op. 3 kg Biała czekolada Opalys 33% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Biała czekolada Opalys 33% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Biała czekolada Opalys 33% Valrhona - Cukieteria.pl

op. 3 kg Opalys 33% Valrhona - aksamitna biała czekolada z nutami świeżego mleka - dropsy w kolorze kości słoniowej

VALRHONA53

Aksamitna biała czekolada o delikatnym słodkim smaku z nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii. Biała czekolada o średniej płynności i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Przeznaczona przede wszystkim do powlekania i oblewania wyrobów.

706,81 zł
Brutto
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
help_outlineZapytaj o produkt
op. 3 kg Opalys 33% Valrhona - aksamitna biała czekolada z nutami świeżego mleka - dropsy w kolorze kości słoniowej

op. 3 kg Opalys 33% Valrhona - aksamitna biała czekolada z nutami świeżego mleka - dropsy w kolorze kości słoniowej

Akceptuję zasady polityki prywatności  

favorite_border favorite
Opis

Opalys, aksamitna biała czekolada z nutami świeżego mleka i wanilii!

Opalys, to aksamitna czekolada o nieskazitelnie białej barwie. Subtelnie słodki z smak z wyczuwalnymi nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii. Zrównoważona biała czekolada wytwarzana na bazie tłuszczu kakaowego, mleka oraz cukru. Czekoladę można stosować w klasycznych przepisach. Idealnie sprawdza się do kremów, musów i ganache, a także lodów i sorbetów czekoladowych. Doskonale nadaje się do powlekania i formowania wyrobów, w tym pralin, trufli i batonów.

Wskazówki dotyczące parowania. Subtelna słodycz i delikatny smak białej czekolady doskonale łączy się ze smakiem czerwonych owoców i herbaty oraz aromatem wanilii.

Subtelna biała czekolada Opalys od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Opalys 33%
Numer katalogowy 44155
Rodzaj biała czekolada
Zawartość kakao 33%
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak subtelny, zrównoważony
Aromat nuty świeżego mleka i naturalnej wanilii
Barwa jasna, nieskazitelna, biała
Płynność średnia (3/5)
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, dropsy
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład nieskazitelnie białej czekolady Opalys:

Składniki i alergeny: tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, cukier, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt zawiera mleko, może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów oraz soi. Biała czekolada 33% (czyste masło kakaowe).

Jak przechowywać białą czekoladę?

Warunki przechowywania: białą czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 12 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania białej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Opalys:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE
składnik główny zawartość procentowa
Tłuszcz kakaowy 34.6 %
Pełne mleko w proszku 32.3 %
Cukier 32.3 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.6 %
Naturalny ekstrakt waniliowy 0.2 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2513 kJ/604 kcal
Tłuszcz 44.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 26.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 45.0 g
Białko  8.2 g
Błonnik 0.5 g
Sól 0.36 g

Możliwości zastosowania białej czekolady Opalys:

Główne zastosowania nieskazitelnie białej czekolady o delikatnie słodkim smaku z nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii, to: klasyczne kremy, ganache, musy. Lody i sorbety o aksamitnej konsystencji oraz powlekanie i formowanie wyrobów czekoladowych. Aksamitna biała czekolada doskonale łączy się ze smakiem czerwonych owoców, herbaty oraz wanilii.

ZASTOSOWANIE CIEMNEJ CZEKOLADY
CUKIERNICTWO
średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody rzemieślnicze, sorbety

Warunki procesu temperowania czekolady:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
VALRHONA53
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: LUBECA57

Marka: LUBECA

op. 1 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - czekolada cukiernicza w kaletkach - nr. kat. 776

favorite_border favorite

Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczu, co pozwala na tworzenie kolorowych pralin i dekoracji czekoladowych.

Cena 108,00 zł

108,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: VALRHONA10

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Ivoire 35% Valrhona - delikatna biała czekolada z nutami wanilii - kaletki w kolorze kości słoniowej

favorite_border favorite

Delikatna biała czekolada o ciepłym mocno mlecznym smaku i subtelnej słodyczy. Wyczuwalne nuty wanilii i skondensowanego mleka. Biała czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremowych polew i glazur czekoladowych.

Cena 630,00 zł

210,00 zł / 1 kg

Indeks: CALLEBAUT81

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET CALLEBAUT W3-E4-U71

favorite_border favorite

Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 288,00 zł

115,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA24

Marka: VALRHONA

op. 1 kg Ivoire 35% Valrhona - delikatna biała czekolada z nutami wanilii - kaletki w kolorze kości słoniowej

favorite_border favorite

Delikatna biała czekolada o ciepłym mocno mlecznym smaku i subtelnej słodyczy. Wyczuwalne nuty wanilii i skondensowanego mleka. Biała czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremowych polew i glazur czekoladowych.

Cena 116,00 zł

116,00 zł / 1 kg