- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
5kg Czekolada 29% BIAŁA BLANC SATIN CHW-Q29SATI-E4-U72 Cacao Barry
Czekolada Biała - masło kakaowe minimum 29%.
5kg Czekolada BIAŁA BLANC SATIN 29% CHW-Q29SATI-E4-U72 Cacao Barry :
Kremowa biała czekolada z nuta karmelu i wanilii.
Opis: czekolada produkowana w postaci niedużych pastylek (kaletek), co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie.
Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue.
Czekolada Callebaut posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%),
co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Skład:
- kakao (masło kakaowe): 29%
- mleko: 33%
- tłuszcz: 19%
Płynność: 4/5
Opakowanie: 5kg
Kod produktu: CHW-Q29SATI-E4-U72
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie:
- pasty czekoladowe, ganache, trufle
- glazury
- musy, sosy
Pochodzenie ziarna: głównie zachodnioafrykańskie ziarna kakaowe, głównie odmiany Forastero.
Wskazówki dotyczące parowania: wanilia, goździki, bazylia, szafran, marchew, malina, yuzu, orzechy pini, różowy szampan, różowe wino, matcha.
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 2371 kJ/567 kcal
- tłuszcz: 35 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
- węglowodany: 57 g
- w tym cukry: 57 g
- białko: 6,1 g
- sól: 0,16 g
POBIERZ NASZE E-booki:
- "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
- "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
Indeks: CALLEBAUT27
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg CZEKOLADA MLECZNA 39.0% ARRIBA SINGLE ORIGIN CHM-Q415AR-E4-U70 CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: SILIKOMART629
Marka: SILIKOMART
TOWER 20.421.13.0065 SILIKOMART cylindryczna forma silikonowa o wymiarach Ø 120 x h 100 mm
Klasyczny kształt w nowoczesnym - trójwymiarowym wydaniu. Profesjonalna forma silikonowa do nowoczesnych i eleganckich słodkich kreacji. Idealna do musów, ciast i tortów.
Indeks: CALLEBAUT109
Marka: CALLEBAUT
5 kg BLOK Czekolada 30,7% BIAŁA z MALTITOLEM MALCHOC-W-123 Barry Callebaut
Czekolada biała bez dodatku cukru.
Indeks: VALRHONA17
Marka: VALRHONA
3kg Czekolada 33% BIAŁA w kaletkach OPALYS V6600 Valrhona
Najwyższej jakości biała czekolada 33%.
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
400 g BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 W2-E0-D94 CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT98
Marka: CALLEBAUT
1 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CW2NV-E4-U71 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: CHOCOVIC08
Marka: CHOCOVIC
5 kg NAPAL 29.6% CHW-R36NEPA-D38 CHOCOVIC klasyczna biała czekolada easymelt
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą. Klasyczna biała czekolada z dobrym bilansem tłuszczu mlecznego i cukru.
Indeks: CALLEBAUT21(2)
Marka: CALLEBAUT
20 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CHK-R30GOLD-78A CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Indeks: CARMA02
Marka: CALLEBAUT
1,5 kg Czekolada 31% BIAŁA Karmelowa GOLD QUINTIN CHW-R118GOLDE6-Z71 Carma
Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
1kg Czekolada 33% BIAŁA 776 Lubeca
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.
Indeks: CALLEBAUT81
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET CALLEBAUT W3-E4-U71
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: BARIMA146
Marka: BARBARA LUIJCKX
10 kg BIAŁA CZEKOLADA 24% ECONOMIC 332570 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady
Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Indeks: CALLEBAUT112
Marka: CALLEBAUT
10 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CW2NV-01B CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: CALLEBAUT80
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 CALLEBAUT W2NV-E4-U71
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT81(1)
Marka: CALLEBAUT
10 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET W3-01B CALLEBAUT
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: LUBECA132
Marka: LUBECA
1 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 32% WHITE CARAMEL CHIPS 832 104 LUBECA (produkt konfekcjonowany)
Biała czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i delikatnej, bursztynowej barwie. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu.
Indeks: CARMA05
Marka: CALLEBAUT
1,5 kg Czekolada 37% BIAŁA WHITE NUIT BLANCHE CHW-N153NUBLE6-Z71 Carma
Indeks: BARIMA91
Marka: BARBARA LUIJCKX
3 kg CZEKOLADA BIAŁA 29% CHB28XXB3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady
Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.