Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
1 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Opis produktu
Uniwersalna ciemna czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się intensywnym smakiem z dominującym smakiem prażonych ziaren kakao, nutą goryczy i świeżymi, owocowymi akcentami. Niska płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach. Receptura numer 70-30-38 - to ciemna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 70.5% i statusie kuwertury (zawartość masła kakaowego - 38.9%).
*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.
![]()
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
![]()
Składniki: miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (70.5% minimalna zawartość kakao).
![]()
| KOMPOZYCJA - SKŁAD | ||
| KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ | 
| 70.5% | - | 38.9% | 
![]()
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
![]()
| APLIKACJE | |
| CUKIERNICTWO | |
| średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku | karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle | 
| CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
| nadawanie smaku, oblewanie | krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki | 
| LODY I SORBETY | |
| nadawanie smaku | lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety | 
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2259/540 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 39.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23.0 g | 
| Węglowodany | 31.0 g | 
| w tym cukry | 26.0 g | 
| Białko | 8.8 g | 
| Sól | 0.02 g | 
![]()
![]()
| TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA | 
| CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C | 
| MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C | 
| BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C | 
![]()
![]()
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°70-30-38:
 ![]()
PRZEPIS NA CZEKOLADOWE MAKARONIKI
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NAZWA HANDLOWA
 - FINEST BELGIAN CHOCOLATE - DARK RECIPE N°70-30-38
 - MASA NETTO
 - 1 kg
 - KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
 - TAK
 - OPAKOWANIE
 - WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
 - RODZAJ
 - CZEKOLADA W KALETKACH
 - KSZTAŁT
 - Callets™
 - SMAK
 - INTENSYWNY | WYCZUWALNE NUTY PRAŻONEGO KAKAO
 - BARWA
 - CHARAKTERYSTYCZNA DLA CIEMNEJ CZEKOLADY
 - PRZEZNACZENIE
 - DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
 - ZASTOSOWANIE
 - CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
 - RODZAJ CZEKOLADY
 - CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
 - PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
 - 2/5
 - POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
 - WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
 - ZAWARTOŚĆ KAKAO
 - 70.5 %
 - ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
 - 38.9 %
 - WARUNKI PRZECHOWYWANIA
 - W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
 - WARUNKI PRZECHOWYWANIA
 - W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
 - TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
 - 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
 - SERIA PRODUKTOWA
 - RECIPE N°70-30-38
 
Załączniki