belgijska ciemna czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego - wysoko płynna
  • belgijska ciemna czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego - wysoko płynna

2.5 kg DARK FOUNTAIN CHOCOLATE 57.6% CHD-N811FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna ciemna czekolada do fontanny

CALLEBAUT84

Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy.

275,00 zł
Brutto

110,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 26

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Fountain chocolate (dark) - to wysoko płynna ciemna czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z zachodniej Afryki (przeważnie odmiana Forastero) - dla uzyskania bogatego smaku. Czekolada charakteryzuje się intensywnym smakiem z wyraźnymi nutami kakao i zrównoważonej słodyczy. Podwyższona zawartość masła kakaowego zapewnia wysoką płynność czekolady (5/5), dzięki czemu zachowuje ona dużą płynność w fontannach oraz fondue. Przed wlaniem do fontanny czekoladę należy upłynnić w temperaturze 45°C (najlepiej w kąpieli wodnej). Receptura DARK FOUNTTAIN CHOCOLATE - to ciemna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 57.6% i podwyższonej zawartości masła kakaowego - 41.1%. Została stworzona z myślą o stosowaniu w fontannach czekoladowych (do maczania owoców, ciastek, pianek oraz innych smakołyków).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); (57.6% minimalna zawartość kakao).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
57.6% - 41.1%

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

APLIKACJE
DO FONTANN CZEKOLADOWYCH ORAZ FONDUE
przed użyciem czekoladę należy upłynnić w temperaturze 45°C, a następnie wlać do fontanny lub urządzenia do fondue

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2434/560 kJ/kcal
Tłuszcz 40.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 25.5 g
Węglowodany 43.6 g
w tym cukry 40.5 g
Białko  4.7 g
Sól 0.19 g

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Szczegóły produktu
CALLEBAUT84
26 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHD-N811FOUNE4-U71
NAZWA HANDLOWA
FOUNTAIN CHOCOLATE DARK
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
20 kg (8 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
RODZAJ
WYSOKO PŁYNNA CZEKOLADA DO FONTANN
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
INTENSYWNY | ZRÓWNOWAŻONA SŁODYCZ
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA CIEMNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
DO FONTANNY I FONDUE
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
5/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
AFRYKA ZACHODNIA | ODMIANA FORASTERO
ZAWARTOŚĆ KAKAO
57.6 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
41.1 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
FOUNTAIN CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT25

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MILK FOUNTAIN CHOCOLATE 37.8% CHM-N823FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna mleczna czekolada do fontanny

favorite_border favorite

Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu.

Cena 265,50 zł

106,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT89

Marka: CALLEBAUT

1 kg MILK FOUNTAIN CHOCOLATE 37.8% CHM-N823FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna mleczna czekolada do fontanny

favorite_border favorite

Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu. (produkt konfekcjonowany)

Cena 126,00 zł

126,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT96

Marka: CALLEBAUT

1 kg DARK FOUNTAIN CHOCOLATE 57.6% CHD-N811FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna ciemna czekolada do fontanny

favorite_border favorite

Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy. (produkt konfekcjonowany)

Cena 130,00 zł

130,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: BARIMA02

Marka: BARBARA LUIJCKX

3 kg CZEKOLADA DESEROWA 72% CHN72XX3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady

favorite_border favorite

Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.

Cena 375,00 zł

125,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE