owocami i słodkimi nutami.
Składniki: cukier, fruktoza, błonnik z cykorii, białka mleka, laktoza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330),
substancja stabilizująca: guma guar, aromt, odtłuszczony jogurt w proszku.
Może zawierać jaja, orzechy, soje oraz gluten.
Opakowanie: 2 kg (worek - zawartość worka w całości mieści się do puszki opakowania o mniejszej gramaturze)
Przechowywanie: po otwarciu produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przepis I:
- 150 ml wody lub mleka,
- 200 g lodu,
- 2 miarki bazy czekoladowej,
- miksować przez 30 sekund.
Przepis II:
- 120 ml mleka lub wody,
- 200 g lodu,
- 1 miarka bazy czekoladowej,
- 30 ml dowolnego przecieru owocowego/20 ml syropu smakowego,
- miksować przez 30 sekund.
Seria produktów: Le Frappe de Monin
Wartość odżywcza
|
W 100 g produktu |
W 25 g produktu |
Wartość energetyczna |
1495/357 kJ/kcal |
374/89 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0,9 g |
0,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g |
0,15 g |
83,2 |
68,8 g |
17,2 g |
- w tym cukry |
66,6 g |
16,6 g |
Białko |
9,3 g |
2,3 g |
Sól |
0,05 g |
0,01 g |
Indeks: BARIMA81
Marka: BARBARA LUIJCKX
Indeks: MONIN173
Marka: MONIN