"Wyjątkowa selekcja w doborze ziarna kakaowego, nowoczesna technologia procesu produkcyjnego oraz laboratoryjna kontrola jakości zapewniają czekoladom marki Barima Artisanal niezmienne, stałe parametry. Wśród nich należy wyróżnić bogaty bukiet aromatyczno-smakowy, wysoki stopień płynności oraz jedwabistą konsystencję. Produkt jest formowany do postaci pastylek o średnicy 8 milimetrów z zatemperowanej czekolady."
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać mleko; masa kakaowa minimum 56%.
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania - 10-20°C; maksymalna wilgotność względna - 70%.
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU: |
Wartość energetyczna |
2329/559 kJ/kcal |
Tłuszcz |
36.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
22.0 g |
Węglowodany |
47.4 g |
w tym cukry |
42.7 g |
Białko |
5.5 g |
Sól |
0.005 g |
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
DANE ANALITYCZNE |
WILGOTNOŚĆ |
max. 1.0 % |
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU |
min. 35.0 % |
SUCHA MASA KAKAOWA |
min. 56.0 % |
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
Zastosowanie: torty, desery, lody, czekolada na gorąco, praliny, horeca, piekarnictwo.
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)