Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 3 kg Opalys 33% Valrhona - aksamitna biała czekolada z nutami świeżego mleka - dropsy w kolorze kości słoniowej
Aksamitna biała czekolada o delikatnym słodkim smaku z nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii. Biała czekolada o średniej płynności i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Przeznaczona przede wszystkim do powlekania i oblewania wyrobów.
Opis produktu
Opalys, aksamitna biała czekolada z nutami świeżego mleka i wanilii!
![]()
Opalys, to aksamitna czekolada o nieskazitelnie białej barwie. Subtelnie słodki z smak z wyczuwalnymi nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii. Zrównoważona biała czekolada wytwarzana na bazie tłuszczu kakaowego, mleka oraz cukru. Czekoladę można stosować w klasycznych przepisach. Idealnie sprawdza się do kremów, musów i ganache, a także lodów i sorbetów czekoladowych. Doskonale nadaje się do powlekania i formowania wyrobów, w tym pralin, trufli i batonów.
Wskazówki dotyczące parowania. Subtelna słodycz i delikatny smak białej czekolady doskonale łączy się ze smakiem czerwonych owoców i herbaty oraz aromatem wanilii.
![]()
Subtelna biała czekolada Opalys od Valrhona, szczegóły produktu:
![]()
| SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE | |
| Nazwa handlowa | Opalys 33% |
| Numer katalogowy | 44155 |
| Rodzaj | biała czekolada |
| Zawartość kakao | 33% |
| Opakowanie | torba |
| Masa netto | 3.0 kg |
| Smak | subtelny, zrównoważony |
| Aromat | nuty świeżego mleka i naturalnej wanilii |
| Barwa | jasna, nieskazitelna, biała |
| Płynność | średnia (3/5) |
| Przeznaczenie | czekolada cukiernicza |
| Zastosowanie | kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety |
| Forma | łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, dropsy |
| Producent | Valrhona |
| Dystrybutor | Sempre Group |
![]()
![]()
Wyjątkowy skład nieskazitelnie białej czekolady Opalys:
![]()
Składniki i alergeny: tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, cukier, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt zawiera mleko, może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów oraz soi. Biała czekolada 33% (czyste masło kakaowe).
![]()
Jak przechowywać białą czekoladę?
![]()
Warunki przechowywania: białą czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 12 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania białej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.
![]()
Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Opalys:
![]()
| KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE | |
| składnik główny | zawartość procentowa |
| Tłuszcz kakaowy | 34.6 % |
| Pełne mleko w proszku | 32.3 % |
| Cukier | 32.3 % |
| Emulgator (lecytyna słonecznikowa) | 0.6 % |
| Naturalny ekstrakt waniliowy | 0.2 % |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2513 kJ/604 kcal |
| Tłuszcz | 44.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 26.0 g |
| Węglowodany | 45.0 g |
| w tym cukry | 45.0 g |
| Białko | 8.2 g |
| Błonnik | 0.5 g |
| Sól | 0.36 g |
![]()
![]()
Możliwości zastosowania białej czekolady Opalys:
![]()
Główne zastosowania nieskazitelnie białej czekolady o delikatnie słodkim smaku z nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii, to: klasyczne kremy, ganache, musy. Lody i sorbety o aksamitnej konsystencji oraz powlekanie i formowanie wyrobów czekoladowych. Aksamitna biała czekolada doskonale łączy się ze smakiem czerwonych owoców, herbaty oraz wanilii.
![]()
| ZASTOSOWANIE CIEMNEJ CZEKOLADY | |
| CUKIERNICTWO | |
| średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku | karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle |
| WYPIEKI I DESERY | |
| nadawanie smaku, oblewanie | kremy, ganache, glazury, musy, sosy |
| LODY I SORBETY | |
| nadawanie smaku | lody rzemieślnicze, sorbety |
![]()
![]()
Warunki procesu temperowania czekolady:
![]()
| WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
| CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
| MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
| BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu