• CZEKOLADKI DLA TATY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

koncentrat w proszku do produkcji lodów świderków o smaku czekoladowym
  • koncentrat w proszku do produkcji lodów świderków o smaku czekoladowym

1,5kg SOFT DURO CACAO PP354A COMPRITAL mieszanka do produkcji świderków czekoladowych

COMPRITAL97

Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów świderków o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.

49,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

MIESZANKI "SOFT DURO" - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów świderków w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym aromatom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak. Gładka struktura masy lodowej i wysoki stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle - zapewnia to efekt wysokich świderków. W koncentratach stosowane są wyłącznie naturalne barwniki (pochodzenia roślinnego). Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji (tak zwanych) lodów amerykańskich - świderków, które w odróżnieniu od lodów włoskich mają zwartą (gęstą) i twardą konsystencję (bez napowietrzenia). Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.

Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów świderków o smaku czekoladowym - jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa - przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.

Składniki: cukier, mleko pełne w proszku, kakao odtłuszczone w proszku, kakao w proszku, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana (E1422), substancje stabilizujące: guma guar (E412), guma celulozowa (E466), guma tara (E417); może zawierać soję.

DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU 1.5 kg
GORĄCA WODA 4 l

CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) - NIE UBIJAĆ.

POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 1 GODZINĘ W LODÓWCE - W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE - MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY - 4°C.

WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1761/421 kJ/kcal
Tłuszcz 11.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.6 g
Węglowodany 67.0 g
w tym cukry 62.0 g
Białko 11.4 g
Sól 0.32 g

Szczegóły produktu
COMPRITAL97
63 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
SOFT DURO CACAO
MASA NETTO
1.5 kg
OPAKOWANIE
TOREBKA Z TWORZYWA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (8 x 1.5 kg) KARTON
RODZAJ
KONCENTRAT W PROSZKU DO LODÓW ŚWIDERKÓW
SMAK
CZEKOLADOWY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO STOSOWANIA W AUTOMATACH DO LODÓW
ZASTOSOWANIE
MIESZANKA DO PRODUKCJI LODÓW ŚWIDERKÓW
DOZOWANIE
1.5 kg mieszanki/4 l wody
KOD PRODUKTU
PP354A
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
7 innych produktów w tej samej kategorii: