CALLEBAUT98
Producent: Callebaut
Nowy produkt
9 Sztuka Sztuk/-i
Uwaga: Ostatnie sztuki!
Data Dostępności:
1kg Czekolada 25,9% BIAŁA CW2 CW2-E4-U71BC Callebaut
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
1kg Czekolada BIAŁA CW2 25,9% CW2-E4-U71BC Callebaut:
Zrównoważony smak mleka i śmietanki z subtelnymi nutami wanilii.
Opis: Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości. Produkowana w postaci niedużych pastylek (kaletek), co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie.
Czekolada w 100% oryginalna konfekcjonowana z większych opakowań.
Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue.
Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).
Zaleca się upłynnianie we wszystkich pozostałych urządzeniach olejem roślinnym (polecamy zwykły słonecznikowy) lub masłem kakaowym w proporcji 5-8%,
co nie zmienia smaku czekolady, a jedynie delikatnie zwiększa jej płynność pozwalając na domykanie się tzw. "płaszcza" w fontannie.
Nie jest konieczne upłynnianie czekolady w kociołkach fondue.
Czekolada Callebaut posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%),
co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Skład:
- kakao: 25,9%
- mleko: 23,7%
- tłuszcz: 33,9%
Płynność: 2/5
Opakowanie: 1kg (konfekcjonowanie z opakowania 2,5 kg)
Kod produktu: CW2-E4-U71BC
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie:
- pasty czekoladowe, ganache, trufle
- glazury
- musy, sosy
POBIERZ NASZE E-booki:
Na razie nie dodano żadnej recenzji.