![czekolada Excellence 55% Cacao Barry - Cukieteria.pl czekolada Excellence 55% Cacao Barry - Cukieteria.pl](https://www.cukieteria.pl/48369-large_default/5kg-czekolada-55-ciemna-excellence-chd-r55exel-e4-u72-cacao-barry.jpg)
Indeks: CALLEBAUT11
Marka: CALLEBAUT
800g Crispearls™ Milk Chrupiące perełki w mlecznej czekoladzie CHM-CC-CRISPE0-02B Mona Lisa Callebaut
11,06 zł / 100 g
5kg Czekolada CIEMNA Excellence 55% CHD-R55EXEL-E4-U72 Cacao Barry:
Opis: czekolada ciemna o statusie kuwertury o intensywnym, kakaowym i zrównoważonym smaku oraz lekkiej słodyczy.
Produkowana z użyciem nowej metody fermentacji "Q". Dzięki kontrolowanej fermentacji czekolada ma naturalnie kakaowy smak.
Czekolada produkowana jest w postaci drobnych kaletek/pastylek, co znacznie ułatwia pracę z czekoladą.
W czekoladzie wyczuwalne są nuty kakao, pieczone, gorzkie, kwaśne, owocowe, drzewiaste.
Zawartość kakao minimum 55,2%.
Pochodzenie ziarna kakaowego: Afryka Zachodnia, głównie odmiana Forastero.
Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Skład: kakao: 55%, tłuszcz: 36%
Płynność: 2/5
Opakowanie: 5 kg
Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,
produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny;
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,
chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.
Kod produktu: CHD-R55EXEL-E4-U72
Wskazówki dotyczące parowania: pieprz, goździki, limonka, orzechy laskowe, fiołek
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 555/2320 kcal/kJ
tłuszcz: 37,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,0 g
węglowodany: 45,0 g
- w tym cukry: 42,0 g
białko: 5,1 g
sól: 0,01 g
POBIERZ NASZE E-booki:
Indeks: CALLEBAUT11
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT65
Marka: CALLEBAUT
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
Indeks: THERMOHAUSER344
Marka: THERMOHAUSER