op. 3 kg Czekolada Manjari 64% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Czekolada Manjari 64% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Czekolada Manjari 64% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Czekolada Manjari 64% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Czekolada Manjari 64% Valrhona - Cukieteria.pl

op. 3 kg Manjari 64% Valrhona - ciemna czekolada o owocowych nutach ziaren kakao z Madagaskaru - kuwertura w kaletkach

VALRHONA01

Aromatyczna ciemna czekolada o przyjemnie owocowym smaku. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Madagaskaru. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!

606,00 zł
Brutto

202,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Manjari, ciemna czekolada z ziaren kakao z Madagaskaru!

Manjari Single Origin Madagascar, to ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakaowca z dystryktu Ambanja. Bardzo aromatyczna czekolada o lekko pikantnym smaku z kwaśnymi nutami czerwonych owoców. Ciemna kuwertura czekoladowa to doskonała baza do klasycznych kremów i ganache oraz podstawa musów, lodów i sorbetów. Z czekoladą Single Origin przygotujesz także praliny, batony i inne wyroby formowane.

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z ciemną czekoladą Manjari, to: czarna porzeczka, żurawina, malina, kwaśna wiśnia, pieprz, cukier Muscovado.

Czekolada wytwarzana z ziaren pochodzących z Madagaskaru.

Ciemna czekolada Manjari od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Manjari 64%
Seria produktowa Single Origin
Pochodzenie kakao Madagaskar
Numer katalogowy 4655
Rodzaj ciemna czekolada
Zawartość kakao 64%
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak owocowy, lekko pikantny, aromatyczny
Aromat nuty czerwonych owoców
Barwa intensywna, ciemna, brązowa
Płynność średnia (3/5)
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład ciemnej czekolady Manjari:

Składniki i alergeny: ziarna kakao z Madagaskaru, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny ekstrakt waniliowy; produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka oraz soi.

Ciemna kuwertura czekoladowa (64% minimalna zawartość kakao, czyste masło kakaowe). Pochodzenie ziarna kakaowego: Madagaskar.

Jak przechowywać ciemną czekoladę?

Warunki przechowywania: ciemną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Manjari:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE
składnik główny zawartość procentowa
Ziarna kakao 55.67 %
Cukier 35.0 %
Tłuszcz kakaowy 8.9 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.4 %
Naturalny ekstrakt waniliowy 0.03 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2324 kJ/560 kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 23.0 g
Węglowodany 39.0 g
w tym cukry 36.0 g
Białko  7.6 g
Błonnik 12.0 g
Sól 0.01 g

Możliwości zastosowania ciemnej czekolady:

Główne zastosowania ciemnej czekolady, to kremy, ganache, musy, batony, lody i sorbety oraz powlekanie i formowanie wyrobów. Aromatyczna ciemna czekolada z ziaren kakao pochodzących z Madagaskaru. Owocowy aromat czekolady doskonale łączy się ze smakiem czarnej porzeczki, żurawiny, malin i wiśni, ostrymi nutami pieprzu oraz słodyczą cukru Muscovado.

ZASTOSOWANIE CIEMNEJ CZEKOLADY
CUKIERNICTWO
średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody rzemieślnicze, sorbety

Warunki procesu temperowania czekolady:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
VALRHONA01
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT16

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 67.4% MADAGASCAR SINGLE ORIGIN CHD-Q67MAD-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 309,50 zł

123,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT94

Marka: CALLEBAUT

1 kg CZEKOLADA CIEMNA 67.4% MADAGASCAR SINGLE ORIGIN CHD-Q67MAD-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 129,00 zł

129,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT17

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 255,00 zł

102,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT17(1)

Marka: CALLEBAUT

op. 1 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 106,60 zł

106,60 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CACAOBARRY36

Marka: CACAO BARRY

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 72% EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE CWD-Q1EVOC-E0-U70 CACAO BARRY

EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.

Cena 366,25 zł

146,50 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: VALRHONA09

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Caramelia 36% Valrhona - mleczna czekolada z prawdziwym karmelem maślanym - kuwertura w kaletkach

Zmysłowa mleczna czekolada z prawdziwym karmelem. Kremowa czekolada o zniewalającym smaku z wyraźnymi nutami karmelu maślanego. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim tworzenia aromatycznych kremów, deserów i batonów czekoladowych o aksamitnej konsystencji.

Cena 628,67 zł

209,56 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: DECORELIEF61

Marka: Deco Relief

op. 50 g INTENSE BRUN INT21 DECO RELIEF rozpuszczalny w wodzie barwnik spożywczy w proszku - brązowy

Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych...

Cena 107,00 zł

214,00 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT81

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET CALLEBAUT W3-E4-U71

Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 238,50 zł

95,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE