Wyjątkowo uniwersalny produkt o wszechstronnym zastosowaniu - czekolada w płynie - która doskonale sprawdzi się nie tylko jako baza do gorących i mrożonych napojów. Czekolada do picia o kremowej i gęstej konsystencji oraz intensywnie czekoladowym smaku z wyczuwalną słodyczą.
GOLDEN CIOC to czekolada do picia w płynie o gęstej i kremowej konsystencji (jest to produkt UHT przeznaczony do bezpośredniego spożycia). Czekolada została przygotowana na bazie najwyższej jakości kakao oraz prawdziwej ciemnej czekolady. Posiada intensywny smak ciemnej czekolady z wyczuwalną i dobrze wyważoną słodyczą. Konsystencja napoju jest przyjemna, odpowiednio gęsta oraz kremowa (w celu uzyskania bardziej płynnej konsystencji wystarczy zastosować dodatek mleka lub śmietanki).
Produkt został stworzony z myślą o branży gastronomicznej, ponieważ zapewnia wysoką jakość i powtarzalność wyrobów, dodatkowo pozwala na skrócenie czasu przygotowania, a tym samym usprawnia pracę w tak wymagającej branży. Czekolada w płynie doskonale sprawdzi się nalana bezpośrednio do filiżanki po podgrzaniu (należy uważać aby nie doprowadzić napoju do wrzenia) lub jako napój mrożony z dodatkiem lodu (również jako koktajl z kruszonym lodem). Czekoladę najlepiej podgrzewać z zastosowaniem steamera do pienienia mleka lub w warunkach domowych w kuchence mikrofalowej lub bezpośrednio w garnku lub rondlu.
Napój czekoladowy przeznaczony jest również do stosowania w czekoladziarkach - do podawania gorącej czekolady oraz granitorach - do przygotowywania mrożonego napoju czekoladowego. Czekolada doskonale sprawdzi się również do przygotowywania w zaciszu domowym (produkt po otwarciu można przechowywać w warunkach chłodniczych nawet do 4 dni).
Golden Cioc to doskonała baza do przygotowywania klasycznej gorącej i mrożonej czekolady oraz napojów czekoladowych z dodatkami smakowymi (idealnymi dodatkami będą między innymi, espresso, alkohole deserowe, syropy smakowe, bita śmietana, kolorowe pianki cukrowe oraz różnego rodzaju posypki czekoladowe). Idealnie sprawdzi się również do przygotowywania deserów czekoladowych (np. musów lub kremów) oraz jako polewa czy sos o szerokim zastosowaniu.
Krem czekoladowy posiada wiele zalet, z których najważniejsze to:
intensywnie czekoladowy smak z wyczuwalną, przyjemną słodyczą (doskonale komponuje się z różnymi dodatkami smakowymi)
kremowa i gęsta (bardzo przyjemna) konsystencja
produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia
łatwość przygotowania
szerokie spektrum zastosowania
możliwość stosowania w czekoladziarkach oraz granitorach
łatwość łączenia z innymi składnikami i dodatkami smakowymi
Warunki przechowywania:zamknięty produkt należy przechowywać w temperaturze (+) 2-20°C, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych; po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych ((+) 4-8°C) i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.