• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

biała czekolada Velvet od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada Velvet od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada Velvet od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada Velvet od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada od Callebaut wytwarzana jest w postaci łatwych do dozowania i topienia - callets

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET CALLEBAUT W3-E4-U71

CALLEBAUT81

Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

186,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

FINEST BELGIAN CHOCOLATE WHITE VELVET - to intensywnie mleczna i bardzo kremowa biała czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się umiarkowanie słodkim, lekkim smakiem z mocno wyczuwalnymi nutami mleka. Kremowa konsystencja oraz umiarkowana płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do formowania, oblewania, polewania, nadawania smaku oraz wielu innych. Dodatkowo lekki i przyjemny smak czekolady doskonale łączy się z różnorodnymi składnikami i aromatami. VELVET - to biała belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 32.0% (czyste masło kakaowe).

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; z ziarna kakaowego z upraw w Afryce Zachodniej; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); czekolada biała (masa kakaowa minimum 32%).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO (MASŁO KAKAOWE) MLEKO TŁUSZCZ
32.0% 22.3% 40.9%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie (aerograf), nadawanie smaku

grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle

CIASTKA, WYPIEKI I DESERY

glazury, musy, sosy, krem bawarski, krem cremeux, krem angielski, krem twarogowy, nadawanie smaku

LODY I SORBETY

lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2465/589 kJ/kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 51.0 g
w tym cukry 51.0 g
Białko  6.1 g
Sól 0.22 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE VELVET:

 

MAKARONIKI Z BIAŁEJ CZEKOLADY

MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY

CREMEUX Z BIAŁEJ CZEKOLADY

KREM CUKIERNICZY Z BIAŁEJ CZEKOLADY

GANACHE Z BIAŁEJ CZEKOLADY

Szczegóły produktu
CALLEBAUT81
4 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
W3-E4-U71
NUMER KATALOGOWY
CHW-R2241NV-E4-U71
NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE - WHITE VELVET
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
20 kg (8 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
UMIARKOWANIE SŁODKI | MOCNO MLECZNY
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA BIAŁEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY
RODZAJ CZEKOLADY
BIAŁA CZEKOLADA | WHITE CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ KAKAO
32.0 % (MASŁO KAKAOWE)
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
40.9 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
22.3 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: