5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA 70% Purete OCOA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry

CACAOBARRY04

Producent: Cacao Barry

Nowy produkt

19 Sztuk/-i

352,00 zł brutto.

352,00 zł za szt.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 35 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 35 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 3,50 zł.


Udostępnij: 

5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA 70% Purete OCOA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry 

Opis: czekolada deserowa o statusie kuwertury produkowana za pomocą nowoczesnej metody fermentacji Q;

charakteryzuje się intensywnym, czystym i naturalnym smakiem z nutą kwasowości.

Zawartość kakao minimum 70%

 

Pochodzenie ziarna kakaowego: ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej, głównie odmiana Forastero (program Q-fermentacji)

Składniki: miazga kakaowa, cukier, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy (może zawierać mleko).

Skład:

- kakao: 79%

- mleko: 0%

- tłuszcz: 39%

Płynność: 4/5

Opakowanie: 5 kg

 

Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,

produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny, fontanny czekoladowe, fondue, gorąca czekolada

 

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,

chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.

 

Kod produktu: CHD-N70-OCOA-E4-U72

 

Wskazówki dotyczące parowania: papryka, cynamon, wanilia, goździki, czarna porzeczka, gruszka, morela, karmel, przegrzebki

Termin przydatności do spożycia:  24 miesiące od daty produkcji

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 549/2297 kcal/kJ

tłuszcz: 40,0 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24,0 g

węglowodany: 31,0 g

 - w tym cukry: 27,0 g

białko: 8,4 g

sól: 0,02 g

 

POBIERZ NASZE E-booki:

 

"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).



Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA 70% Purete OCOA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry

5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA 70% Purete OCOA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry