op. 2.5 kg Prażynki Paillete Feuilletine - pokruszone ciasteczka crepes dentelle nr. kat. M-7PAIL-E0-401 Callebaut

Indeks: CALLEBAUT122
Marka:

Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle”, zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.

126,00 zł (5% VAT)
5,04 zł / 100 g

120,00 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 28 szt.

Opis produktu

Chrupiące prażynki z pokruszonych ciasteczek Crepes Dentelle:

Crêpes Dentelle to kruche i delikatne francuskie ciasteczka o subtelnym smaku masła i karmelu oraz charakterystycznej złotej barwie. Prażynki w postaci pokruszonych ciasteczek zostały zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Wytwarzane są według dopracowanej receptury. Prażynki doskonale łączą się z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami pralinowymi. Mają atrakcyjną złotą barwa oraz delikatny smak karmelu i wanilii. Zachowują chrupkość w połączeniu ze składnikami niezawierającymi wody. Mogą być stosowane jako chrupiąca dekoracja oraz tekstura do nadzień. Chrupiące nadzienia idealnie sprawdzają się do wypełniania pralin, trufli i przekładania tortów. Prażynki to niezbędny element chrupiących warstw układanych w tortach i deserach musowych.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach, tłuszcz mleczny, laktoza (z mleka), białka mleka, sól, ekstrakt słodowy (z jęczmienia), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), substancja spulchniająca: węglan sodu (soda oczyszczona) (E500(ii)). Alergeny: produkt zawiera zboża zawierające gluten oraz mleko i jego pochodne, może zawierać soję.

Zastosowanie chrupiących prażynek:

  • chrupiąca posypka dekoracyjna,
  • tekstura do nadzień i kremów,
  • do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i pralinowymi,
  • nie łączyć z produktami zawierającymi wodę.

Warunki przechowywania produktu:

Prażynki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem wilgoci (produkt higroskopijny). Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie w którym przechowujemy produkt. Do nabierania i dozowania prażynek należy używać wyłącznie suchych przyborów. Optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C.

Przybliżona wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1881 kJ / 450 kcal
Tłuszcz 12.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.0 g
Węglowodany 79.0 g
w tym cukry 41.0 g
Białko 5.2 g
Sól 0.94 g

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Paillete Feuilletine
Nazwa polska Prażynki
Numer katalogowy M-7PAIL-E0-401
Opakowanie folia zabezpieczająca, karton
Masa netto 2.5 kg
Rodzaj prażynki
Forma pokruszone ciasteczka
Konsystencja chrupiąca
Kształt nieregularne płatki
Smak kruche ciasteczka maślane
Aromat karmelowy, waniliowy
Barwa złotobrązowa
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do cukiernictwa
Producent Callebaut
Dystrybutor Sempre Group

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Produkt zawiera składniki pochodzenia zwierzęcego, nie jest przeznaczony do spożycia przez wegan. Produkt higroskopijny, łatwo pochłaniający wilgoć z otoczenia. Produkt zachowuje chrupkość w połączeniu z produktami o niskiej zawartości wody.

Szczegóły produktu